Last news in Fakti

14 Март, 2023 10:03 2 515 7

Ford иска китайска технология, но властите се опитват да го спрат

  • ford-
  • catl-
  • батерии-
  • китай-
  • сащ

Комитета по чуждестранни инвестиции трябва незабавно да преразгледа лицензионното споразумение между Ford и CATL

Ford иска китайска технология, но властите се опитват да го спрат - 1

Американският сенатор Марко Рубио внесе законопроект, който се противопоставя на сделката на Ford Motor за използване на технология от китайската компания за батерии CATL.

Сенаторът иска да блокира данъчните кредити за батерии за електрически превозни средства , произведени с китайска технология, заявявайки, че това ще попречи на китайските компании да получават средства от американските данъкоплатци.

Факт е, че в САЩ субсидии и данъчни облекчения получават онези компании, които използват „зелени“ технологии. В своя защита Ford заяви, че "производството на тези батерии у дома е много по-добро от разчитането единствено на внос, както правят други автомобилни компании".

"Само изцяло притежавано дъщерно дружество на Ford ще изгради, притежава и управлява този завод. Никоя друга организация няма да получи парите на американските данъкоплатци", заявяват от американската компания.

Рубио обаче не се успокои и призова Комитета по чуждестранни инвестиции незабавно да преразгледа лицензионното споразумение между Ford и CATL. Според него тази сделка само ще увеличи зависимостта на САЩ от Китайската комунистическа партия в областта на батерийните технологии.

Ще припомним, че Ford възнамерява да похарчи 3,5 милиарда долара за изграждане на завод за батерии в Мичиган и казва, че заводът ще създаде 2500 работни места и ще произвежда по-евтини, по-бързо зареждащи се литиево-железни фосфатни батерии през 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    11 7 Отговор
    САЩ фалира до 6 месеца,всичко приключи с тази държава. Тепърва ще се разцепват отделни щати , лошото за тази държава започва , а края ще е плачевен.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Форд ША спечели

    4 1 Отговор
    Форд е част от световното правителство. ТОА сенатор ША потъне в някоя река скоро...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 джо престъпникът

    2 1 Отговор
    "Американският сенатор Марко Рубио внесе законопроект, който се противопоставя на сделката на Ford Motor за използване на технология от китайската компания за батерии CATL." На думи най-демократичната свободна страна всичко е само лъжа и пропаганда Америка е най корумпираната и тоталитарна страна в историята на човечеството.Казват,че при тях имат свобода на лично ста на както и свободно предприемачество в действителност контролират всичко без значение когато е въпрос за технологии. Другите страни да са зависими по точно колонии не трябва да произвеждат а само да бъде купувач на Американските стоки .
  • 6 българина

    0 1 Отговор
    що така, нали технологии крадяли жълтите?
  • 7 Добърден

    0 0 Отговор
    Ха ха, сащисаните вече драпат за китайски технологии.