Last news in Fakti

4 Март, 2018 16:47 2 412 2

Македонците се отказаха от още един проект

  • македония-
  • скулптура-
  • майка тереза-
  • проект
Македонците се отказаха от още един проект - 1
Снимка: АР/БТА

Договорът за поставяне на скулптура на Майка Тереза в Скопие ще бъде прекратен. Тя трябваше да е дарение на бизнесменът от Индия Субрата Рой, но в действителност се оказа, че цялата финансова тежест пада върху държавата, поясни македонският министър на културата Роберт Алагьозовски.

„Това дарение въобще не се реализира и всичко падна върху бюджета и гражданите. Композицията нарушава естетиката на площад „Македония", намалява свободното пространство, но в същото време е поредно доказателство за мегаломанията, която няма нищо общо с носителката на Нобеловата награда. Вече сме издали заповед за спиране на строителните дейности и преговаряме с изпълнителите за прекратяване на взаимоотношенията ни”, уточни Алагьозовски.

Наскоро започна премахването и обекти от проекта „Скопие 2014”, чийто старт беше поставен по време на управлението на премиера Никола Груевски. Проектът е струвал до момента на македонският данъкоплатец между 700 и 800 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kirilica

    5 7 Отговор
    Изглежда, макетата останаха единствените разумни българи...

    Коментиран от #2

  • 2 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "kirilica":

    Пази ни Боже от подобно благоразумие,на всеки ъгъл паметник на Юнак с кон,за който ние са плащаме.