Last news in Fakti

12 Декември, 2017 15:31 1 112 3

Сирийската опозиция: Дамаск саботира преговорите

  • сирия-
  • женева-
  • преговори-
  • стафан де мистура-
  • башар асад

Правителствената делегация в Женева протестира срещу настояването на опозиционерите бъдещият преход да не включва президента Башар Асад

Сирийската опозиция: Дамаск саботира преговорите - 1
Снимки: БТА/АР

Сирийската опозиция твърди, че правителствената делегация на мирните преговори в Женева поставя нови условия и саботира напредъка в диалога, предаде Reuters.

Делегацията на Дамаск е заявила пред пратеника на ООН Стафан де Мистура, че няма да преговаря пряко, каза говорителят на опозицията Яхия Ариди. Той допълни, че Де Мистура е уведомил опозицията за правителствената позиция.

Според Ариди опозиционните делегати "смятат това за предварително условие". За момента няма реакция от правителствения екип в Женева.Сирийската опозиция: Дамаск саботира преговорите

Сирийската опозиция: Дамаск саботира преговорите

По-рано сирийската опозиция поиска непреките преговори с правителството да станат преки.

След кратко прекъсване делегациите на сирийското правителство и опозицията се върнаха в Женева за нов кръг преговори под егидата на ООН. Правителствената делегация побърза да протестира срещу настояването на противниците си бъдещият преход да не включва президента Башар Асад.

Сирийската опозиция: Дамаск саботира преговорите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    6 2 Отговор
    И едните и другите саботират преговорите с твърдата си позиция за и против Асад. Няма как хем да го има, хем да го няма, така че едните ще трябва да си разменят позицията за нещо друго. Това обаче става на самите преговори, а не като условие за започването им.
  • 2 Румяна Костова

    12 1 Отговор
    Те САЩ нищо не можаха да направят ,за да отстранят Асад,на какво ли се надяват слугите им,наречени сирийска опозиция?Надявали са се,че в Сирия ще се повторят събитията от Либия,ще настане хаос и те ще си правят каквото си искат.Ама просто Путин им обърка сметките.
  • 3 Санкция

    11 1 Отговор
    По принцип с терористи не се преговаря.
Новини по държави: