Last news in Fakti

27 Април, 2022 16:23 1 930 5

Tesla кани ентусиасти да разработят батерия за Cyberquad

  • tesla-
  • cybertruck-
  • cyberquad

Компанията ще проведе необичайно състезание, но само студенти от Китай ще бъдат допуснати до участие

Tesla кани ентусиасти да разработят батерия за Cyberquad - 1

Американската компания Tesla представи пикапа Cybertruck през 2019 г. След това на презентацията се появи и електрическия квадроцикл Cyberquad, който се товари в "легена" на пикапа. Мъск побърза да обяви това ATV като допълнителна опция, която може да се поръча в комплект с електрическа кола.

Вярно е, че оттогава на практика няма информация за Cyberquad. Развитието му се случва много бавно. Освен това се оказа, че демонстрационното ATV всъщност е създадено на шасито на Yamaha Raptor 700.

Причината, поради която за Cyberquad нищо не се чува, вероятно се дължи и на самия Cybertruck, чийто дебют също беше отлаган няколко пъти. Сега обаче компанията официално обяви, че няма да изостави въпросното ATV. И дори повече от това: в Китай беше обявен конкурс сред университетски студентски екипи за изработване на дизайн за т.нар. батериен пакет, базиран на батерия 2170.

Tesla кани ентусиасти да разработят батерия за Cyberquad

Победителите в състезанието ще получат награда от 30 хиляди долара. Единствената странна подробност около цялата тази история е, че мотивите зад решението да се възложи дизайнът на батерията, вместо да се разработи вътрешно, остават неизвестни.

Това обаче не е първият път, когато Tesla се обръща към обществеността за помощ при разработването на нов продукт . Преди това производителят дълго търси специалист, който да ръководи екипа от китайски дизайнери, работещи по така наречената „Tesla за 25 000 долара“.

Планирано е пикапът Tesla Cybertruck да влезе в производство и да започнат доставките към клиенти през следващата година, а самата кола ще се прави в новооткритото съоръжение в Giga Texas. А производството на Cyberquad най-вероятно ще бъде овладяно в Китай, откъдето ATV-тата ще бъдат изпращани до клиенти в Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъски дава награда хиляда пробити

    5 3 Отговор
    Дълъра за ИЗОБРЕТЕНИЕТО А ПОСЛЕ ША ПРАЙ МИЛИАРДИ....
  • 2 Дуай Липа

    12 3 Отговор
    тая грозила ако я бяха направили руснаците, щяха да ги съсипят от подигравки, а сега всички са в краварско благоговение
  • 3 Чонки бои

    7 2 Отговор
    в час по трудово съм правил по-красиви изделия
  • 4 Близко е до ума

    4 2 Отговор
    Май не сте чували израза ловци на глави?

    Това е кастинг за събиране на най-талантливите студенти като сътрудници на Тесла още преди да са завършили. 30 хиляди долара е почти никакъв бюджет за целта, но достатъчен мотив за студентите да се включат.
  • 5 Последния Софиянец

    2 2 Отговор
    А от Лада ще дават бутилка водка на инджинерите си , а на студентите по един гол ….