Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 11:00 1 524 2

Стана ясно колко пари прибира Левски от трансфера на Уелтън

  • уелтън-
  • левски-
  • футбол-
  • трансфер-
  • гамба осака

Уелтън се нареди на второ място след Георги Иванов при изходящите сделки от „Герена“ за всички времена с 3 млн. евро, които ще плати Гамба Осака за него

Стана ясно колко пари прибира Левски от трансфера на Уелтън - 1

Левски обяви вчера още един трансфер, който влезе в историята на клуба. Уелтън се нареди на второ място след Георги Иванов при изходящите сделки от „Герена“ за всички времена с 3 млн. евро, които ще плати Гамба Осака за него, пише "Мач Телеграф"..

До този развой си стигна, след като крилото настоя да бъде продадено на момента. При отказ „сините“ щяха да останат с празни ръце, защото Уелтън от лятото е свободен да се продаде сам.

Договорът му с родния гранд бе до края на годината. И със сигурност бразилецът нямаше да си стисне ръцете с шефовете на тима за удължаване.

Просто в момента на „Герена“ не могат да отговорят заплатите, с които Уелтън е изкушаван от кандидатите за подписа му. От тях най-настоятелни се оказаха от Гамба Осака.

Японците имат нужда от крила и Уелтън е хванал окото им. И така за пръв път от сезон 2008/09 дадоха над 2 млн. евро за футболист. Тогава бе и най-скъпата им покупка Рони. И пак иде реч за бразилец.

Така в един и същи ден Уелтън стана номер 2 и двете клубни истории. Иначе сделката е и сред най-солидните, които са направени през тази зима в японската Джей лига.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наско

    3 2 Отговор
    Ние искахме без пари, да го дадем, ма айде от мен да мине! Сега мислим схеми да отървем НАП.л!
  • 2 Бегай !

    0 3 Отговор
    Продали го за един тир с Уасаби.Страшна сделка.Удара на века 😂