Last news in Fakti

16 Май, 2017 13:47 1 965 23

Украйна блокира руски сайтове

  • вконтакте-
  • украйна-
  • санкции-
  • петро порошенко

Според президента Порошенко – без санкции срещу Москва няма шанс реформата в Киев да успее

Украйна блокира руски сайтове - 1

Украинските власти наложиха санкции срещу руски компании, включително популярните социални мрежи "ВКонтакте" и "Одноклассники". Указът е публикуван на интернет страницата на президента Петро Порошенко.

На интернет доставчиците е наредено да блокират достъпа до тези онлайн адреси, както и до сайтовете на издателите на електронни речници ABBYY и антивирусните компании Kaspersky La и DrWeb.

Порошенко твърди, че без санкции срещу Русия няма шанс реформата в Украйна да успее.

Според компанията за пазарни проучвания Gemius социалната мрежа "ВКонтакте" има 5,4 милиона потребители в бившата съветска република, "Одноклассники" - 3 милиона, а "Фейсбук" - 2.1 милиона. Те са сред десетте най-посещавани сайтове от украинците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 11 Отговор
    Тези бетери са по болни от зиктаторите в С. Корея и Турция
  • 2 Бай хой

    12 12 Отговор
    Всъщност не наказват ли украинските граждани?
  • 3 гост 2

    13 15 Отговор
    Правилна реакция. Очаквам същото и в България. Трябва да бъде прекратена възможността на руски елементи да провеждат руска психологическа война в България. България не е сащ и тук изобщо не се интересуваме от сащ- освен ако човек няма роднини в сащ. Руската пропаганда се опитва да внуши, че България е 51 щат на сащ и за ПОРЕДЕН ПЪТ- 100 години след първото обвинение- да нарече България “предателка на русия и изменница на русия“. Иронията е , че преди 100 години това ВЕЧЕ се е случило. “...В изявление от 25.09.1915г. Московският славянски комитет е още по-краен :
    „Комитетът признава сръбските исторически и етнографски права над Македония, езикът на чието население, както обичаите и песните и славещи сръбските царе и паметници свидетелстват за сръбските права над Македония… Българският народ трябва да помни, че в своето 500-годишно турско робство ни един път не е вдигнал оръжие срещу угнетителите си турци, че е започнал Възраждането си с борба срещу майката-църква, която му запази вярата, езика и изборното свещенство, а днес се отплаща на Русия за спасението и възраждането си с невиждана от просветeния свят черна неблагодарност.
    Нека Бог го съди! България не съществува. Не съществува вече славянска България. Вместо нея има немско-фердинандско княжество. Който и да излезе победител в тази война, българското царство няма да съществува. За Русия България вече не съществува.”
    Руската дипломация официално заплашва България с ,,унищожение’’ заради някаква ней

    Коментиран от #20

  • 4 гост 2

    12 11 Отговор
    “...Руската дипломация официално заплашва България с ,,унищожение’’ заради някаква нейна предполагаема недоказана ‘’вина’’ ‘’измяна’’ към славянството и православието.Затова войната на България срещу Русия е война за спасението на България и българския народ. Тази война десетилетия ще бъде тема табу, а описанието във всичките й аспекти и до днес липсва в българските учебници по история. Целта е ясна - изтриване на българската национална памет, в което се насажда дълбоко русофилството, а средствата за това са добре познати - лъжи, фалшификации, манипулации, скриване или премълчаване на истината за гигантския сблъсък между България и нейната ‘’освободителка’’, бореща се за унищожението на Родината ни. Но фактите са категорични. Българо-руската война от 1916-1918г. съществува. И тази война е истинска. Тя се води по суша, въздух и вода , на два фронта - Добруджа , респективно Румъния и Македония...“ http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=535:-1916-1917

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    13 13 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    А свободата на словото!!??
    А свободата на достъп до информацията!??
    А свободата в общуването!???
    В Укрия на власт е хунта - Пол Пот, Пиночет и компания!!!

