Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 10:43 18 279 20

Електромобилите с най-дълъг пробег с едно зареждане (Tesla вече не е лидер)

  • електромобили-
  • пробег

Електромобилите са тествани по цикъла EPA

Електромобилите с най-дълъг пробег с едно зареждане (Tesla вече не е лидер) - 1

Новите електрически превозни средства са тествани по цикъла на EPA, който се счита за най-реалистичен сред електромобилите. Изследването показва, че новият Lucid Air неочаквано дава най-добрия резултат. Тази кола изминава 837 км без презареждане и води с почти 200 км пред бившия лидер Tesla Model S Long Range (652 км). Ето и ТОП-5 на електрическите превозни средства с най-дълъг автономен пробет:

Lucid Air - 837 км
Tesla Model S Long Range - 652 км
Tesla Model X Long Range - 600 км
Tesla Model 3 Long Range - 568 км.
Mercedes -Benz EQS - 563 км

Интересна подробност: декларираният автономен пробег на Mercedes EQS е цели 770 км, но измерен по по-щадящия цикъл на WLTP. В реалния живот работата на електрическия германски автомобил не е толкова впечатляваща.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    43 17 Отговор
    По какво си приличат електромобилите и разстройството❓
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    56 15 Отговор
    И с двете се притесняваш дали ще успееш да стигнеш до дома ❗
  • 3 honda

    33 14 Отговор
    За съжаление съм прекалено смотан/беден и не мога да си позволя, да карам електричка, иначе щях да си взема една, а Вие си хейтвайте ....

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Baba Byj

    28 22 Отговор
    За първите два коментара мога да кажа само защо се притесняваш? Какво има повече бензино станции или електрически контакти? Ти си, като абориген видял първите колонизатори. Дето си викаха тия кви са тъпи носят железа по тях и дебели тежки пръчки. Сигурно ще им стане горещо и ще се уморят бързо. Аз ще си ходя гол с лъка и стрелите, много по-добре съм от тях. Да ама не!
  • 5 българин

    20 10 Отговор
    Чакайте, не бързайте, скоро ЩЕ се появи електрически Аурус „Сенат", който с едно зареждане ще изминава разстоянието от град Озерск до Москва, около 1000 мили.

    Коментиран от #7, #19

  • 6 Браво! Крайно време беше!

    20 11 Отговор
    Хубаво е да се появи малко конкуренция на Тесла, за да могат да си изкарат новите разработки, защото иначе нямат стимул, ако така или иначе са най-добрите на пазара. Дано има все повече и повече конкуренция, защото конкуренцията е добра за крайния потребител и му дава право на избор.
  • 7 стоян

    11 15 Отговор

    До коментар #5 от "българин":

    До 5 ком -А колко броя ще произведат от този путиномобил Аурис -5-6 и сигурно с китайски части
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 незнайко

    12 4 Отговор
    Като сложат батерия с по голям капацитет пробега се увеличава . Новият Lucid Air с какъв капацитет е на батерията - защо не пише ???
  • 10 gosho

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "honda":

    евала имало и умни хора тук
  • 11 Аааа

    22 5 Отговор
    Тесла напомнят на Apple. 2007 година Айфона им бе революция, сега Хуауей и Xiaomi отдавна ги минаха.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дрън-дрън

    4 14 Отговор

    До коментар #11 от "Аааа":

    Като си тръгнал да сравняваш телефони с автомобили, ако сравним apple с Mercedes, не се ли усещаш, че apple продава само S класа и Е класа , не продава в сегмента на c класа, да не говорим за А. А най-многото продажби на huawei и xiaomi са в ниския ценови клас, където apple няма модели.

    Сега да се върнем на Тесла. Както виждаш, засега най-многото продажби са при аналога на ц-класата на Mercedes, а се очаква до няколко години да предложи аналога на ,B класа, което ще е един от най-евтините автомобили в класа си с най-голям пробег и ускорение, което на практика ще го остави без конкуренция. А както виждаш дори в Китай Тесла е най-продавания електромобил, с изключение на един-единствен модел за 4000 долара, което е трудно да се нарече автомобил въобще.

    Коя автомобилна фирма смяташ че ще изиграе ролята на huawei и xiaomi?

    Коментиран от #14

  • 14 Истината

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дрън-дрън":

    Някоя си тяхна, китайска
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Див петел

    2 1 Отговор
    Купувам три.
  • 19 Серьогата

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "българин":

    Стара ти е иформацията от Китай до Москва качена влак
  • 20 TRIF

    1 3 Отговор
    За да се прави сравнение за неща те трябва да са в една мерна единица или еднакви условия. Ако приемем TESLA за база за сравнение 100KWh заредена батерия и Lucid Air заредена при същия капацитет тествани при едни и същи условия. Резултати от такъв тест за сега не са публикувани. Нормално е с по - голяма батерия за се измине по - голямо разстояние. Според TESLA пробега с еднo зарездане на сегашните и модели е съизмерим с тези на повечето автомобили с ДВГ. Според същото мение това е достатъчно и е подкрепено със статистически данни. Аз харесвам TESLA но не съм съгласен с това становище. Основното рaзминаване е, че батерията не се зарежда съизмеримо с това на резервоар на ДВГ.
    Lucid Air е от $80К до $168К. Може ли да сравнят Lucid Air и TESLA в един и същ ценови сегмент и да публикуват резултата?