12 Септември, 2024 12:21 2 736 11

Дефект в спирачките връща 1.5 милиона BMW-та в сервизите и спира доставките на хиляди коли

  • bmw-
  • сервизна акция-
  • спирачки-
  • continental

Причината е електронен компонент, произвеждан от Continental

Дефект в спирачките връща 1.5 милиона BMW-та в сервизите и спира доставките на хиляди коли - 1

Германският автомобилен производител BMW изтегля 1.5 милиона автомобила и забранява доставките на превозни средства, които все още не са пристигнали до клиентите, поради предполагаем проблем със спирачките. Информацията е на DW.

Съобщава се, че има проблеми с интегрираната спирачна система (IBS). Гаранционните разходи за мерките за техническо изтегляне вероятно ще достигнат няколкостотин милиона евро през третото тримесечие на годината.

В допълнение към изтеглянето на автомобили се планира спиране на доставките на 320 000 автомобила, които все още не са предадени на клиенти. Доставчикът на резервни части Continental, който произвежда интегрираната спирачна система за BMW, на свой ред каза, че функцията не работи оптимално.

Става дума за дефект на електронен компонент в автомобилите на марката, който може да повреди спирачната система. Въпреки това, както отбелязват представители на доставчика, не е открита заплаха от намаляване на спирачната ефективност под законовите стандарти.

BMW признава, че това ще доведе до отрицателни продажби в световен мащаб през втората половина на годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а тук на софия

    8 2 Отговор
    те си минават гтп . като искат да ги поправят .
  • 2 БМВ подмине

    28 3 Отговор
    ли сервиз, значи са му отказали спирачките...
  • 3 Сигурно

    7 2 Отговор
    ще им засилят звука на клаксона.
  • 4 Голяма работа

    15 3 Отговор
    са бЕНветата. С едни накладки, по три двигателя сменят.
  • 5 Надценени

    13 1 Отговор
    Всичко в тази индустрия е трагедия. Всичко се прави за да се излъжат клиентите. С какво сегашните автомобили са по-здрави, по-икономични или по-зелени от тези преди 20 години? С нищо, даже са по-зле. Един дизайн се променя, пълнят ги с електроника и "екстри" и в крайна сметка, добре че са балоните.

    Коментиран от #6

  • 6 дрфтгъхуйик

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Надценени":

    Мога да ти дам списък от поне 300 неща с които новите коли са по-добри от старите... Но това не променя положението- клиентите биват ЛЪГАНИ МНОГО ЯКО, най-вече с цената на колата която е поне с 40% завишена...
    По същество днес няма кола за под €20 000- не толкова назад в годините с тези пари се взимаше от магазина БМВ 3-ка или Ауди А4...

    Коментиран от #11

  • 7 Не е така

    1 5 Отговор
    колите стават все по-сигурни , здрави и икономични. Но почти никой вече не прави коли, които да може да се шофират 500 000 км. Производителите искат една кола да се кара 10, максимум 15 г... Най-малкото системите за комуникация и електрониката ще е остаряла за толкова време. Представете си още да използвате мобилен телефон от преди 15 години..... Всеобщият хейт към съвременните автомобили е незаслужен.

    Коментиран от #9

  • 8 Джуган

    5 0 Отговор
    Вече не произвеждат, а само сглобяват автомобили. Качеството зависи от доставчиците.
  • 9 Леля Гошо

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не е така":

    Ако сравня добрите автомобили от края на 80-те, началото на 90-те като Ауди 80, БМВ Е30, Мерцедес W124, Хонда Акорд, Тойота Камри и др. сегашните са с по малък пробег, по скъпи, по трошливи и с куп ненужни екстри. Имал съм БМВ 318 iS и Мерцедес 260Е от оня години, ако мога днес да ги купя нови, няма да се поколебая.
  • 10 Интегрирана с-ма

    1 0 Отговор
    Електрониката е най-подподяща за обикновените и “специалните” играчки, щото вибрациите там са нужни. А в колите не. Та купищата индикатори и сензори увеличават “вибрациите” и ако се бъгне мигача то не можеш да го ремонтираш “ей така” , трябва си цялата инт.с-ма да смениш с/щу 15% от цената на колата и всичко става на салата , ама с горчиви краставици!!!
  • 11 Амгъл

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "дрфтгъхуйик":

    …ти ми изреди 30, ама в тях не слагай дисплеите, сензорите и т.н. “екстри”, които само струват, и за друго не стават 😉