Last news in Fakti

17 Юни, 2022 11:15 8 546 9

Мъск прогнозира предстоящия фалит на основните си конкуренти

  • tesla-
  • илон мъск-
  • конкупенти-
  • lucid-
  • rivian

Илон вижда високите разходи като основния проблем на Lucid и Rivian

Мъск прогнозира предстоящия фалит на основните си конкуренти - 1

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е уверен, че стартъпите Rivian и Lucid скоро ще фалират, ако ситуацията не се промени радикално. Милиардерът се срещна със собствениците на Tesla в Gigafactory Texas и направи няколко остри изявления към две от най-популярните стартиращи компании в САЩ. Той сравни Rivian и Lucid с катастрофирал самолет и добави, че те трябва значително да намалят разходите си, за да оцелеят.

„Надявам се, че могат да направят нещо, но ако няма драстично намаляване на разходите, тогава те ще бъдат в големи проблеми и ще се озоват в автомобилното гробище, като всички останали, с изключение на Tesla и Ford.“

Смешно е, но Мъск наистина вярва, че само Tesla и Ford ще оцелеят в света на електрическите автомобили . И дори да приемем, че става дума изключително за американски автомобилни производители, тогава също е твърде рано да изключим GM и Stellantis (представени от Chrysler , Jeep и Dodge ) от електрическата надпревара.

По време на дискусията шефът на Tesla коментира и поскъпването на моделите на Rivian по-рано тази година. Той отбеляза, че толкова бързо нарастване на цените води до също толкова бърз спад в търсенето на продуктите.

Rivian губи пари от всяка електрическа кола, която слиза от поточната линия. В същото време много анализатори на индустрията и ръководители на конкурентни компании не са съгласни с Мъск, вярвайки, че цените за R1T и R1S все още са изкуствено високи и дори препоръчват преразглеждане на ценовата политика.

Ситуацията с Lucid е малко по-различна, тъй като от самото начало електрическите седани Air бяха позиционирани като премиум и цената им не беше никак ниска. Прогнозите са, че ще им бъде много по-лесно да излязат от кризата. Стартъпът обаче има други проблеми. Например, в края на миналия месец стана известно за глобалното изтегляне на всички марки автомобили поради дефекти в окабеляването.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    12 11 Отговор
    А "свети" Илон пита ли Путин, какво мисли по въпроса?

    Коментиран от #9

  • 2 Механик

    12 9 Отговор
    Явно белото си казва думата.
    Мъск прогнозира, че ще бие конкурентите си, Зеленски прогнозира пълна победа за Украйна и те така, те.
  • 3 ттт

    11 3 Отговор
    Моята прогноза е, че до десет години масовите електрически автомобили ще се павят в Китай, Тесла може би ще прави малки серии луксозни автомобили. Нещо като швейцарски часовници.

    Коментиран от #5

  • 4 Димо

    5 11 Отговор
    Нормално. Никой от “конкурентните” марки не може да предложи качеството на Тесла.
  • 5 Дрън-дрън

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "ттт":

    То и сега Тесла произвежда половината си автомобили в Китай, са си под марката Тесла.

    На китайския пазар най-продаван е електромобила за 4000 долара, а на второ място по продажби е Тесла модел 3. Забележи че говоря за китайския пазар на който се продават много и евтини китайски електромобили.

    Ако това е така на китайския пазар, дали прогнозите ти ще се сбъднат за американския и Европейския пазар?
  • 6 Владо

    4 3 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел.
  • 7 6845312

    9 2 Отговор
    И как точно Лусид и Ривиан са конкуренти на Тесла? Тези двете фирми имат ли и 10 хил. бройки техни автомобили по пътищата на света?

    По същата логика аз, Роналдо и Хамилтън сме конкуренти за наградата Спортист на годината.
  • 8 Мммда

    2 1 Отговор
    Taka като гледам май прогнозира своя.
  • 9 Миролюб Бенатов

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    Ботокса от Кремъл е най-големия екоджендър! Ако не беше провала му с Украйна електричките никога нямаше да постигнат днешните си продажби!