24 Юли, 2024 13:33 897 7

Коронавирус натръшка женския олимпийски отбор по водна топка на Австралия

  • водна топка-
  • австралия-
  • короновирус-
  • състезатели-
  • болни

Във Франция няма нито редовни задължителни тестове, нито изискване за маска

Коронавирус натръшка женския олимпийски отбор по водна топка на Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Австралийският женски отбор по водна топка (в зелено) се бори да овладее огнището на коронавирус буквално часове преди началото на Олимпийските игри в Париж, предава БТА.

Олимпийският комитет на страната обяви още три случая в сряда, с което броят на заразените състезателки достигна пет. Вчера беше обявено, че две от националките са дали положителен тест за вируса.

Целият австралийски олимпийски отбор е тестван за КОВИД-19, но положителните случаи в момента са ограничени само в тима по водна топка за жени, потвърди шефът на делегацията Анна Миърс, която отказа да разкрие самоличността на заразените.

Миърс добави, че на петимата спортисти ще бъде разрешено да тренират в сряда, ако са достатъчно здрави. Засегнатите ще носят маски, ще се изолират максимално и ще избягват натоварените зони на олимпийското село.

На игрите в Токио преди три години все още имаше изключително строги правила за ограничаване на пандемията от коронавирус.

Във Франция няма нито редовни задължителни тестове, нито изискване за маска, но някои служители се опасяват от евентуално разпространение на вируса през следващите повече от две седмици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хихи

    15 2 Отговор
    Те се евават с вас и вие ги евавайте...
    Първия най-тежко пртичащия коронавирус неможеше/ не натръшкваше млади хора18-36години още по-малко жени.. Най-много на някой да му протече носа или болки в мускулите няколко дни... Вирусът така мутира, че не остана нищо от него.
    Те се евават с вас евавайте ги и вие... Тествали няякого с неизвестно какво и получили положителен резултат за ненамсиков....
  • 2 гост

    16 2 Отговор
    Като се опасяват,да си ходят.
    Аман от тази глупост. Как Путин удари Украйна и вируса изчезна,ако забелязахте.
    Тези във Франция,Германия и прочие,ги е страх и от собствената им сянка.
    А че трябваше да има разследване и затвор , за тези които направиха целия свят на маймуни.
  • 3 Петър

    18 1 Отговор
    Това, че с Ковид-19 не им пречи да се състезават. Спомняте ли си какви циркове прави Австралия с Джокович заради отказа му да се ваксинира с ваксина избрана от Австралия?

    Коментиран от #4

  • 4 Лост

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Затова сега всички австралийци на палатки и с охрана.
  • 5 Не мое да бъде

    14 0 Отговор
    Нали там стадото беше задължително нахакано и бустеризирано. Кът са пропуснали 20-та доза, така става.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ковидарите

    12 0 Отговор
    Защото са най-многократно "ваксинирани" австралийските овсе! Помните ли, как и кои ковидпсихопати репресираха Джокович!?