Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 12:26 1 773 2

Ford създаде външна въздушна възглавница

  • ford-
  • външна въздушна възглавница-
  • пешеходци-
  • еърбег

Новата система е предназначена да предпазва пешеходците по време на сблъсък

Ford създаде външна въздушна възглавница - 1

Ford е подал заявление в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, описвайки нова система за външни въздушни възглавници. Подобни технологии са разрешени в страната като допълнителна система за защита. Според автомобилния производител превозните средства от почти всяка категория, независимо от структурата на каросерията, могат да бъдат оборудвани с новите въздушни възглавници.

Според патента външната въздушна възглавница ще бъде поставена в предната част на автомобила между решетката и бронята. Когато се отвори, въздушната възглавница ще покрие целия капак, както и чистачките на предното стъкло, които причиняват най-много щети при челен сблъсък.

Според автомобилния производител, външната въздушна възглавница може да се използва в повечето видове превозни средства, включително в SUV-та, пикапи и миниванове. Освен това новата система ще бъде подходяща за автобуси и дори за автономни превозни средства. Използването на новата технология ще намали риска от нараняване на пешеходците с до 40 процента.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 батка

    2 1 Отговор
    Ако се обърне по таван, кво праим.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "батка":

    Само наточените батки обръщат колите си по таван.