Last news in Fakti

13 Юли, 2018 19:02 1 609 4

САЩ могат да търсят сделка с Великобритания

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • великобритания

Доналд Тръмп доволен от срещата в НАТО

САЩ могат да търсят сделка с Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ може да сключат търговско споразумение с Великобритания след излизането на страната от ЕС. Това обяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от „Гардиън“.

Мей говори след разговорите с президента на САЩ Доналд Тръмп, който е на визита в Лондон.

'Наблюдаваните през тази сутрин военни демонстрации са символ на дълбокото партньорство между Великобритания и САЩ. Двете държави заедно спасяват човешки животи, като нашето партньорство се разширява“, заяви Мей.

Тя заяви, че с Тръмп са постигнали съгласие за търсенето на широко търговско споразумение след излизането на Великобритания от ЕС.

Мей заяви, че САЩ подкрепят трансатлантическото единство. Тя подчерта, че двете държави заедно ще пазят свободата.

'Аз и премиерът Мей се върнахме от срещата на върха на НАТО. Това беше продуктивна среща. Аз и благодарих за усилията да убедим другите страни да повишат разходите си за отбрана. Тя помогна и в убеждаването на Северна Корея да остави ядрените оръжия. Нека Великобритания направи нужното, за да може да търгува с нас“, заяви Тръмп.

По-рано се появи интервю на Тръмп, в който той критикува плановете на Тереза Мей. Той заяви, че в записа не са били включени позитивните неща, които той е казал за нея. Той заяви, че има отделен запис на интервюто, който доказва това.

Тръмп допълни, че руския президент Владимир Путин ще говорят за Сирия, Украйна и Близкия Изток. Двамата ще се срещнат в понеделник в Хелзинки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    8 1 Отговор
    А пък ЕС трябва да сключи договор с Русия и Китай ;)

    Коментиран от #4

  • 2 Шоо

    6 0 Отговор
    На бай хой изобщо не му пука кво става и прави, върти бизнес там нещо и между другото му викат мистър президент. Пък след 2 г. я камилата, я камиларя.
  • 3 Салот Сар

    4 0 Отговор
    Никой не е съмнявал в лоялноста на колонията към господарите си от Острова на мъглите! Британците ще изнасят коли с ляв волан за колонията а колонията за да прецака Стария континент ще промени правилника си за движение по пътищата и ще го стикова с бритския!
  • 4 Ovo je standard

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    ЕС + Русия в съюз ще бъде нещо неудържимо. Американците от това се страхуват.
Новини по държави: