28 Март, 2022 09:08 6 211 12

Opel извади свръхмалка "баничарка"

  • opel-
  • rocks-e cargo-
  • баничарка

Въпреки скромните си размери, Rocks-e Cargo може да се похвали с голямо товарно пространство

Opel извади свръхмалка "баничарка" - 1

Германският Opel направи малък товарен автомобил на базата на ултра-компактния Rocks-e. Машината има малки размери и доста голямо товарно пространство. Електрическият автомобил ще може да се поръчва до края на тази година в Германия и Холандия, но цените му все още не са обявени.

Opel извади свръхмалка "баничарка"

Rocks-e Kargo е дълъг само 2.41 м, широк 1.39 м и висок 1.52 м. Трудно е да се повярва, но моделът предлага повече от 400 литра товарен обем и товароносимост от 140 килограма. С радиус на завиване от само 7.2 м, малкото електромобилче може да маневрира през най-тесните улици.

Opel извади свръхмалка "баничарка"

Това превозно средство ще бъде идеално за доставка на стоки като пакети, пица или лекарства, особено в гъсто населени градски райони. Вместо пътническа седалка, Rocks-e Kargo има модулно товарно отделение, отделено от "кабината на водача" с вертикална стена. Зареждането на автомобила от битова мрежа е съвсем реалистично за 3.5 часа. Максималната скорост не надвишава 45 км/ч.

Opel извади свръхмалка "баничарка"

Пространството и комфортът на шофиране на водача обаче са същите като при пътническата версия. В същото време водачът има достъп до стоките, прибрани в товарното отделение, както през вратата на пътника, така и директно от мястото си. В последния случай хоризонталният капак над товарното отделение просто се накланя назад към прозореца.

Opel извади свръхмалка "баничарка"

В същото време самият капак може да издържи до 40 килограма и служи като отлична маса със специален органайзер. Спецификациите са същите като стандартната версия за пътници. Електрическият двигател развива само 8 конски сили. Батерия с капацитет 5,5 kWh, позволява на Rocks-e Cargo да изминава 75 километра по метода WLTP.

Opel извади свръхмалка "баничарка"


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    23 1 Отговор
    Супер! Ако си поръчаш с баничката и боза, бозата ще я вържат на покрива!

    Коментиран от #11

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 3 Отговор
    Забелязано е повишено търсене от Индия❗
    Искали ги за ролкови кънки на слоновете❗
  • 3 карчи

    17 0 Отговор
    На това децата му викат "бу" ;)
  • 4 поредния “умен” драскач

    19 1 Отговор
    вие знаете ли изобщо какво е “баничарка” че пишете глупости ?
  • 5 DrivingPleasure

    9 2 Отговор
    Това е свръх тъпия Ситроен Ами... ами много ми е тъп!
    Пълно безумие да избрулуш към 10 хил евра за тая щуротия!
  • 6 Това шега ли е

    11 1 Отговор
    Това е кибритче на колела, никаква баничарка не е! По-добре мотор с кош отколкото това недоразомение.
  • 7 Иванушка  🇷🇺

    4 1 Отговор
    Мда...явно преди човек да си поръча Опел иши почне куриерска работа трябва да мине на кантара ))
  • 8 1111

    5 4 Отговор
    Само не разбрах кое от това е Опел ? Тази кола е френска от-до. Много хора я оплюват, но има своя пазар, защото е първата от този вид - градовете все повече се препълват и малките коли ще се наложат повече. 10К евро след инфлацията си е цена на скъпо ел. колело.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПроГрес

    2 2 Отговор
    Като гледам прогреса на запада, скоро пак ще се редим на опашки за Лада. Запада почна да прави каруци и да иска десетки хиляди за тях и да ти обяснява колко е модерно да си тъп, точно в този момент и сега.
  • 11 Хепи

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Да малко са му километрите и максималната скорост,има дни в които правя и по 150 км. градско доставки на храна
  • 12 asa

    1 0 Отговор
    Правилно е,че скоростa й е само 45км/час иначе ще е необходимо да бъде оборудван с парашут за спиране. Няма смисъл да има крила за излитане тъй като тая версия е предназначена и ще се движи по земята.