6 Август, 2024 10:47 1 164 2

Xiaomi няма да улесни деактивирането на рекламите в своите смартфони

  • xiaomi-
  • реклами

Но ще премахне някои нежелани приложения

Xiaomi няма да улесни деактивирането на рекламите в своите смартфони - 1

След скорошно изтичане на информация, че Xiaomi уж разработва метод за активиране/деактивиране на системна реклама, представител на компанията отрече тази информация. Но компанията обеща да намали броя на предварително инсталираните приложения, които често се наричат ​​bloatware.

Много телефони на Xiaomi предлагат добра стойност за парите си, но в замяна собствениците трябва да се примиряват с натрапчиви реклами направо в потребителския интерфейс. Рекламата може да бъде деактивирана, но това изисква доста манипулации.

Преди няколко години дори публикувахме ръководство за това как да минимизираме рекламите в системните приложения. Самата компания преди това обеща да се откаже от натрапчивата реклама, но не спази думата си.

Разбира се, едно превключване за рекламиране в цялата система би било по-достъпно и полезно решение. В момента потребителите трябва да деактивират приложението MSA, което е скрито дълбоко в менюто с настройки.

Това обаче не деактивира рекламирането в системните приложения, така че трябва да отидете в менюто с настройки на всяко приложение (Файлов мениджър, Музика, Изтегляния...), за да го деактивирате.

Скорошно изтичане на информация твърди, че Xiaomi работи върху внедряването на един превключвател в интерфейса, за да се отърве от системните реклами, но компанията отрече това твърдение.

Представител на Xiaomi отговори на въпросите на журналистите по тази тема. Според него компанията „преоптимизира своята бизнес стратегия в това отношение, за да подобри потребителското изживяване чрез намаляване на предварително инсталираните приложения. Потребителите трябва да видят тези резултати доста скоро в нашите бъдещи флагмани."

„Нашата философия обаче е да правим промени, които са лесно достъпни и полезни за всички потребители, така че в момента нямаме планове да добавим превключвател, който по същество ще бъде открит и използван само от малък брой потребители“, добави той.

Потребителите със сигурност ще бъдат разочаровани, че HyperOS или MIUI няма да имат универсален инструмент за деактивиране на системната реклама в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    0 1 Отговор
    Винаги съм знаел, че е лошо, но чак пък толкова....

    Коментиран от #2

  • 2 Амаааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    Страшно лошо...в две-три приложения е пуснато с функция за спиране :). То бива да плюете ама чак се....