Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 10:00 1 128 7

Размножителен период притиска ЦСКА за реконструкцията на "Българска армия"

  • българска армия-
  • футбол-
  • цска-
  • стадион-
  • борисовата градина

Събарянето на „Армията“ трябва да приключи до средата на месец май

Размножителен период притиска ЦСКА за реконструкцията на "Българска армия" - 1

ЦСКА е притиснат от срокове за събарянето на стадион „Българска армия“ преди началото на генералната реконструкция на легендарното съоръжение. „Армейците“ вече са избрали фирмата, която да бутне клубния дом.

Прегледани са всички подадени четири оферти. Избрана е тази, която не само е най-добра във финансово отношение, но и ще извърши всичко в срок от 100 дни. Събарянето на „Армията“ трябва да приключи до средата на месец май. Такова е било изискването на Столична община, тъй като именно след 15 май започва размножителен период за голяма част от животните и редките растения в Борисовата градина.

След този срок за известно време се забраняват всякакви строително-монтажни работи на територията на парка. Скоро ще започне изграждането и на обходните пътища за строителната техника, която ще бъде използвана за стадиона на ЦСКА. В същото време продължава работата по демонтирането на част от „Българска армия“, като вече са премахнати част от седалките.

Пилоните и лампите от осветлението на стадиона ще бъдат преместени на тренировъчната база в Панчарево. Така не само централният терен в кампуса на „армейците“ ще бъде с осветление, но и един от помощните терени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакам с нетърпение

    6 5 Отговор
    МОЛ-ът, който ще изникне в Борисовата градина, ще си купя на зелено имот и магазин на пърния етаж.

    Чорбар
  • 2 Левски 1914

    3 9 Отговор
    Литекс не е цска и Литекс не са никакви армейци. Пустите армейци станали ТИРЕЙЦИ!

    Коментиран от #3

  • 3 Важното е

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Леца да европейски, за ЦСКА не берете грижа...
    ....ааааа, Леца не беше ли еропейския Ерoидиoт
    Ха ха ха ха
  • 4 Благой от СОФстрой

    4 6 Отговор
    Това незаконно зборище на ЦеСКа построено от комуняците след 1944г. да се разруши и терена да се върне отново на "Борисовата градина"!
  • 5 Българин

    5 4 Отговор
    Клошингите от Герена да не коментират великия ЦСКА,а да събират пари за Наско,че ойде коня у реката.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кУмУнист

    1 0 Отговор
    Те седалките са толкова изгорели и малко, че за 20 минути ще ги махнат, но с онези пластмасови къщички, еко къщички, където клякай прасенцата от ЦСКА, абе тоалетните бе, та тях като махат ще е чудото, толкова години са поили почвата в парка, че като разорат земята ще настане такава смрад, че всички животни и растения ще измрат.