29 Август, 2024 19:30 712 2

Федерико Киеза официално е футболист на Ливърпул

  • ливърпул-
  • федерико киеза-
  • ювентус-
  • футбол-
  • трансфер

Смята се, че мърсисайдци са платили на „биаконерите“ 15 милиона евро за правата му

Федерико Киеза официално е футболист на Ливърпул - 1

Ливърпул официално обяви трансфера на крилото Федерико Киеза от Ювентус. 26-годишният италиански национал премина успешно медицинските прегледи и подписа договора си с „червените“, който, според медиите, е за четири години.

Смята се, че мърсисайдци са платили на „биаконерите“ 15 милиона евро за правата на Киеза, като англичаните ще дадат първоначално 13 милиона евро, а останалите два милиона евро са под формата на различни бонуси.

Киеза, който има 51 мача за Италия и стана европейски шампион през 2021-а година, пристига на „Анфийлд“ след четири сезона в Ювентус, за който записа 131 мача с 32 гола и 23 асистенции.

„Много съм щастлив, че съм играч на Ливърпул. Когато Ричард Хюз (б.р. – спортният директор на „червените“) ми се обади и каза: „Искаш ли да се присъединиш към Ливърпул?“, веднага казах „да“, защото познавам историята на този клуб, знам какво представлява той за феновете. Толкова съм щастлив и нямам търпение да започна“, заяви Киеза пред официалния сайт на Ливърпул.

Италианецът става второто ново попълнение на мърсисайдци след вратаря Гиорги Мамардашвили, който ще доиграе сезона във Валенсия, откъдето беше закупен, и ще се присъедини към отбора официално догодина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    1 0 Отговор
    Писах и вчера, на кого на мястото ще играе на Жота, Салах, успех желая но с неговия футбол на забавен кадър не виждам как ще стане.
  • 2 МърсиСайд

    0 0 Отговор
    резерва на дървен нуняс ..........