Last news in Fakti

9 Август, 2023 12:00 5 169 3

Хванаха контрабандист, пренасял нелегално 837 процесора, 900 RAM памети и 10 SSD-та

  • контрабанда-
  • хардуер-
  • китай

Действието се развива в Китай

Хванаха контрабандист, пренасял нелегално 837 процесора, 900 RAM памети и 10 SSD-та  - 1

Във вторник сутринта беше извършен необичаен арест на моста Хонконг-Джухай-Макао. Китайските митнически власти откриха истинско технологично съкровище в лек автомобил: 837 процесора, 900 RAM памети и 10 SSD.

Съобщава се, че това е един от най-големите арести на техническа контрабанда през последните години. Според митничарите вниманието им е било привлечено от автоматична система за проверка, която е забелязала "ненормалното" поведение на колата.

При физическата проверка те открили необичайни шевове и структури на дъното на колата. При подробната проверка се установило, че контрабандистите старателно са скрили стоката, като са я опаковали в тесни чували.

Според източници от китайската митническа служба, контрабандистите са се опитвали да пренесат контрабандно стоки от Хонконг или Макао в Китай, за да ги продадат на по-висока цена, избягвайки 13% ДДС.

Този метод позволява на нарушителите да направят значителна печалба, като продават стоки в континентален Китай на доста по-ниски цени, отколкото са те в Поднебесната държава.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИТ КОРЕКТ

    12 2 Отговор
    междувременно правителството обира хората от пенсии и данъци ежедневно
  • 2 Госあ

    9 6 Отговор
    Образната диагностика и процесиране на движение са безпогрешни в Китай 😎 Най добрата система за разпознаване и проследяване. Англетата изостанаха. Така трябва да бъде навсякъде, следене, социален рейтинг, планова икономика. И да видите как тарикатчетата ше почнат да бачкат. Нискоквалифицирана работа, разбира се, щото противно на схващането у България, мошениците не са особено умни и сръчни.
  • 3 Контра басист

    13 5 Отговор
    Ми що се мъчат? Да идат в Осрайна да си наберат чипове от перални и печки.
    Доказано работят! Справка:
    Руснаците смляха ВСУ и цялото Натю с тях!!!