Last news in Fakti

17 Януари, 2024 15:55 1 698 2

Samsung представи прозрачен MicroLED дисплей и монитор с 3D екран (ВИДЕО)

  • samsung-
  • прозрачен дисплей-
  • 3d екран-
  • монитор

Иновациите са с възможност за показване на 3D съдържание без очила

Samsung представи прозрачен MicroLED дисплей и монитор с 3D екран (ВИДЕО) - 1

Samsung представи прозрачен MicroLED дисплей и монитор с възможност за показване на 3D съдържание без очила. Transparent MICRO LED, за разлика от OLED и LCD екраните, е кристално прозрачен панел, способен да предава по-ярка и ясна картина.

Всички екрани са с дебелина приблизително 1 см, предават изображение от край до край и имат допълнителен нюанс, който покрива фона и ви помага да се фокусирате върху картината. Журналисти, които са видели екраните, съобщават, че изображението много прилича на холограма, носеща се във въздуха.

Samsung също така показа монитор с триизмерен екран: той се основава на система за проследяване на очите на потребителя, използваща две камери, инсталирани в горната част на дисплея, които ви позволяват да възпроизвеждате 3D графики дори без специални очила.

Според компанията, мониторът има възможност за бързо превключване между 2D и 3D режими. Триизмерният ефект ще изглежда особено интересен в игрите, позволявайки на потребителя да се потопи в играта. А за изпълнение на ежедневни задачи е достатъчно 2D изображение.

Авторът на ресурса Digitaltrends тества 3D монитора на изложението и в допълнение към очевидните предимства отбеляза леко разкъсване на изображението. Според него обаче това не е развалило общото положително впечатление. Повече подробности за монитора ще бъдат налични по-късно тази година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го монтират на предното стъкло на

    2 0 Отговор
    Транспортните средства
  • 2 Добре!

    0 0 Отговор
    Добре! На управляващкия им софтуер е Ужасно некадърен!