Last news in Fakti

13 Юли, 2018 15:13 1 234 0

Бебето Тръмп полетя над Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • великобритания-
  • бебе тръмп-
  • доналд тръмп-
  • посещение

Активисти в британската столица протестират срещу президента на САЩ

Бебето Тръмп полетя над Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британци, протестиращи срещу американския президент Доналд Тръмп, издигнаха тази сутрин близо до сградата на парламента шестметров надуваем балон с формата на "бебе Тръмп", предаде DPА.

"Извратената, мошеническа система ме заля с всичко, с което можа. Казах ви че, ще полетя и ето - тук съм!", написаха в Тwitter организаторите на протеста от името на своето бебе Тръмп.

Десетки поддръжници и журналисти проследиха как "детегледачи" в сигнални жилетки, наглеждаха и се суетяха около балона, докато той се надуваше.

Бебето Тръмп полетя над Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

На сайта за набиране на средства за инициативата протестиращите посочиха, че са направили балона, за да покажат, че Тръмп е "голямо, ядосано бебе с крехко его и малки ръчички".

"Освен това той е расистки демагог, а оттам и опасност за жените, имигрантите и малцинствата, смъртна заплаха за мира по света и за самото бъдеще на живота на Земята", казаха те.

Американският президент няма да се задържа дълго в британската столица. По-късно се очаква той да посети за кратко посолството на страната си, пред което се готвят да се съберат хиляди протестиращи.

Инициаторите на протеста с балона казаха, че просто няколко приятели и не се свързаха с нито една от няколкото големи протестни групи, които планират демонстрация.

След като събраните дарения надхвърлиха 30 000 лири, организаторите казаха, че ще използват излишъка за "околосветска обиколка" на надуваемото "бебе".

Бебето Тръмп полетя над Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: