Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 08:15 925 1

Във Франция: Мбапе напуска ПСЖ и отива в Мадрид!

  • килиан мбапе-
  • футбол-
  • реал мадрид-
  • псж

Сумата по договора на Мбапе с Реал може да се окаже най-голямата в историята на клуба

Във Франция: Мбапе напуска ПСЖ и отива в Мадрид! - 1

Килиан Мбапе - голямата звезда на ПСЖ, е взел окончателно решение да напусне парижани и да премине в Реал Мадрид. Това трянва да се случи след края на настоящия сезон, пише Le Parisien. Сумата по договора на Мбапе с Реал може да се окаже най-голямата в историята на клуба, гласи още информацията на френската медия. Очаква се Мбапе скоро да обяви публично решението си.

🚨🚨 BREAKING: Kylian Mbappé is joining Real Madrid. @le_Parisien #rmalive pic.twitter.com/y7Raqmi1DR

— Madrid Zone (@theMadridZone) February 3, 2024

На 12 юни вестник „Екип“ съобщи, че Мбапе е отказал удължаване на договора с ПСЖ и ще стане свободен агент през юни 2024-а година. Споразумението на нападателя с ПСЖ, което изтича в края на сезон 2023/2024, включва опция за удължаването му с още един сезон. На следващия ден Мбапе каза пред АФП, че не е обсъждал удължаване на договора си с ръководството на ПСЖ. По-късно футболистът отбеляза в социалните мрежи, че възнамерява да прекара настоящия сезон като част от френския клуб.

🔵 INFO LE PARISIEN | Pour le PSG et différents acteurs majeurs du football français, le doute n’est plus permis : Kylian Mbappé a décidé de quitter la Ligue 1 à la fin de la saison et rejoindre le plus grand club du monde, qui l’attend depuis toujours
➡️ https://t.co/bqbS5s7egd pic.twitter.com/3cWDYkUe0A

— Le Parisien (@le_Parisien) February 3, 2024

25-годишният Мбапе играе за ПСЖ от 2018-а година, а като част от отбора стана петкратен шампион на Франция и трикратен носител на купата на страната. Заедно с националния отбор на Франция Мбапе спечели Световното първенство през 2018-а година в Русия и спечели сребърен медал на Световното първенство през 2022-а година в Катар, където стана голмайстор с осем гола. През 2021-а година като част от националния отбор нападателят спечели Лигата на нациите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и сега реал фаворит за всички купи

    0 1 Отговор
    време беше ! това псж е пълна боза най-после един талант да се развие ! жалко и за меси че в псж се замеси