Last news in Fakti

10 Януари, 2017 17:40, обновена 10 Януари, 2017 18:02 6 369 14

Мисията на космическия X-37B все още е мистерия

  • мисия-
  • орбитален самолет-
  • военни-
  • x-37b

Каква е функцията на военния орбитален самолет на САЩ?

Мисията на космическия X-37B все още е мистерия - 1
Снимка: USAF

Военният орбитален самолет "X-37B" на Военновъздушните сили на САЩ е в орбита около Земята вече 600 дни. Корабът, изстрелян на 20 март 2015 г., е част от експерименталната програма, но неговата мисия остава загадка за обществеността.

Не се знае и какво има на борда на "X-37B". Теориите пък варират - според някои самолетът е космически бомбардировач, а според други е създаден, за да унищожава сателити на врага.

Знае се единствено, че апаратът оперира в долната част на земната орбита, на височина от 177 до 800 километра над планетата ни. Задвижващата му система използва налягането на фотони от Слънцето, техника, позната като соларно плаване.

Космическият самолет е един от двата с такъв дизайн - управляван е от робот, на борда няма човешки същества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелени човечета

    16 8 Отговор
    Поредната станция за следене и подслушване на политически опоненти и най-вече на обикновените хора.
  • 2 Реалист

    8 12 Отговор
    Е как ще е мистерия - ще събира кашика Ксанибата и останалата Путлеровска паплач и ще ги изсипе в Сибир.
  • 3 Хараламби

    8 0 Отговор
    Задвижващата му система (фотони от Слънцето) е много бавна, Тя изисква много време за да го транспортира от една точка до друга, а унищожаването на сателити или космически бомбардировки изискват бърза реакция.
    Вероятно е система за подслушване и наблюдение.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хараламби":

    И що си мислиш че хвърчилото трябва да се трепе да гони разни лоши сателити,вместо да ги чака на гюме?А дали пък е само единична бройка?Чудно от къде му знаеш реакциите колко са бавни,сякаш си го пробвал:)

    Коментиран от #6

  • 5 ПАК СА НААКАНИ

    7 6 Отговор
    СИГУРНО ОТТДАВНА Е НА ДЪНОТО НА ОКЕАНА.АКО КРАВАРИТЕ ИМАХА НЯКВО ПРЕИМУЩЕСТВО ДО СЕГА ЩЯХА ДА СПРЪТ ДА СЕ О.ИРАТ И ПОДСМЪРЧАТ ПРЕД ЗВЕЗДАТА НА ПУТИН.
  • 6 Хараламби

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Прочети малко какво значи "соларно плаване" и ще разбереш откъде му знам реакциите.
    Явно не ти е много висок коефициента на интелигентност.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Хараламби":

    Ха!И от къде на къде ще обсъждаме моята интелигентност,а не твоята наивност?Пише че се "знае" в какви граници оперира апарата и че използва "соларно плаване"...т.е. ТОВА,КОЕТО ТИ И ПОДОБНИТЕ ТИ ВИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА ЗНАЕТЕ!Но от къде се знае,кой го е казал,има ли изобщо нещо общо с действителността или е точно обратното...Аре жив и здрав и все така усърдно да четеш,че да са ти умни и децата.

    Коментиран от #8

  • 8 на коня под опашката

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Като се научиш да не бъркаш българското знаме с унгарското, като се научиш, че Кадафито е управлявал Либия а не Ирак, като разбереш, че на американските кори онова оранжевото по веждите на калниците им не са "мигачи, които се цапат" а габарити, тогава ще се правиш на отворен! Толкова ти е интелекта сега!
  • 9 Fuck usa

    5 1 Отговор
    Поредната тенекия от междузвезни войни
  • 10 Михайл

    4 2 Отговор
    Поредната глупост за замазване на очите на хората. Колко от Вас са виждали сателити около земята и снимки на земята от космоса "реални". А тая "Чесна" "Х-37B наистина ли мислите, че може да лети в космоса. Напълнили са ви главите с космически кораби и извънземни от холивудски филми и си мислите, че сателитите ракетите и совалките са действителност, че космоса е деиствителен, че слънцето пътува в космоса с стотици хиляди километри а планетите се въртят около него в спирала. (ГЛУПОСТИ) Наистина кораби излитат но не и в космоса. Един добре режисиран цирк. И американците го знаят и руснаците и китайците. Разберете няма космос поне не както си го представяте. Няма такъв вакум в който да пътуваме. X-37B e някакъв дрон който лети в горните слоеве нищо повече. Какъв бомбандировач к'ви пет лева. Отворете google и вижте снимките му убеден съм, че никой не си е направил труда да цъкне два клавиша. Извънземни технологи пълни глупости. Колко от Вас са виждали извънземни? Виждали сте на клипчета в youtube и сте чели статии на хора с развинтено въображение. Хора осъзнаите се докато сте коне с капаци, който вярват на всичко все ще сме си роби. Трябва масата да прогледне е не определени единици, който веднага ги заклеимяват, че са луди. За това учете, гледаите, следете, съпоставяите, разъждавайте. Вече има толкова много информация с напредване на технологите. Буквално е в ръцете ви. Превърнали сме се в консуматори на готова информация без да се замисляме дали това истина.
  • 11 Ценко

    0 0 Отговор
    Вместо да разкърти кочината си е счупил чука!Да не се прави повече на майстор!
  • 12 до Михайл

    3 1 Отговор
    За всичко съм съгласен(до някъде).Но.че космос няма.Мисля .че не си пил хапчетата.
  • 13 Emil Dimov

    2 0 Отговор
    От хиляди години хората знаят , че земята е плоска и няма касмос,гравитация и експедиции на други планети.
    Ето тук български професор ви го показва:https://youtu.be/C_WvmbOsgrs
    В ерата на информация, невежеството е избор!
  • 14 Garrincha

    0 1 Отговор
    Никога не съм вярвал, че в 21 век някой ще каже, че няма космос ....