29 Юни, 2022 10:52 2 488 1

LG влиза открито в битката за електрически автомобили

  • зарядни станции-
  • lg-
  • електромобили

Корейците пускат своите "пълнофункционални" зарядни станции

LG влиза открито в битката за електрически автомобили - 1

Напоследък, в преследване на печалба, много компании осъзнаха, че бъдещето е в електрическите превозни средства. Tesla вече не е новина за никого, разбира се, но все повече компании, макар и да не разработват собствени автомобили, се опитват да се наместят в този нов бизнес.

Това течение не подмина и южнокорейската компания LG. Неотдавна технологичният гигант придоби разработчика на зарядни устройства за електрически автомобили AppleMango. Тъй като Южна Корея е много, много богата страна и освен това, стремейки се към зелена икономика, електрическите превозни средства там са по-актуални от всякога.

Сега новият играч LG, пуска своите "пълнофункционални" зарядни станции, като твърди, че те са с по-удобен за потребителя интерфейс, наблюдение и контрол в реално време. Дисплеите на новите електростанции ще бъдат оборудвани с прахо- и водоустойчива защита по нова технология.

Самият южнокорейски гигант отдавна печели пари на пазара на електрически автомобили, само че тайно, като създава батерии и сензори. Не толкова отдавна компанията започна да работи с Magna International, като в същото време разработва електрически двигатели, инвертори и бордови зарядни устройства за други автомобилни производители.

Последното е особено актуално в светлината на новите електростанции - така че ще бъде възможно да се комбинират нови опции за зареждане със системи за управление на зареждането на автомобилите. И освен всичко, това ще направи възможно създаването на "синергия" LG с бизнеса с батерии - ще бъде възможно да се създаде система за съхранение на енергия и система за управление на захранването. Просто казано, потребителят ще има възможност да има един вид стационарен PowerBank.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Володимир Put in

    2 3 Отговор
    Не харесва това! Енергията трябва да тече по маркуч, а не по кабел!