2 Септември, 2024 11:30 2 657 5

BMW изтегля всички електрически автомобили MINI поради опасност от пожар

  • mini-
  • сервизна акция

Застрашени са около 150 хиляди хечбека

BMW изтегля всички електрически автомобили MINI поради опасност от пожар - 1

BMW изтегля всички електрически автомобили MINI поради опасност от пожар. Немското издание Bild информира, че всички модели от първо поколение "захранвани с батерии" ще трябва да бъдат сервизирани. А причината за кампанията по изтегляне е сериозна: в корпуса на високоволтовата батерия може да има пробив, през който да влезе влага и да повреди изолацията. Има риск от пожар дори когато електрическият автомобил MINI Cooper SE е паркиран: вече са възникнали два такива пожара.

Германските журналисти нарекоха кампанията на BMW „изтегляне на мегамини“ и е трудно да не се съгласим с тях, защото само в Германия има 39 хиляди хечбека в риск. Интересното е, че от BMW ще решат проблема с изолацията чрез актуализиране на софтуера: новият фърмуер ще може да диагностицира проблема и принудително да разреди батерията, за да предотврати пожар.

Собствениците на всички MINI Cooper SE, произведени между ноември 2018 година и януари 2024 година, са изложени на риск. Клиентите ще бъдат уведомени да закарат автомобилите до сервизите. Ако системата генерира грешка и диагностицира повреда във високоволтовата система, тогава електрическият автомобил трябва незабавно да бъде доставен на дилъра. В този случай услугата ще включва не само подмяна на софтуера, но и смяна на повредената клетка.

От тази година електрическите автомобили MINI се произвеждат в Китай, но новото поколение на модела не е засегнато от кампанията за изтегляне. Засега се предлагат две нива на оборудване : E Classic и SE, а с течение на времето наточените хотхечове от линията JCW също ще преминат на електричество.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    20 1 Отговор
    Джендъpcки неволи😉
  • 2 ХАХАХА

    15 2 Отговор
    Немско "качество"
  • 3 Аве

    15 0 Отговор
    Е това мн. силно ме впечатли 🙄😅
    "Вместо физически ремонт, BMW разчита на софтуерна актуализация. Този софтуер включва диагностична функция, която надеждно открива дефекти в изолацията във високоволтовата система и след това разрежда батерията до по-малко от 30 процента, така че да не е възможен пожар."
  • 4 Митбъстър=идиот

    3 7 Отговор
    Не е верно! Електромобилите не се палят, доказано е статистически.
  • 5 Град Козлодуй

    8 3 Отговор
    Затова не се разделям с моята Ладичка щото нема как да се запали като изобщо не може да пали.