Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 17:12 1 928 6

Tesla направи жест към Израел

  • tesla-
  • supercharger-
  • зарядна станция

Всички станции на компанията са безплатни в страната

Tesla направи жест към Израел - 1

Tesla и Илон Мъск направиха жест към воюващите в Израел и официално обявиха, че всички станции на компанията са безплатни. За момента не е ясно до кога ще е въведена тази мярка.

Публикацията бе направена лично от изпълнителния директор на компанията чрез обявление в X, бившия вече Twitter. Припомняме, че при появата на Tesla Model S и Model X станциите Supercharger бяха безплатни, но в някои държави това вече не е така.

В България все още станциите за зареждане са безплатни, но към момента компанията има само две локации в страната ни – София и Пловдив. Очаква се в следващите години да бъдат изградени поне още две зарядни станции, но не е ясно и до кога те ще останат безплатни.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    3 3 Отговор
    пак са го накарали като с укрите
  • 2 А В БГ

    0 1 Отговор
    Кога......
  • 3 гост

    4 2 Отговор
    Много сте лоши! Антиелектриците ще получат инфаркт. През 30 минути две новини които им разбиват опорните точки. Те постоянно обясняват как Тесла не произвежда батерии и зарядните станции в България са платени. Ще получат културен шок.

    Коментиран от #6

  • 4 И с какво им помага?

    1 3 Отговор
    Няма електрически танкове. Ако иска да помогне, Мъск да изключи сателитите си за руски, ирански и турски дронове.

    Коментиран от #5

  • 5 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "И с какво им помага?":

    И защо си мислиш че го прави от военна гледна точка? Това е за цивилните
  • 6 Домакин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ти ще получиш шок, ако се опиташ да си представиш всички коли да са на батерии, не както е сега нищожен процент за целия свят. Айде представи си както в белите държави си сменят колите на 5,6, максимум 10 години, за 50 години колко коли ще са станали на скраб и какво ще правят със старите батерии. Електричните са удобни за хора живеещи на село и работещи в близък град, да си паркират в двора и да заредят колата през нощта и за много малко хора живеещи в къщи в градовете.