    Коментиран от #6

  • 6 гост 2

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Относно свободата на словото:
    Конституция на Р. България
    Чл. 39.
    (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
    (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
    https://nellyo.wordpress.com/2010/06/24/renaud-v-france/ ЕСПЧ: СВОБОДА НА СЛОВОТО В ИНТЕРНЕТ

    В решение по делото Renaud v. France (No. 13290/07, 25 февруари 2010) съдът в Страсбург обсъжда свободата на изразяване онлайн. Според съда, критиката на публични фигури е част от политическите дебати и присъдата за клевета в случай на критични изказвания е нарушение на свободата на изразяване, гарантиранa от член 10 ЕКПЧ.

    Патрис Рено е основател на местно сдружение, което се противопоставя на голям строителен проект, подкрепян от кмета. На сайта си Рено критикува кмета, сравнява го с бившия румънски диктатор Чаушеско; има и изказвания, че кметът е лъжец, че толерира престъпността в центъра на града, за да легитимира политиката си за сигурност и др. Рено е осъден да заплати глоба, поради което се обръща към съда в Страсбург.

    Съдът приема, че противодействието на строителния проект чрез публикации в интернет е участие в публични дебати и един кмет трябва да толерира такъв вид критика

    Коментиран от #8

  • 7 гост 2

    11 6 Отговор
    Конвенция за защита правата на човека и основните свободи
    ЧЛЕН 10 Свобода на изразяването на мнение
    1. Βсеки има право на свобода на изразяването на мнения.
    Това право включва свободата на всеки да отстоява своето
    мнение, да получава и да разпространява информация и идеи
    без намеса на държавните власти и независимо от държавните
    граници. Този член не забранява държавите да подлагат на
    разрешителен режим радио- и телевизионните компании и
    производителите на кинематографична продукция.
    2. Упражняването на тези свободи, доколкото е съпроводено
    със задължения и отговорности, да МОЖЕ да бъде обусловено
    от процедури, условия, ограничения или санкции, които са
    предвидени от закона и са необходими в едно демократично
    общество в интерес на националната и обществената сигурност
    и на териториалната цялост, за предотвратяването на безредици
    или престъпления, за защитата на здравето и морала, както и
    на репутацията или правата на другите, за предотвратяване
    разкриването на информация, получена доверително, или за
    гарантиране авторитета и безпристрастността на правосъдието.

    Коментиран от #9

  • 8 Kcaniba

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "гост 2":

    Т.е. за Украина не важи!
    Там Евро мегдан.
    Който не скача - той москаль...

    Коментиран от #11

  • 9 Трол

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "гост 2":

    Оххх, пак ли ти рожбе! Нямаш ли чорапи за кърпене?

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост 2

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Нищо не сте разбрал/а. Напротив- това, което Ви публикувах значи, че свободата на словото ИМА ЗАКОННИ ОГРАНИЧЕНИЯ и че тези ЗАКОННИ ограничения са в юрисдикцията на всяка държава. Т.е , ВСЯКА държава МОЖЕ законно да ограничи свободата на словото в точно определени случаи. Това НЕ Е незаконно. Вашата преценка за нещата е една, преценката на ЕСПЧ е друга.Показах Ви, че в България свободата на словото също ИМА законни ограничения. Ако напр. Вие започнете да призовавате в нета към физическо изтребление на хора в България, само защото не споделят Вашето мнение и за това ги мразите до степен да искате физическото им умъртвяване, тогава модераторите имат законното право да изтрият коментарите Ви , защото те призовават към насилие. Ако коментарите не бъдат изтрити, лицата, които са засегнати от тях, може да поискат да осъдят солидарно и медията, и конкретно Вас.И ТОВА Е НАПЪЛНО ЗАКОННО И В БЪЛГАРИЯ, И В УКРАЙНА, И В РУСИЯ.

