Last news in Fakti

20 Януари, 2023 09:43 2 337 2

Повече за новия 200MP сензор на Samsung

  • samsung-
  • сензор

Isocell HP2 съдържа 200 милиона пиксела от 0,6 микрометра (μm) в 1/1,3-инчов оптичен формат

Повече за новия 200MP сензор на Samsung - 1

Вече ви информирахме, че Samsung Electronics представи своя най-нов 200-мегапикселов (MP) сензор за изображения, Isocell HP2, с подобрена пикселна технология и пълен капацитет за зашеметяващи мобилни изображения, който ще се интегрира в бъдещите флагмански смартфони на малпака. Ето и още подробности по темата.

„Samsung Isocell HP2 използва най-новите технологии на сензори за изображения с висока разделителна способност и ноу-хау на Samsung за епични детайли,” каза JoonSeo Yim, изпълнителен вицепрезидент на Sensor Business Team в Samsung Electronics.

„Нашето лидерство идва от иновативни пикселни технологии, които позволяват на нашите сензори да надхвърлят броя и размера на пикселите. Ще продължим да отваряме нови хоризонти и да затвърждаваме присъствието си на разширяващия се пазар на сензори с ултрависока разделителна способност.“

Повече за новия 200MP сензор на Samsung

Isocell HP2 съдържа 200 милиона пиксела от 0,6 микрометра (μm) в 1/1,3-инчов оптичен формат, размер на сензора, който се използва широко в 108MP основни камери на смартфони. Това позволява на потребителите да се насладят на още по-високи разделителни способности в най-новите смартфони от висок клас без по-големи неравности на камерата в техните устройства.

С усъвършенстваната технология за комбиниране на пиксели на Samsung, Tetra2pixel, HP2 добавя повече гъвкавост към камерата, тъй като симулира различни размери на пикселите, за да се адаптира към различни нива на осветеност. Когато е в слабо осветена среда, сензорът се трансформира или в 1,2 μm 50MP или 2,4 μm 12,5MP сензор за изображения чрез свързване на четири до 16 съседни пиксела.

За по-пълно 8K видео, приблизително при 33MP, HP2 превключва на 1,2μm 50MP режим, за да минимизира изрязването и да заснеме повече от сцената. Заснемането на 8K при 30 кадъра в секунда (fps), широкото зрително поле заедно с по-големия размер на пикселите може да създаде резки кинематографични видеоклипове.

Повече за новия 200MP сензор на Samsung

Избелените снимки от ярко осветени среди могат да бъдат значително намалени с HP2, благодарение на новата технология на Samsung Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG). Във фотодиод във всеки пиксел, порта за пренос на напрежение е поставена на дъното, за да транспортира електрони от пикселите към логическия слой.

С висока прецизност D-VTG добавя втори трансферен гейт в пиксела, увеличавайки капацитета на пълното гнездо на пиксела с повече от 33 процента. С повече съхранявани електрони и ефективни трансфери на сигнали, този метод може да намали преекспонирането и да подобри възпроизвеждането на цветовете, особено при условия на ярка светлина.

При слабо осветени настройки, автоматичното фокусиране на HP2 е изведено на следващото ниво със Super QPD, което позволява на сензора да използва всичките си 200 милиона пиксела за фокусиращи агенти. Голямото количество агенти за фокусиране са групирани по четири съседни пиксела, за да разпознават както хоризонталните, така и вертикалните промени в шаблона, което осигурява по-бързо и по-точно автоматично фокусиране. Използвайки богатите данни за шаблони заедно с големия брой референтни точки, новият сензор е способен на бързо автоматично фокусиране, дори в слабо осветена среда.

За превъзходна HDR производителност, Samsung въвежда функцията DSG за първи път в 50MP режим, който прилага две отделни стойности на преобразуване към аналоговия сигнал, получен на ниво пиксел. В допълнение, Smart-ISO Pro, HDR решение, което обединява различни нива на ISO показания от една експозиция, позволява на камерата да прави 12,5MP изображения и 4K при 60fps видео в HDR.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.