Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 10:33 9 888 24

Lufthansa показа самолет за ултрабогаташи

  • lufthansa-
  • explorer-
  • луксозен самолет-
  • самолет

Иновацията се нарича Explorer

Lufthansa показа самолет за ултрабогаташи - 1

Пътуването с комфорта на петзвезден хотел се превърна в навик за съвременните собственици на круизни яхти. Разработчиците от Lufthansa Technik (инженерното подразделение на групата Lufthansa) решиха да разширят възможностите на VIP туристите и да създадат условия за комфортно пътуване със самолет. На авиошоуто в Дубай (ОАЕ) беше представена концепцията за модернизирана кабина на модерен авиолайнер, позволяваща извършването на полети на дълги разстояния при условия, сравними с услугата, предлагана от най-добрите хотели или океански яхти.

Концепцията Explorer се основава на широкофюзелажния Airbus Corporate Jet ACJ330 (модификация A330), чиито параметри позволяват на дизайнерите да въплътят най-смелите желания на елитните пътници, които се стремят да бъдат навсякъде по света по всяко време и да получат достойно обслужване. Почти 60-метровият фюзелаж на A330, широчината на кабината от над 5.2 метра и обхватът на полета от над 10 хиляди км предоставят възможност за сбъдване на най-смелите фантазии.

Lufthansa показа самолет за ултрабогаташи

Стандартният A330-300 е предназначен да превозва от 295 до 440 пътници, а бизнес модификацията с VIP кабина осигурява превоз на едва 25 души. Новата концепция Explorer ще позволи въздушни круизи само с 8-12 пътници. Кабината A330 създава атмосферата на първокласни хотели или модерни океански яхти, с много открити пространства, оборудвани с удобни мебели и дивани.

Огромната трапезария разполага с маса за хранене, на която могат да се настанят всички членове на елитната експедиция. Пътническите каюти са оборудвани със санитарни възли и офиси, в самолета има фитнес зала и стаи, които могат да се използват като офиси. При спешни случаи една от кабините може да се преустрои в летящо болнично отделение, оборудвано с най-съвременна медицинска апаратура.

Lufthansa показа самолет за ултрабогаташи

Една от основните характеристики на представената концепция Explorer е вградена в стените и тавана прожекционна система за показване на визуално виртуално съдържание, разположена в основния салон на самолета. В резултат на това пътниците няма да бъдат ограничени от гледките от малките прозорци на самолета, а ще могат да възприемат най-фантастичните пейзажи на околната среда, показани на тавана и стените.

Технологията е разработена от Lufthansa Technik съвместно с Diehl Aerospace, общо предприятие между Diehl Aviation и Thales. Компактни, леки проектори с пасивно охлаждане се използват за създаване на виртуалната панорама. Потребителите ще могат да персонализират съдържанието на показваното видео според индивидуалните си желания.

Lufthansa показа самолет за ултрабогаташи

Разработчиците позиционират концептуалния „летящ хотел“ Explorer като вид туристическа мобилна база, която може да се превърне в лагер за по-подробни екскурзии до най-екзотичните места на планетата.

В тази връзка мобилността на пътниците може да бъде разширена с помощта на автомобилен транспорт, за който също има място в просторния лайнер A330. Пътниците могат да видят един вид летящ гараж през стъкления под на главната палуба и до тях може да се стигне по широко стълбище.

Lufthansa показа самолет за ултрабогаташи

В предната част на A330, вместо товарен асансьор, дизайнерите на Lufthansa Technik инсталират прибираща се платформа, която представлява наблюдателна площадка, от която туристите могат да разглеждат околностите на летището от височина 4 метра над пистата.

Разработчиците от Lufthansa Technik отбелязват, че концепцията Explorer може да бъде подходяща не само за A330, но също така може лесно да се пренесе в кабините на широкофюзелажни самолети като Airbus A350, Boeing 787 или Boeing 777, както и на други самолети.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    23 3 Отговор
    Хм, по колко ли ги дават ?? Дано бързо да ги доставят, че идва пролет и искам да си купя един. И Мичето иска....

    Коментиран от #17

  • 2 случаен

    47 5 Отговор
    Да живее лукса на гърба на обикновения,нормален човек,!
  • 3 Грета Тунда

    64 1 Отговор
    Говорете ми после за зелени сделки и ограничаване на колите...
  • 4 Потрес

    43 2 Отговор
    Постоянно говорят за зелена сделка, за ветърни мелници и тн, но ще продължават някакви дебили да пътуват индивидуално с тези големи самолети. Не може един 250 местен самолет да извозва дебелата швайстврка само защото е толйова комплексирана, че не може да не се набиеа на очи! Не става така.
  • 5 Рошко

    38 3 Отговор
    Светът наистина изперка
  • 6 Памперс Панц

    54 3 Отговор
    вие трябва да се откажете от колите си, за да могат ултрабогатите да си живеят живота на чиста планета. Ако сте добри, също така ще се ваксинирате многократно и ще изчезнете тихо

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Потрес

    30 3 Отговор
    Нашата визия за бъдещето е наритване на мемските задници и потрояване на колко си искаме атомни централи. Перките да си ги завират където си искат. Само като се сетя, че бившата жена на Бат Бойко е собственичка на един от най-големите ветърни паркове и изкупуваме дружно цялата енергия на топ цена, направо ми се обръшат червата. Национализация на перките и да се нахат.
  • 8 РИМ

    13 0 Отговор
    А ние бедните ,Цезар ,бедните знаете какво
  • 9 Гост

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Памперс Панц":

    Тук не си прав/а! Няма паразит, който да иска да убие приемника си! Трябва да сме живи и здрави, за да работим, да плащаме кредите си, за да могат те да си позволят този лукс!

    Коментиран от #10

  • 10 Памперс Панц

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Машини, приятелю, машини. Болшинството от нас са излишни и лесно заменяеми с машини - златният милиард.
  • 11 Кози

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Памперс Панц":

    Така и не разбрахте, че богатите нямат интерес да изтребят бедните. Без бедни няма как да има богати. Те искат да има много бедни, да бачкат за без пари и да слушкат.

    Коментиран от #12

  • 12 МБабе

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "Кози":

    ресурсите на планетата свършват, това е безспорно. Бедните освен да поскат като скакалци, друго не правят - пример Индия, Пакистан. Такива на богатите не са нужни, това за тях са хлебарки
  • 13 Соцагент007

    10 4 Отговор
    Много политически и социално мотивирани страсти от една рисунка.И понеже защитниците на "социалното равенство" са предимно с лява ориентация и русофилска нагласа,ще им напомня,че дори по времето на Соца,партокрацията не се возеше на москвичи,а специално Людмила Живкова,летеше с правителственият Ту-154 до Париж,да си прави прически.За СССР и съвремена Русия да не говориме.Цялата клика около Путин е свръхбогата,преяла и препила и също не използва нищо руско-включително автомобили,яхти и самолети.

    Коментиран от #14, #20

  • 14 ПРАВ СИ ЗАПАДНИЯ РАЗВРАТ ПОРНО

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Соцагент007":

    И. КОРУПЦИЯ ЩЕ ПОБЕДЯТ...БЕДНИЯ НАРОД НАВСЯКЪДЕ ГОДУУУУУУУУУУХААААА.
  • 15 Hoho Boho

    11 0 Отговор
    А има ли тераса с шезлонги за слънчеви бани?
  • 16 Blackthorn

    9 0 Отговор
    Не виждам басейна!
  • 17 Ял дървото

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър":

    Не забравяй да си поръчаш и парашут!
    Предполагам, че поне той ,ще е безплатен!
  • 18 dad

    11 0 Отговор
    Самолет за 440 са го направили за 18 пътници. Надявам се финансирането за проекта да е дошло от Зелената сделка.
  • 19 фафф

    1 0 Отговор
    Богатите да тор ,мисля да си купя мобилна ракетка земя въздух и да ги почвам !
  • 20 Порно

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Соцагент007":

    Едва ли е било за прическа, Людмила Живкова ходеше с тюрбан на главата заради увреждане след катастрофа.
  • 21 Стефан

    3 0 Отговор
    Lufthansa показа самолет за ултрабогаташи. Вашта ма ма кога ли ще измислите нещо за ултрабедните, дано всичките ви самолети да се разбият, да ви съдерат кожите от обезщетения и да плащат и децата ви.
  • 22 Стефан Петров

    3 0 Отговор
    Изводът от написаното е само един- на богаташите не им пука за глобалното затопляне. Оня ден в пресата на САЩ се появи изследване,че 10% от богатите в света дават 30% от неговото замърсяване с техните яхти, самолети, свръхмощни коли и т.н. Този самолет може да превозва 440 пътника, но ще превозва 25., т.е. 25 богаташи ще замърсяват въздуха колкото 440.
  • 23 Е не

    7 0 Отговор
    Така ли се борите с глобалното затопляне, вместо 300, само 30 пасажери?
  • 24 Е не

    3 0 Отговор
    Е за такова возене, нашенските ков.и ще се разчекнат направо!