Last news in Fakti

21 Март, 2016 15:24 1 230 0

Салах Абдеслам се чувства облекчен, че са го заловили

  • салах абдеслам-
  • облекчен-
  • заловили

Идентифицираха ДНК-то на един от неговите сучастници

От белгийската прокуратура заявиха, че е било идентифицирано ДНК на съучастник на Салах Абдеслам при атаките в Париж от 13-ти ноември, съобщи Би Би Си.

Мъжът е идентифициран като Наджим Лахрой. Той е на възраст от 24 години и все още се издирва.

Абдеслам беше заловен по време на операция в предградието Моленбек. Той е считан за един от организаторите на атентатите във Франция, при които загинаха 130 души. Неговите адвокати отрекоха твърденията в някои медии, че техният клиент е заявил готовност да стане информатор на полицията, в замяна на по-меко отношение към него.

Според белгийските власти, през месец септември Абдеслам е пътувал два пъти до Будапеща, използвайки кола под наем. В превозното средство е имало още двама души, използващи фалшиви карти със самоличност с имената Самир Бузид и Суфиян Каял. Каял сега е идентифициран като Лахрой чрез ДНК-то, открито в къщи, в квартал Шаербек в Брюксел. Според белгийската полиция Самир Бузид най-вероятно е Мохамед Белкайд, който бе ликвидиран по време на полицейска акция край Брюксел на 15-ти март. В момента се издирва и Мохамед Абрини, който бе заснет заедно с Абдеслам на белгийската бензиностанция дни преди атаките в Париж.

В същото време адвокатът на Абдеслам – Свен Мари заяви, че неговият клиент се чувства „облекчен“, след като преследването вече е приключило.

„Моят клиент е готов да сътрудничи на полицията. Той обаче никога не е казвал, че иска да бъде информатор. Аз също не съм го казвал. Казах, че той може да даде безценна информация за съдии и прокурори“, заяви Мари.

В същото време белгийски медии съобщиха, че в момента Абдеслам се намира в подземна килия в затвора в град Брюге.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: