Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 12:30 2 978 6

Гриша Ганчев за БФС: Аз преди 10 години, когато говорих, ми се смееха, сега аз се смея на тях

  • гриша ганчев-
  • футбол-
  • бфс-
  • борислав михайлов-
  • николай михайлов

По моите прогнози след две години ще има смяна. Ще дойде малкият Михайлов. Той вече ще е подготвен

Гриша Ганчев за БФС: Аз преди 10 години, когато говорих, ми се смееха, сега аз се смея на тях - 1

Гриша Ганчев засегна темата с управлението на БФС в нова порция от подкаста “Код Спорт”. Бизнесменът също така разкри някои детайли от времето, в което бе в Изпълкома на футболния ни съюз.

Каква е разликата между предишното ръководство на БФС и сегашното?
- Огромна е разликата. Сегашното ръководство ги знае работите. Аз много се дразня на някои хора, които постоянно търсят под вола теле - ще ги сменяли, не знам какво... По моите прогнози след две години ще има смяна. Ще дойде малкият Михайлов. Той вече ще е подготвен. Дано направи деца и те да наследят него. Да се успокои футболната общественост, наистина ще има смяна на поколенията. Какво им пречи лицето Михайлов? Я го вижте! Аз преди 10 години, като говорих, те ми се смееха и викаха, че съм ненормален. Сега аз се смея на тях! Ето - ръководител първа класа! УЕФА, ФИФА... Навсякъде уважаван и оправя нещата. Като немският крал от едно време е - не е искал да се вижда с хора и е говорил само с конете си. Вижте и какви капацитети има около него.

Очакваше ли като напусна Изпълкома, че ще се получи това нещо?
- Лампата беше светнала. Шест месеца преговаряхме да се слагат в отборите по трима играчи до 21 години. И те да играят по 90 минути. Значи ти трябват минимум шестима с картотеки. Събираме гласове в Изпълкома. Следя как гласуват. Трябват ни два гласа - на Сливенския разбирач и на Белия балет от Овча Купел. Имаше и скандали между мен и ръководителите от Делиормана по време на Изпълкома. Аз си мисля за нашия селски футбол, защото сме си от село, нали. Аз имах подготвени млади играчи и да не би да ги пр**ба. Гласува се това нещо. Взима се решение вече. Белия балет става и казва, че няма да са трима, а един. То вече нагласено зад гърбовете ни. Варна също като нас искаха да са по трима, но както и да е. Решават за един, ама в наредбата забравили да напишат, че трябва да играе 90 минути. Направила грешка онази, дето обслужва човека... И се започва с едни смени - пускат детето, на третата минута го вадят. Родителите му дошли да го гледат и се чудят какво става… Тръгнахме да правим нещо и нищо не направихме. И си казах, че няма какво да правя в Изпълком с тези хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪРТ

    31 5 Отговор
    прав е другаря ганчев много е мъдър и прозорлив ще чакаме да видим
  • 2 Бегай !

    13 32 Отговор
    Тоя що не е в затвора ?
  • 3 ПОКВАРА

    10 31 Отговор
    Малкото оранжево човече от Микре поквари пръв футбола в България! Колкото е висок толкова е искрен и честен! Човечето от Микре е спец на фалитите и измамите!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.