Last news in Fakti

18 Юли, 2023 16:40 1 576 7

Tesla показа нови зарядни станции с място за карта и малък дисплей

  • tesla-
  • зарядни станции-
  • superchargers

Новите колонки бяха забелязани в Гудууд

Tesla показа нови зарядни станции с място за карта и малък дисплей - 1

Преминаването от V3 към V4 на зарядните устройства на Tesla може да донесе много повече, отколкото само нови по-високи колонки с по-дълги кабели.Според Tesla Owners UK на Фестивала на скоростта в Гудууд, Великобритания, Tesla е показала станции за зареждане V4 с четец за безконтактни банкови карти и място за малък дисплей.

Преди бързите зарядни устройства на Tesla бяха достъпни само за автомобили Tesla, така че нямаше причина да се добавят допълнителни системи за удостоверяване, плащане или информация, просто защото всичко се показваше в автомобила или в приложението Tesla. Сега, обаче, Tesla се опитва да отвори мрежата си за зареждане за електромобили, които не са собственост на Tesla, което изисква добавянето на неща като по-дълги кабели, четци за банкови карти, дисплеи или вградени адаптери CCS1.

Друг е въпросът, че на някои пазари, например в Обединеното кралство, има общ план за добавяне на четци за банкови карти към всички зарядни устройства. Така всеки водач на електромобил ще може да плаща за зареждане, без да се присъединява към определена мрежа за зареждане, както е при бензиностанциите.

Първите две известни зарядни станции V4 - една в Нидерландия и една във Франция - не са оборудвани с дисплеи или четци за банкови карти. Заслужава да се отбележи също така, че в Европа Tesla използва CCS2-съвместими портове за зареждане на новите си зарядни станции.и автомобили от доста време, така че не е необходимо да се използва CCS1 адаптер, за да се даде възможност на други електромобили да се зареждат (с изключение на CHAdeMO-съвместимите електромобили и, разбира се, по-старите Model S/Model X).

Понастоящем водачите на EV, които не шофират Tesla, можеха да използват станциите - включени в пилотната програма за зареждане на електромобили чрез приложението Tesla. В бъдеще може би ще има възможност за използване на Superchargers без телефон, като просто се използва банкова карта.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За протокола

    2 4 Отговор
    "Нов доклад, публикуван от Института Манхатън, хвърли студена вода върху предполагаемите климатични и икономически ползи от електрическите превозни средства (EV), широко рекламирани от законодатели и автомобилни производители.
    Като цяло бързата електрификация на транспортния сектор на САЩ ще увеличи разходите на потребителите, ще направи електрическата мрежа по-уязвима от прекъсване на тока, ще застраши националната сигурност и може дори да не доведе до по-малко емисии на парникови газове, според доклада, озаглавен „Електрически превозни средства за всеки ? Невъзможна мечта“ и автор на старшия сътрудник от Манхатънския институт Марк Милс."

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "За протокола":

    Преди да се зарадваш прекалено , да те разочаровам , че ако потърсиш малко по усилено , ще намериш поне десетина "доклада" от не по-малко мастити институти и "учени" , че цигарите са напълно безопасни и даже полезни за здравето , че оловния бензин помага за потентност при мъжете , хахахха , както и много още въпиющи простотии , по-раншни има даже , че пиенето на цианкалий , белина и даже нафта лекува всякакви болести , ама кво да правиш , парите са голям дразнител , особено когато някой ти ги предлага само за на напишеш някаква простотия , за която знаеш , че никой с акъла си няма да се върже и се надяваш всички след 3 дена да забравят , хахахах !!

    Коментиран от #3, #4, #5, #6, #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тесльоо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    тресльоо.... само и единствено рев, рев, рев и нищо по същество....!!!
  • 7 Грета Тунберг

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Скъпи,ти на бензин ли си или на белина?После що ти бил мек.