Last news in Fakti

19 Март, 2016 19:02 1 421 2

Адвокатът на Абдеслам: Той ще откаже екстрадиция

  • салах абдеслам-
  • екстрадиция-
  • брюксел-
  • белгия-
  • франция-
  • адвокат

Той си сътрудничи с белгийските власти, заяви адвокатът на терориста

Адвокатът на Абдеслам: Той ще откаже екстрадиция - 1
Снимка: БТА/ AP

Адвокатът на Салах Абдеслам заяви, че той ще откаже да бъде екстрадиран във Франция, съобщи RTE News.

„Той си сътрудничи с белгийските власти. Франция иска неговото екстрадиране. Мога да ви кажа, че ще откаже“, заяви юристът Свен Мери.

Абдеслам, смятан за мозък на парижките атентати през месец ноември миналата година, бе заловен вчера при спецакция в предградието на Брюксел „Моленбек“.

Абдеслам е човекът, организирал логистично нападенията във фаталната нощ на 13 ноември. Самият той, обаче, не се самовзривява и успява да избяга.

Вчера френският президент Франсоа Оланд изрази пълна увереност, че белгийските власти ще отговорят положително на искането за екстрадиция на Салах Абдеслам.

По-рано днес представител на белгийската прокуратура заяви, че процедурата по екстрадиция на терориста може да се проточи месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупак Ша кур

    4 0 Отговор
    Тоя е голям гявол ,прецака другите тъпаци да се гръмнат,
    а сега гледа по всякакъв начин да отърве кожата,явно не
    му допада идеята за рая със 70 и нещо девици.
  • 2 бати

    2 2 Отговор
    Егати смешните еврогейове, процедури по екстрадация, адвокати, разправии.......я да беше направил атентат в Русия и да го бяха пипнали руснаците, щеше да му се прииска да не се е раждал.
Новини по държави: