Last news in Fakti

26 Май, 2023 16:20 2 030 2

Samsung представи екран, способен да измерва кръвно налягане и пулс

  • samsung-
  • дисплей-
  • кръвно налягане-
  • пулс

За целта в екрана са вградени свръхчувствителни органични фотодиоди

Samsung представи екран, способен да измерва кръвно налягане и пулс - 1

На предстоящото технологично изложение Display Week Samsung ще представи нов сензорен OLED екран с функционалност за разпознаване на пръстови отпечатъци и измерване на кръвното налягане и сърдечната честота (HR) на потребителя.

За целта в екрана са вградени свръхчувствителни органични фотодиоди. Следователно, корейците вече не трябва да оборудват смартфоните си с отделен скенер за пръстови отпечатъци. Тоест екранът е скенерът.

Но смисълът на новата технология е, че наред с пръстовите отпечатъци, сензорите отчитат нивото на налягането и пулса. За да получите данните, достатъчно е да прикрепите няколко пръста на едната си ръка към екрана, а за стопроцентова точност все пак трябва да измерите налягането и сърдечната честота, като поставите пръстите на двете си ръце последователно.

Samsung представи екран, способен да измерва кръвно налягане и пулс


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 супер е

    6 0 Отговор
    да има нови технологии
  • 2 Редник

    0 0 Отговор
    Ало Факти, какво е това заглавие, то половината на чужд език. Е как да чета, като не пишете на български?