Last news in Fakti

16 Декември, 2022 09:39 3 254 3

Samsung може да спре производството на Exynos за смартфони

  • samsung-
  • exynos

Южнокорейският гигант иска ново начало, което може да помогне на компанията да се конкурира с компании като Apple и Google

Samsung може да спре производството на Exynos за смартфони - 1

Samsung е най-големият играч в бизнеса със смартфони и това вероятно не е ситуация, която ще се промени скоро. Такива големи компании обичат да показват колко са разчитащи на собствените си сили и от години телефоните на Samsung се открояват, като включват чипове Exynos, производство на фирмата. Скорошни доклади обаче предполагат, че подходът на Samsung към мобилния силикон се променя, изваждайки Exynos от светлината на прожекторите и дори виждайки Samsung да разшири партньорството си с Qualcomm. Информацията допълнително потвърждава подозренията, че Samsung може да се отдалечи от чиповете Exynos за смартфони.

Южнокорейският гигант иска ново начало, което може да помогне на компанията да се конкурира с компании като Apple и Google на пазара на чипове. Смартфоните на Samsung се произвеждат вътрешно от подразделението Mobile eXperience (MX) на компанията , докато дизайнът и производството на Exynos се обработват от System LSI крилото. Корейското издание The Elec съобщава, че отделът MX е събрал нов екип за разработване на процесори за смартфони, независими от System LSI.

Samsung може да спре производството на Exynos за смартфони

Подразделението MX на Samsung изглежда споделя разочарованието на потребителите от чиповете Exynos и тяхната ефективност, производителност и топлинен профил. За щастие, отделът не стреля сляпо с този план за създаване на свои собствени SoC - вицепрезидентът, ръководещ това, Won-Joon Choi, е работил в Qualcomm, преди да се присъедини към Samsung през 2016 г., където също е оглавявал екипа за научноизследователска и развойна дейност на водещи продукти и Екип по технологична стратегия.

Samsung може да спре производството на Exynos за смартфони

Независимо от това как се развива този доклад, не очакваме да видим незабавни промени в гамата смартфони на Samsung. Противоречиви доклади заобикалят предстоящия Galaxy S23 – един предполага, че Samsung може да се придържа към Qualcomm SoC , докато друг казва, че вариант на Exynos е на път . Ще знаем със сигурност до няколко месеца, като пускането на телефона наближава.

Най-ранните признаци на промяна може да дойдат, когато серията Galaxy S25 пристигне след няколко години. Дотогава The Elec предполага, че Samsung System LSI може да се съсредоточи върху производството на чипове за автомобили, където влиянието на проблемите с захранването и управлението на топлината става много по-малко важно. Въпреки това нищо тук не е официално потвърдено и говорител на Samsung отказва да коментира въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    3 2 Отговор
    Проблема още не е решен.
    Как да го коментират.

    Коментиран от #2

  • 2 Ще копират китайците

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "12343211":

    Докъде се стигна, когато говорим за електроника, японците въобще да не са на картата, а корейците да се налага да копират от китайците. Например xiaomi нямат никакъв проблем с топлината нито при натоварване на процесорите, нито при бързо зареждане.

    Коментиран от #3

  • 3 Вайса

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ще копират китайците":

    Ксайоми-то/Шаьоми-то?
    Батенце, май май не си имал удоволствието като собственик на поне 1-2 смартфона Самсунг....
    А, и не може да се сравняват, защото Ексинос са само за Самсунг, с Квалком-а нема такива кахъри..

    ПС. Аз съм с Самсунг вариант на Ексинос, и не го усещам като някакъв проблем... Със Снапдрагоня сигурно си е баш баш кеф гъдел мъдел.....