Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 10:22 3 076 4

Hyundai показа своя град на бъдещето. Той прилича на пчелна пита

  • hyundai-
  • hmg-
  • smart city-
  • град

Гигантските шестоъгълници са с абсолютно правилната конфигурация

Hyundai показа своя град на бъдещето. Той прилича на пчелна пита - 1

Hyundai стартира виртуална обиколка на концепцията HMG Smart City. Той е проектиран в сътрудничество с HyunJoon Yoo Architects и представлява метрополис, състоящ се от няколко шестоъгълни района с големи зелени площи и водни басейни. Трябва да се отбележи, че пътищата и почти целият транспорт в града, измислени от автомобилна компания, са скрити от човешките очи.

Сградите в HMG Smart City са разположени около периметъра на шестоъгълници с диаметър шест километра и капацитет от около 300 000 жители. Както е планирано от Hyundai, броят на такива "клетки" е ограничен само от нуждите и възможностите на самия град. Всеки от тях е проектиран по един и същи начин: бизнес районът с небостъргачи оформя външния контур, отделен от двата жилищни с разширен парк.

Hyundai показа своя град на бъдещето. Той прилича на пчелна пита

В центъра на шестоъгълниците са гори, паркове и резервоари. Пътищата не са разположени между областите, а са скрити под земята: всеки има свои собствени пътни пръстени, по които се движат автономни камиони, доставящи стоки, услуги и хора до различните точки. На повърхността малки куриерски роботи отговарят за доставката.

Разбира се, Smart City е проектиран с акцент върху чистата енергия и е предназначен да бъде въглеродно неутрален. Той получава електричество от подземни генератори на водородни горивни клетки, които го разпределят през интелигентна мрежа. Сградите са направени от рециклирани материали, докато нискоетажните постройки са направени от дърво.

Hyundai показа своя град на бъдещето. Той прилича на пчелна пита

Smart City обаче не е чиста фантазия: той взема предвид опита на реални градове, чието оформление е симулирано в девет зони, които са съставени от шестоъгълници. Архитектите са вдъхновени от Париж, Барселона, Амстердам, Мелбърн и други градове, популярни сред туристите.

Преди почти две години Toyota започна да строи своя „град на бъдещето“. Woven City, който ще бъде разположен в подножието на планината Фуджи и ще бъде дом на две хиляди души, които компанията планира да насели до края на 2025 година.

Hyundai показа своя град на бъдещето. Той прилича на пчелна пита


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бяла краставица

    20 2 Отговор
    Елате вижте циганската махала на Пазарджик. Модел на град от бъдещето на България.
  • 2 Име

    10 0 Отговор
    Аха пчелички значи. Убийствена работа за "кралицата" и къс живот.
  • 3 неее

    5 2 Отговор
    Градовете на бъдещето няма да изглеждат така.
  • 4 един от многото

    5 0 Отговор
    Вземали са модел от "подпорната стена" на шофьорския плаж!