Last news in Fakti

10 Януари, 2019 12:20 1 527 6

Тръмп прави частично изтегляне от Афганистан

  • доналд тръмп-
  • военни-
  • афганистан

На този етап няма да бъдат изтегляни всички американски военни

Тръмп прави частично изтегляне от Афганистан - 1
Снимка: BGNES/EPA

Съветниците на американския президент Доналд Тръмп са го убедили да предприеме постепенно изтегляне на войските от Афганистан, съобщи „Вашингтон Пост“.

През миналата година Тръмп обяви намеренията си да изтегли американските сили от Афганистан. Неговата администрация го е убедила, че не е нужно да изтегля всички 7000 американски военни на веднъж.

Източници от администрацията заявиха, че на този етап ще бъдат върнати само част от всички военни. На определен етап ще бъдат изтеглени всички представители на американските сили.

Посочва се, че Тръмп все още не е взел окончателно решение по въпроса и че президентът може да обяви окончателно изтегляне на войските по всяко време. Все още се обсъждат подробности по плана за изтеглянето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    12 1 Отговор
    Назад назад моме Калино. В случая янки гоу хом.
  • 2 Цар Вул

    1 4 Отговор
    Що вярвате бе хора на Лъжльо Жълтурков?Той така лъга и за Сирия!
    Уж ги изтегли от там,а ги настани в Ирак на границата със Сирия!Демек го премести от левия в десния си крачол!!Ще се изтеглят ама на другия ден ще дойдат талибаните и Ла финита комедия!!
  • 3 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    трудна работа към момента сащ да се изтеглят от афганистан.местните ще загубят от талибаните ако го направи сащ и ще се наложи наново да се влиза там след 3-4 години като се въстанови терористичното правителство ,както бе до преди 20 години.а и американците не търпят някакви грандиозни загуби там.за миналата година ,която е наи-кървавата за тях от бая време са загубили 14 човека плюс ощте 4 рима чехи от съюзниците.реално в сащ те дават по-големи жертви по време на подготовката си.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 tost

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Спокойно Стойко, наскоро научих че ще пращат бат Рамбо, е малко е поооостарял, ма разбрах че е готов да се бие до последния американски плъх намиращ се в Авганистан.
  • 5 Бай хой

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Мноу лъжеш ма десоу. Лично ли им дръпна циповете на тия 14. Да знаиш от хубаво не бягат. Голям бой ги перат талибаноолу. Сейчас талибаните владеят малко повече от половината територия на Афганистан. Ако сащисаните бъдат и гонени от там като от Корея и Виетнам и от Куба там ще влязат руски войски. Знаеш какво стана в Сирия след намесата на Русия. Радикалните ислямисти идил ръководени от 67членната коалиция бяха натикани в миша дупка. Сейчас патканите напускат първи потъващия кораб на коалицията от 67 държави.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.