Last news in Fakti

4 Януари, 2024 12:33 4 672 5

Kawasaki показа дебютния си водороден мотоциклет

  • kawasaki-
  • водороден мотоциклет-
  • водород

Прототипът е базиран на модела Kawasaki Ninja H2 SX

Kawasaki показа дебютния си водороден мотоциклет  - 1

Японската компания Kawasaki представи първия си прототип на мотоциклет, задвижван с водород, отбелязвайки още една зелена точка в транспортната индустрия за прочистване на въглеродния отпечатък на планетата.

Прототипът е базиран на модела Kawasaki Ninja H2 SX, а цветовата му схема, противно на традиционната ливрея на фирмата, включва успокояващи нюанси на синьото. Вероятно с това компанията символизира спокойното и чисто бъдеще, което обещават мотоциклетите, задвижвани с водород.

Kawasaki показа дебютния си водороден мотоциклет

Инициативата за създаване на такъв мотоциклет идва като част от сътрудничеството на Kawasaki с други големи играчи в индустрията, включително Honda, Suzuki, Toyota и Yamaha в рамките на консорциума HySE.

Но си струва да се разбере, че пътят към водородното бъдеще не е без проблеми. Инфраструктурата за зареждане с водород все още е в начален стадий и са необходими значителни инвестиции, за да стане широко достъпна. Освен това производството на водород трябва да бъде по-стабилно и в необходимия мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    11 7 Отговор
    Кой ще го купи?
    Големина, форма..., паралийте ще заложат на стандартното.
  • 2 Един

    16 4 Отговор
    Очаквайте скоро и Урал с ядрен реактор.

    Коментиран от #4

  • 3 Въпрос

    1 1 Отговор
    На воля и желание…
  • 4 защо мислиш

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    че няма вече ? руснацитр не са прости да си показват новите технологии освен ако не станат на 10г. нали света ги има за изостанали още и за това кравите без руска помомощ отбита само през телескоп виждат…
  • 5 Поредната глупост

    0 1 Отговор
    Водорода е наистина много чисто гориво, но много проблемно. Скъпо за производство, с неизбежни загуби при транспорт и съхранява, много взривоопасно и към момента икономически неизгодно. Като се решат тези проблеми нека тогава да говорим.
    А мотора на снимката е супер грозотия.