Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 19:55 1 958 2

България с разгром над Естония в квалификациите за Евро 2025

  • българия-
  • естония-
  • u21-
  • младежки национален отбор-
  • футбол

Българите биха с 6:0, Георги Николов с хеттрик

България с разгром над Естония в квалификациите за Евро 2025 - 1

Младежкият национален отбор разби с 6:0 Естония в шестия си мач от квалификациите за Евро 2025 в група „D“.

През първото полувреме попадения нямаше. В 50-ата минута обаче Георги Николов даде преднина на българите. Десет минути след това нападателят удвои преднината на България.

Станислав Шопов и Асен Митков добавиха по още един гол следователно в 60-ата и 65-ата минута на срещата на "Александър Шаламанов".

В 86-ата минута Георги Николов оформи хеттрика си, а две минути след това Роберто Райчев оформи крайното 6:0.

Още в 5-ата минута се откри първата добра възможност пред българите. Станислав Шопов изведе Марин Петков в наказателното, а футболистът на Левски потърси далечния десен ъгъл на вратата, но ударът му не попадна в целта.

Следващите минути бяха по-силни за гостите, които натиснаха. В 20-ата минута Данил Кураксин получи в пеналтерията на България и стреля. Неговият изстрел по земя обаче бе неточен.

В 32-ата минута Никола Илиев показа добра техника, освобождавайки се отдясно. Последва центриране на далечна греда, където бе Христия Петров. Капитанът на България стреля с глава, но топката мина встрани от целта.

Добрите мигове за нашите продължиха. Около минута след това Емил Ценов пробва късмета си със силен шут от далечна дистанция. Каур Кивила за всеки случай реши да се намеси и да отрази удара.

Станислав Шопов проби отдясно в 38-ата минута и опита да изненада противниковия страж с удар в близкия ъгъл. Вратарят на Естония обаче внимаваше и изби в ъглов удар, от който българските футболисти не успяха да се възползват.

Две минути по-късно Шопов отново обстрелва вратата на гостите, този път с левия крак опита да завърти топката в далечния ъгъл, но на изпълнението му липсваше малко точност.

Второто полувреме започна отлично за България с няколко положения, включително и удар на Никола Илиев в 50-ата минута. Секунди след това Станислав Шопов прати центриране в наказателното, а Георги Николов майсторски насочи топката и я прати в мрежата за 1:0.

В 59-ата минута Георги Николов имаше нов шанс да се разпише след добър извеждащ пас на Никола Илиев. Все пак нападателят на Хебър стреля от трудна позиция и не намери целта.

Само минута след това обаче отново голмайсторът бе потърсен с центриране на Марин Петков. Николов засече подаването от десния фланг и за втори път прати топката в мрежата с удар с глава.

В 65-ата минута Станислав Шопов направи резултата класически. Той получи в наказателното, обърна се и стреля. С доза късмет топката се оказа във вратата на Кивила след рикошет в защитника Роберт Вееринг.

Натискът на българите продължи. Само минута след гола на Шопов, младежките ни национали стигнаха до нов гол. Този път попадението дойде след удар на Асен Митков извън наказателното на Естония. Отново имаше рикошет, който направи удара неспасяем за стража на гостите.

Темпото поспадна, а и двамата треньори погледнаха към резервните скамейки. В 82-ата минута дойде едно от редките положение за естонците през второт полувреме, но Дамян Христов се намеси отлично, за да откаже гостите от гола.

В 86-ата минута Георги Николов оформи своя хеттрик, след като бе намерен около бялата точка за изпълнение на дузпи и отново с глава преодоля Каур Кивила.

Две минути след това топката посети за шести път вратата на гостуващия тим. Този път Роберто Райчев получи по земя в наказателното, успя да си вдигне топката на левия крак, а след това я изпрати в мрежата зад стража на Естония.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    Страхотно Младежи
  • 2 Дай Боже,

    12 0 Отговор
    когато минат от маладежкия към мъжкия нац. отбор, перукан да бъде линчуван, за да не им съсипе бъдещето.