Last news in Fakti

9 Януари, 2024 20:00 1 259 0

Куриозна грешка доведе до тежко наказание за футболист от елита на Испания

  • испания-
  • жирона-
  • давид лопес-
  • футбол

Жирона може да обжалва въпросното наказание

Куриозна грешка доведе до тежко наказание за футболист от елита на Испания - 1

Важен футболист на изненадата на сезона в Испания Жирона отнесе тежко наказание. Централният защитник Давид Лопес беше санкциониран за четири мача заради фалшиви обвинения към рефера Мигел Анхел Ортис Ариас.

На почивката на двубоя срещу Алмерия на 22 октомври Лопес заяви, че въпросният арбитър го бил обиждал. “Трудно е да се играе при такива условия, когато реферът не те уважава и те обижда. Трябва да се опиташ да забравиш всичко това и да се фокусираш върху мача, но нещата стават по-сложни. Говоря за арбитъра. Футболистите от Ла Лига вече го знаят”, бяха думите на бранителя.

По-късно обаче самият той се поправи, че се е объркал и съответно Ариас е невинен.

Последва разследване, при което бяха използвани видеозаписи на мача от различни камери, които доказаха, че реферът наистина няма вина.

След това Съдийската комисия сезира Дисциплинарната комисия, а Жирона като клуб и самият Давид Лопес закъсняха с официалния си отговор на повдигнатото обвинение.

В крайна сметка защитникът получи наказание за четири мача, което започва да тече от идния уикенд, когато каталунците пак играят с Алмерия. Единственото успокоително за клуба и самия Лопес е, че в момента играчът е контузен.

Жирона може да обжалва въпросното наказание.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА