Last news in Fakti

12 Януари, 2024 06:45 1 035 0

Барселона надви Осасуна и гарантира ново "Ел Класико" на финала за Суперкупата

  • барселона-
  • футбол-
  • суперкупата на испания-
  • осасуна

Селекцията на Шави отново не изигра най-силния си двубой, но по-големият опит се оказа достатъчен за преодоляването на памплонци

Барселона надви Осасуна и гарантира ново "Ел Класико" на финала за Суперкупата - 1

Барселона се класира на финал за Суперкупата на Испания, след като спечели полуфиналния сблъсък срещу Осасуна с 2:0. Селекцията на Шави отново не изигра най-силния си двубой, но по-големият опит се оказа достатъчен за преодоляването на памплонци. Попаденията паднаха след почивката и бяха дело на Роберт Левандовски и Ламин Ямал. Така първоначалните очаквания се оправдаха и "лос кулес" ще премери сили с Реал (Мадрид) в пореден спор за третото по сила отличие в Испания.

Първото полувреме предложи множество на брой интересни положения, но гол в една от двете врати така и не падна. Най-чистите ситуации за Барса изтърва полският нападател Роберт Левандовски. Веднъж таранът бе отчаян от Ерера, а в края на частта Давид Гарсия направи решителен шпагат преди бившата звезда на Байерн (Мюнхен) да нанесе голов изстрел.

Макар и с доста дефанзивна постройка, от Осасуна също имаха своя голям шанс. Той се откри пред Анте Будимир, но централния стрелец беше респектиран от страхотната изява на Иняки Пеня.

В края на първата част контузия получи Рафиня и така Шави се наложи да пусне в игра Ламин Ямал.

Равностойната битка продължи и след паузата, а в 59-ата минута Роберт Левандовски намери пролука между двама вражески защитници и превърна пас на Гюндоган в решаващо попадение.

Символичните гости от Осасуна имаха претенции за фаул в атака, но преглеждането с ВАР доказа, че при офанзивната акция на "блаугранас" няма нищо нередно.

Оттук насетне, селекцията на Якоба Арасате започна да играе с голям риск. Отново добър шанс се откри пред Анте Будимир, но хърватинът пак не съумя да преодолее Иняки Пеня.

Барселона се възползва от свободните пространства и подпечата мястото си на финал с гол в третата минута на добавеното време. Ламин Ямал овладя по елегантнен начин добро подаване от страна на Жоао Феликс, вдигна поглед и закова неспасяемо топката в долния ляв ъгъл с удар от ръба на наказателното поле.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА