Last news in Fakti

10 Януари, 2024 06:27 991 0

Мидълзбро шокира Челси и мечтае за финал

  • мидълзбро-
  • челси-
  • футбол-
  • карабао къп

Футболистите на Майкъл Карик могат да бленуват за финал преди реванша в края на месеца

Мидълзбро шокира Челси и мечтае за финал - 1

Челси загуби гостуването си на Мидълзбро с 0:1 в първи полуфинален мач от турнира "Карабао Къп". Футболистите на Майкъл Карик могат да бленуват за финал преди реванша в края на месеца.

Единственото попадение падна в 37-та минута след хубава атака на домакините и добър завършващ удар на Хейдън Хакней.

В добавеното време на първата част пък Коул Палмър направи скандален пропуск, след като от непосредствена близост стреля над вратата.

"Сините" натиснаха през втората част, но домакините се защитаваха добре и нови попадения не паднаха.

Развоят от този дуел ще бъде решен на 23-и януари на "Стамфорд Бридж".

Още в първата минута Ливай Колуил направи грешен пас и подри топката на Лате Лат. Атакуващият футболист на гостите напредна и шутира, но бе натиснат от Аксел Дисаси и се строполи на земята. Лат се контузи в ситуацията и се наложи Майкъл Карик да прави ранна смяна.

Малко след това Челси отговори с удар на Коул Палмър, но Гловър спаси.

Преди да са изтекли и 20 минути игра се наложи Мидълзбро да прави втора принудителна смяна. Нони Мадуеке влезе в единоборство с Алекс Бангура. Играчът от Сиера Леоне остана да лежи на тревата, след което се разбра, че трябва да бъде заменен.

Половин час след първия съдийски сигнал блесна и Нони Мадуеке. Крилото проби със страхотен дрибъл, но в последния момент бе спрян и "сините" спечелиха само корнер от ситуацията.

Минута по-късно топката бе подарена на Коул Палмър, който погледна към вратата, стреля, но не намери очертанията.

В 37-та минута Мидъзбро откри резултата. Айзая Джоунс бе изведен със страхотен дълъг пас. Фланговият футболист задържа топката, след което подаде към Хейдън Хакней. Полузащитникът на "Боро" стреля с едно докосване и намери ъгъла на вратата.

Челси бе много близо до възстановяване на паритета в мача срещу Мидълзбро. В добавеното време на срещата Енцо Фернандес затрудни стража на домакините, а Коул Палмър дебнеше, за да добави топката в мрежата. Всичко се разви по план за "сините", но в решаващия момент Палмър прати топката високо над напречната греда.

Втората част започна с хубава атака и удар на Мадуеке, който обаче отново е отразен от Том Гловър.

За четвърт час игра от второто полувреме се усети тежък натиск от момчетата на Почетино. Стигна се до няколко добри възможности, но гол така и не падна.

Постепенно футболистите на "боро" успяха да пренесат играта в по-предни позиции. Стигна се и до опасни контраатаки, но резултатът не се промени.

Челси продължи да търси гола, но опасните положения липсваха. Армандо Броя се появи от скамейката и в 80-та минута отправи изстрел от малък ъгъл, но и той не успя да отбележи.

Така Мидълзбро мечтае за финал преди реванша на 23-и януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА