15 Февруари, 2018 12:44 847 1

Кандидатка за президент в Мексико катастрофира

  • мексико-
  • президент-
  • катастрофа-
  • мария де хесус патрисио-
  • микробус

В катастрофата е загинала една от съветничките й

Кандидатка за президент в Мексико катастрофира - 1
Снимка: БТА/ AP

Първата индианка, бореща се за президентския пост в Мексико, пострада в катастрофа, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на месните служби.

Мария де Хесус Патрисио пътувала с микробус, заедно с няколко свои сътрудници, когато превозното средство се преобърнало на път в щат Южна Долна Калифорния. В катастрофата е загинала една от съветничките й, друг от пътниците е получил тежка фрактура.

Патрисио, която се бори да се включи като независим кандидат за президентските избори на 1 юли, е с фрактура на ръката. Независимите кандидати трябва до този уикенд да съберат 866 000 подписа на избиратели в поне 17 щата, за да участват в изборите. Патрисио, традиционен лечител от местна общност, все още не е събрала необходимите подписи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манго

    0 0 Отговор
    Тая е от наще от Факултето!
Новини по държави: