Last news in Fakti

7 Март, 2022 10:00 16 891 10

В колата ви мирише на бензин - И вероятно това е защото...

  • миризма на бензин-
  • съвети-
  • автомобили

Шест причини за проникване на бензинови пари в салона

В колата ви мирише на бензин - И вероятно това е защото... - 1
Снимка: Shutterstock

Усещате силна миризма на бензин в колата си. Може и преди да сме говорили как да разпознаете миризмите във вашия автомобил , но днес се насочваме основно към аромата на любимия на шофьорите въглеводород. Не е изненадващо, че изтичането на бензин е най-вероятната причина за миризмата. На какво обаче се дължи то. Ето и основните причинители на повреди, свързани с изтичане на бензин

Капачка на резервоара

Ако капачката на резервоара ви е дефектна или разхлабена, това може да позволи на изпаренията да излязат от резервоара за гориво , причинявайки миризма на бензин в колата. Проверете дали не сте забравили да я затворите добре след зареждане с гориво.

Запалителни свещи

Ако свещите не подават искра навреме, това ще доведе и до изпарения в купето. Проверете всяка от свещите, за да се уверите, че не е "мокра" Ако е, то трябва да проверите проводниците, бобината и самите свещи.

Инжекцион

Проблеми с горивните инжектори могат да доведат до миризма, идваща от предната част на автомобила, която става по-силна, когато отворите капака - ако това е причината за миризмата. Най-вероятно става дума за повреда на гуменото уплътнение в долната част на инжектора или на уплътнителния пръстен в горната част.

Ауспух

Изгорелите газове могат да пренасят неизгорял бензин, особено когато ускорявате колата. Ако има проблем с такива изпарения в ауспуха, те могат да намерят път в салона на вашия автомобил.

Капачката на маслото

Лесно е да се пренебрегне този често срещан проблем. Ароматът на масло може лесно да се сбърка с бензин. Парите могат да излязат не от резервоара, а от мотора и по-конкретно от капачката за масло. Така те лесно влизат във вентилационната система на вашия автомобил

Други

Автомобилите, произведени в началото през 80-те години на миналия век, отделят много слаба миризма на бензин, когато двигателят е изключен – не се страхувайте, това е нормално. По-старите автомобили нямат вградена система за емисии, която спира този проблем. Не забравяйте, че колата ви може потенциално да мирише на бензин и ако сте разляли малко при пълнене на резервоара.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    23 4 Отговор
    Ако мирише на бензин, значи има, ако не са ви го източили гадовете :)
  • 2 Мнение

    9 2 Отговор
    Има един много деликатен маркуч, който излиза от картера и свързва инжекциона. Е тоя маркуч скъса ли се. Мирише яката!
  • 3 Кую

    11 1 Отговор
    Значи има бензин. Затова мирише.
  • 4 PSD

    9 1 Отговор
    Значи не дизелова.
  • 5 КОЛАТА Е НА РУСОПУТИНОФИЛ

    6 11 Отговор
    ЗАРЕДИЛ БЕНДЗИН В БИДОНИ ДАМАДЖАНИ ТУБИ КАШОНИ БУРКАНИ КОТЕШКИ ТОАЛЕТНИ .........😷😀

    Коментиран от #6

  • 6 Хапчетата

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "КОЛАТА Е НА РУСОПУТИНОФИЛ":

    Главна букво, Хапчетата взимай!
  • 7 един от многото

    3 0 Отговор
    Защото резервоара ви пресъхва!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Алабаламаха

    7 1 Отговор
    Вероятноста в купето да мирише на бензин е защото, колата ви е бензинова, имате пари да си купите бензин, носите в купето бензин на приятел, който няма пари да си купи и е закъсал.
  • 10 Мирише

    2 4 Отговор
    За да ми напомня, че дадох 2,75 лева за литър, защото живея в путиландия.