Last news in Fakti

13 Март, 2022 11:30 12 283 11

Колко дълго можете да използвате електрическо отопление на седалките и защо е вредно?

  • нагревател на седалката-
  • съвети-
  • простата

Съвети от професори

Колко дълго можете да използвате електрическо отопление на седалките и защо е вредно? - 1

Въпреки че съдейки по календара, наближава пролет, в много райони на страната ни в сутрешните часове (и не само) все още е доста студено. Това означава, че уместността на електрическото отопление на седалките (ако колата ви разполага с такава екстра) все още е актуална. Нека поговорим за това днес с участието на специалисти.

Според професори от Масачузетският технологичен институт умелото използване на електрическото отопление на седалките е задача, от чието решение зависи преди всичко здравето на водача и пътниците в колата.

„Отоплението е необходимо да се включва само за кратко и в никакъв случай да не се използва постоянно“, казват доктори с дългогодишен опит. Факт е, че при излизане от колата нагретите тазови органи и гърба мигновено попадат под поток от студен въздух, следователно са по-предразположени към възпалителни заболявания. Оттук - всички видове заболявания, свързани с урология и гинекология.

Колко дълго можете да използвате електрическо отопление на седалките и защо е вредно?

Голяма опасност, според професорите, от загряването на седалката е свързана и с простатата при мъжете, От прекомерното загряване „второто сърце на мъжа“ и потентността като цяло могат да пострадат. Има стагнация в органите на простатата, както и в органите, свързани с продуктивната функция на мъжа. Продължителното неправилно положение на шофиране плюс отоплението на седалката могат да доведат до образуване на хроничен простатит и дори аденом на простатата.

Освен това, директно, самото електрическо нагряване води до нарушаване на живота на сперматозоидите. Тяхната жизнена активност в загрят тестис е много по-малка от стандартните 6 дни. Да не говорим, че те стават по-слаби, когато проникнат в яйцеклетката и по-малко способни да я оплодят.

Колко дълго можете да използвате електрическо отопление на седалките и защо е вредно?

Неграмотното използване на "ползите на цивилизацията" води не само до лошо здраве, но и до безплодие. За да избегнете всички тези неприятности и да поддържате здравето си, на първо място, трябва да балансирате седалката в колата - отделете достатъчно време за това, намерете позицията, в която няма да изпитвате дискомфорт. Настройте всичко за най-добър комфорт за вас и ще се чувствате страхотно по време на всяко пътуване, съветват специалистите.

Те напомнят също, че по пътя не бива да забравяте да отпуснете тялото си при първа възможност. Например, при автомобили с автоматична скоростна кутия на светофар и още повече в задръствания е желателно да преместите лоста на скоростната кутия в неутрално положение, като премахнете напрежението от крака, който работи с педала за газта. Да, просто се разтегнете. И се опитайте се да използвате електрическо отопление на седалките до минимум.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вввв

    33 6 Отговор
    какво отопление , дайте нещо за олио , бензин , брашно
  • 2 Дъ Мозък

    36 1 Отговор
    Защото е вредно за яйцата и сливите
  • 3 Такива..

    20 42 Отговор
    Изгъзици в колите ги ползват само кичоманите..снобите и комплексарите! Дай ми една здрава Тойота без никакви екстри и 20 години няма проблем 😇
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Порно

    3 1 Отговор
    Маясъл
  • 6 мечо

    17 3 Отговор
    ако е жена дето не си е мила утето щте мирише на умряла риба
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Антонн

    30 4 Отговор
    Професоре седни си ти на кожения салон зимата без подгрев,и тогава пак пиши кое е по вредно.
    Да седиш на ледена ламарина,или да те топли седалката докато парното загрее.
    Като е вредно лятото като се е напекло от слънцето,прав ли караш ?

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 SCH💿Nino Brown

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Антонн":

    Разбирам те и ние сме кожен салон ужасно е сутрин през зимата действа взривоопасно веднага се събуждам, лятото едва ли не си седнал на гореща ютия. Купи си от Decathlon специални покривки за седалките на колата .А това с парното не е за предпочитане можеш и да заспиш докато караш,за кабрио кола върши работа някой гъзар решил зимата да се направи на интересен
  • 11 .......

    5 0 Отговор
    В едната статия пишете не е добре да се оставя лоста в неутрално положение на светофари, защото така се разваля, сега оставяте го в неутрално?? Последно?😃😃