    Коментиран от #12

  • 12 Kcaniba

    6 12 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    Социалните мрежи като ФБ, В Контакте и т.н., се забраняват само в диктатурите от третия свят, ако ме разбирате правилно Г-не/Г-жо

    Коментиран от #14

  • 13 гост 2

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    Вие на кърпени чорапи ли карате? :) За това ли висите нонстоп в този форум- защото не можете да си намерите достатъчно глупава съпруга, която да е съгласна да им лови бримките, докато платът на чорапите Ви се протрие?:) Какъв точно Ви е проблемът с мен? Или казвате- много мразите ЖЕНА да разбира повече от Вас, защото сте “мачо“ до степен женомразство?;) Внимавайте- лицата от биологичен мъжки пол, които ненавиждат и мразят хетеро жените, обичайно в 90% от случаите се оказват привлечени от собственият си пол:):)
  • 14 гост 2

    8 6 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Направи ми впечатление, че много ясно съм Ви описала РЕШЕНИЕ НА ЕСПЧ, в което се казва кое е допустимо и кое -не, но въпреки това, Вие сте си решили, че разбирате ЕКПЧ повече от ЕСПЧ:) В такъв случай- живейте по начина, по който Вие разбирате живота и да видим до къде ще Ви доведе манталитетът Ви след 5 години- до наказателни производства или до просперираща фирма с увеличаване на %та чиста печалба:)

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Kcaniba

    6 12 Отговор

    До коментар #14 от "гост 2":

    Благодаря Ви за пожеланията, за широкият диапазон...
    Ноо , мисля, че темата е малко по тясно-профилирана...
    Диктатурите забраняват свободните форми на обмяна на информациата, забраняват социалните мрежи.
    Това е факт.
    Вашето, Г-не/Г-жо си е демагогия!!!

    Коментиран от #17

  • 16 Големият

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "гост 2":

    Каква си голяма бяла птица(не е лебед)
  • 17 гост 2

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Kcaniba":

    Ако искате пространно, точно , ясно, законосъобразно обяснение /консултация по темата, можете да посетите която и да е адвокатска кантора на територията на Р. България и след платен хонорар за адвокатската консултация, да получите правна консултация по въпроса. Изчерпателният професионален отговор на въпроса “ Защо мнението Ви е невярно?“, съставлява предоставяне на правна консултация съгласно чл.24 ал.1 т.1 от Закон за адвокатурата. Съгласно същият закон, тази консултация е възмездна услуга- т.е. извършва се срещу законно заплащане.

    Коментиран от #19

  • 18 Барчо

    2 4 Отговор
    Правилно!!! Спрете да внасяте газ от Русия, спрете всичко от Русия. Най-вече спрете да говорите на руски!!!
  • 19 Kcaniba

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    Алелемале!!!
    Ако имам нужда от адвокатска грижа,
    ще ви имам впредвид гост 2!
  • 20 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост 2":

    Това е изключително грешка на българската дипломация. Ние за най-голямо съжаление винаги сме имали най-слабите дипломати. Което печели армията, дипломатите го губят без проблеми.
  • 21 разтревожен

    4 1 Отговор
    Хубаво е и юристите периодично да минават психо прегледи.
  • 22 Ksaniba

    2 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: А свободата на словото!!??
    А свободата на достъп до информацията!??
    А свободата в общуването!???
    В Укрия на власт е хунта - Пол Пот, Пиночет и компания!!!
    А порносайтовете!??
    А джихадистките сайтове!!??
    А свободното общуване на педофилите!!!???
  • 23 Карли

    1 0 Отговор
    ЕХО, АКО КАЖЕ 2- РИЯТ СЕКРЕТАР НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, ЩЕ БЛОКИРАТ РУСКИТЕ САЙТОВЕ И ПРОЧЕЕ ЕЛЕКТРОННИ И ВСЯКАКВИ ИНФОРМАЦИОННИ ПИСАНИЯ.
    ЗАЩОТО ТОЙ КОМАНДВА В БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ ШОПАРИ ИЗПЪЛНЯВАТ И ----СЛУШКАТ.
Новини по държави: