16 Юли, 2018 19:31 4 237 11

Искат втори референдум за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • джъстин грийнинг

Бивш британски министър призова за ново гласуване за излизането на Лондон от ЕС 

Искат втори референдум за Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият британски министър от управляващата Консервативна партия Джъстин Грийнинг призова обществеността да бъде попитана с нов референдум дали Обединеното кралство трябва да напусне ЕС, предаде АР.

Грийнинг, която е бивш министър на образованието, заяви, че парламентът е "блокирал" по темата за Брекзит. По думите й тя и други депутати от Консервативната партия са за нов референдум.

Грийнинг добави, че ако такъв референдум бъде произведен, тя ще агитира за оставане на Великобритания в ЕС.

Премиерът Тереза Мей е поставена под нарастващ натиск и от двете страни в дебатите около Брекзит.

Представената от нея наскоро бяла книга, очертаваща намеренията за общи правила с ЕС по въпроса за търговията, предизвика гнева на тези, които искат със съюза да бъде скъсано напълно.

Днес Мей откри международното авиационно шоу във Фарнбъро, където защити плана си за излизането от ЕС. Тя заяви, че така ще бъдат съхранени жизненоважни работни места в авиационната индустрия и ще бъдат запазени традициите на Великобритания като водеща страна в нея.

Искат втори референдум за Брекзит

По думите на Мей с представения в бялата книга план се отчита желанието на британските избиратели - които през юни 2016 г. подкрепиха Брекзит с 52 срещу 48 на сто на референдум - и същевременно се предпазват индустрията и сигурността.

По-късно парламентът ще разисква по аспектите на плана за Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прУстакоФ

    7 3 Отговор
    Искат,ама няма !!
  • 2 Здрасти

    7 5 Отговор
    И мей май разбра, дони е трап...
  • 3 Boxer

    8 3 Отговор
    Референдум докато не кажат "ДА" на ЕС...Свобода и Демокрация...

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    19 4 Отговор
    Поредното доказателство ,че от жените нищо не става , освен да раждат и да отглеждат деца. Тая овца и Меркел ще съсипят европа. В миналото мъжете са се били и градили цивилизация , а жените са си знаели мястото във вкъщи. Сега им дадоха равностойни права с мъжете , набутаха ги в политиката и ето какъв е резултата , ще ни върнат в праисторията.
  • 5 Гадната Англия

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer":

    Демокрацията не е за всеки. Определено не е за двукраки добичета които си стават четирикраки от петък вечер до неделя. Единствено Homo sapiens трябва да гласуват - образовани, работещи хора с платени данъци и без дългове. Тогава брекзит наистина няма да има.

    Коментиран от #6

  • 6 Boxer

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гадната Англия":

    Трудно ще избягат от Еврогейският Шарият

    Коментиран от #8

  • 7 onq s konq

    4 3 Отговор
    Тия платиха ли си масрафа по първия референдум,че искат втори
  • 8 Гадната Англия

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Boxer":

    ЕвроГейския? Точно такъв език се лее от страниците на вестник Сън - основната ежбина за брекзит добичето. Поне да бяха сложили снимка на Джъстийн Грийнинг - къде по-добре изглежда момичето от Тереза Мей. И най-важното от днес: последните данни на migration watch сочат рязко намаляване на европейската нетна миграция 103 000 души, и постоянно увеличавана на миграцията от трети страни извън Европа 180 000 души. Така че миграцията си остава, но не от Европа. Познай откъде!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да бе

    3 2 Отговор
    Що, на първия референдум какво му беше?

    Коментиран от #11

  • 11 ЗайоБайо

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе":

    Резултата не е правилен, ще се гласува, докато паснат нещата
Новини по държави: