5 Април, 2019 09:45 7 400 49

САЩ са готови да отговорят на Русия във Венецуела

  • венецуела-
  • русия-
  • сащ-
  • отговор-
  • армия-
  • майк помпео

Мадуро обвинява САЩ за проблемите във Венецуела

САЩ са готови да отговорят на Русия във Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените американски щати са готови да отговорят на присъствието на руските военни във Венецуела, заяви американският държавен секретар Майк Помпео. След срещата на външните министри на страните от НАТО Помпео е потвърдил позицията на Съединените щати, че руските военни трябва да напуснат Венецуела.

"Говорихме за това в контекста на други действия на Русия по света - в Украйна, продължаващите злонамерени действия на Русия в Сирия, във Венецуела, в контекста на това какво беше направено в Азовско море. В случая на Венецуела Съединените щати и техният отговор също са готови", посочи американският дипломат, цитиран от БНР.

Междувременно стана ясно, че Съединените щати са поискали следващата сряда да бъде проведено заседание на Съвета за сигурност на ООН за хуманитарната криза във Венецуела. Според доклад на организацията седем милиона души в страната се нуждаят от хуманитарна помощ. Близо 4 милиона страдат от недохранване, включително и над 20 процента от децата под петгодишна възраст.

Президентът Николас Мадуро обвинява САЩ за проблемите във Венецуела. От своя страна провъзгласилия се за временен държавен глава и признат от десетки държави, включително Европейския съюз, Хуан Гуайдо хвърля вината върху Мадуро и правителството на Венецуела. Русия застана зад Мадуро, изпращайки военна помощ на режима му. Армията също е зад социалиста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    117 18 Отговор
    Венецуела е суверенна държава и кани на своя земя който си иска,да Русия спаси за сега от американска агресия и разграбване и това дразни САЩ.

    Коментиран от #8

  • 2 ПАПАРДАК

    98 15 Отговор
    A САЩ какво правят там?Кой ги е канил,легитимният президент Гуайдо?Крим не може,а Венецуела може а?
  • 3 ами сега

    94 15 Отговор
    И как наглите кравари ще отговорят на руснаците, с нови "по-сурови наказания" или с мощен гей парад.......то май техните възможности стигат само дотам!

    Коментиран от #22

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТРОПЧО

    56 11 Отговор
    ДРЪН ДРЪН ЧЕ ПЛЯС САЩ ТЕЗ ИЗМИСЛЕНЯЦИ СТРАХЛИВИ ЩЕ ПРЪДНАТ НА РУСИЯ НА К.РА ЩЕ ГИ СГАЗЯТ ЗА НУЛА ВРЕМЕ РУСНАЦИТЕ ТЕ ЗА ТОВА САЩ ТЪРСЯТ СЕ ПАРТНЬОРИВ ЕВРОПА И НЕ ЗНАМ КЪДЕ ЩОТО СА СТРАХЛИВЦИ ТАЗ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА И ТОЯ СМЕШКО ТРЪПЛИНА ДА ГА НА ЖЕНКА МУ
  • 6 Роналд Рейган

    16 79 Отговор
    Ще спасим Венецуела от мизерния руски ботуш както освободихме источна Европа.

    Коментиран от #7, #36, #40, #42

  • 7 ТРОПЧО

    37 12 Отговор

    До коментар #6 от "Роналд Рейган":

    ДРЪН ДРЪН ЧЕ ПЛЯС САЩ ТЕЗ ИЗМИСЛЕНЯЦИ СТРАХЛИВИ ЩЕ ПРЪДНАТ НА РУСИЯ НА К.РА ЩЕ ГИ СГАЗЯТ ЗА НУЛА ВРЕМЕ РУСНАЦИТЕ ТЕ ЗА ТОВА САЩ ТЪРСЯТ СЕ ПАРТНЬОРИВ ЕВРОПА И НЕ ЗНАМ КЪДЕ ЩОТО СА СТРАХЛИВЦИ ТАЗ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА И ТОЯ СМЕШКО ТРЪПЛИНА ДА ГА НА ЖЕНКА МУ
  • 8 MDT

    14 52 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Кани ги Мадуро, а не народа на Венуциела.
  • 9 Borislav Popov

    58 8 Отговор
    И как ще отговорят ? Като в Сирия и Виетнам ?!!
  • 10 Руските свине

    8 57 Отговор
    пак ще цвърчат на американско барбекю!

    Коментиран от #13, #14, #43

  • 11 gergi

    43 3 Отговор
    Горките венецуелци. Това, че са се родили на земя пълна с петрол си е цяло проклятие за тях
  • 12 Крал Лир

    51 6 Отговор
    Вече е късно, руснаците прехвъркиха ракети във Венецуела, това е болежката на краварите! Трябва да си много кьорав за да не можеш да проследиш събитията и хронологично. прекратяване на договора за ракетите с малък обсег и добрите отношения Мадуро-Кремъл!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Borislav Popov

    48 6 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    Колко директни сблъсъка има между русия и обора ? Сирия ? Виетнам ? И какъв е резултата ?!!

    Коментиран от #16, #19, #23, #25

  • 15 Борислав Попов

    43 8 Отговор
    Вечна дружба с СССР.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Eee

    34 5 Отговор

    До коментар #15 от "Борислав Попов":

    Само СССР👍
  • 18 Borislav Popov

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Ай кажи сега и слава україні - язовче !
  • 19 Руските свине

    7 46 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    досега винаги са губели в директните сблъсъци, но кухите лейки, надъхани от руската пропаганда все още живеят с митовете за "непобедимая и легендарная".

    Коментиран от #24

  • 20 Барчо

    45 5 Отговор
    Нека да мерим с един аршин. Значи американските войски са поканени в 900 бази извън Америка и там може, но щом руските войски са поканени някъде, там не може и обора трябва да въздава правосъдие???? Когато ми нашибат някой шамар, отговарям с юмрук по мутрата. Крайно време е руснаците на шамар да отговарят с юмрук, а не с шамарче и то в последствие. Така даже не можеш да разбереш за какво е шамарчето. Когато една държава си позволи да ти изгони 5 от 20 дипломата, трябва на тази държава да изгониш всички дипломати и да си прибереш своите. Когато ти вземат сградата на посолството, вземаш всичките и сгради. Огледалния отговор никога не носи поука за този, който е нанесъл първия удар. За око две, за зъб чене. И това трябва да се направи само срещу САЩ, защото те са тези, които подстрекават останалите, но каквото и да правят, то е само в техен интерес. Когато измислят някоя санкция, то тя така е изчислена че не вреди и не засяга американския народ и американската икономика. Даже така е изчислена, че да я подпомага. За разлика от европейските държави, които търпят колосални загуби. Руснаците търпят само пропуснати ползи, нищо друго.

    Коментиран от #38, #49

  • 21 само така

    29 3 Отговор
    заставаш срещу Русия, тропаш с крачета, изплезваш се, обръщаш дебел задник и го връткаш няколко пъти за да покажеш отношение и чакаш Русия да се стресне. Шъ стани, ъхъ. Ако не стани, пак. Партньорите се нуждаят от силни и ясни знаци щото нещо напоследак им се изчерпва куража.
  • 22 1944

    7 34 Отговор

    До коментар #3 от "ами сега":

    в руската политика и олигархия е пълно с гейове, а зад стените на кремъл кипи мъжка любов по спартански. ама това от фабриката за тролове в ленинград не го спускат.

    Коментиран от #27

  • 23 Барчо

    35 4 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Корея 1950 г. Черна година за американските военно въздушни сили. Загубите докато летят ветераните от Втората световна са около 10 към едно в полза на руснаците. После Сталин прави глупостта и оттегля ветераните и на тяхно место доставя младо нелетяло пушечно месо и вече американците водят парада във въздуха. Месец след това оттегля всички и оставя корейците сами. Тогава и американците сравняват СК със земята. Не оставя една колиба неунищожена. 20% от населението е живо изгорено. ЮК също е поопърлена тук там по погрешка.
  • 24 Borislav Popov

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Руските свине":

    Дай някой пример де ?!!

    Коментиран от #26, #31

  • 25 Барчо

    38 3 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Що се отнася до Виетнам, то там летят само ВИЕТНАМСКИ летци, никога руски летци. Първоначално виетнамците имат големи загуби поради това, че нямат никакъв опит. Когато отиват руските инструктори установяват, че виетнамските летци папкат по една купичка ориз и при полет физически не издържат и припадат. Така биват сваляни като на пусия. Храната моментално е подсилена, както и тактиката. Нещата се обръщат във въздуха на 180 градуса. Наземната противосамолетна отбрана също е инструктирана и има нова тактика. Във въздуха вече не е господар еднолично УСАта. И така докато обора бе принуден да свие байраците. Интересен е повода за началото на тази война. Американците потопяват собствен военен кораб и набедяват Виетнам за това. В тази и корейската хиляди американци оставиха костите си извън страната си и то за кауза, която защитава интересите на кръг от хора, а не на народа. Едва ли ще искат още един път подобен горчив урок.

    Коментиран от #29

  • 26 Барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Не чакай. Няма такъв.
  • 27 Borislav Popov

    32 4 Отговор

    До коментар #22 от "1944":

    Русия си спечели имиджа на най-неприветливото място за хомосексуални в Европа .....В Русия има антигей закон забраняващ афиширането на тия отношение ! Геьовете там не се ползват с предимства както на запад !!.......В Русия в момента е в ход кампания за нова национална идентичност, базирана върху "семейните ценности". Тя е подкрепяна от църквата и целта й е да консолидира лагера на привържениците на Путин около традиционните норми, противопоставяни на "чуждите либерални идеи" на Запада (било то политически или сексуални), представяни като деградиращи.

    Коментиран от #33

  • 28 Пешо

    32 7 Отговор
    Краварите предизвикаха хуманитарната криза във Венецуела, а сега свикват СС на ООН. Нагли говедари.
  • 29 СссереМ

    7 31 Отговор

    До коментар #25 от "Барчо":

    Ей палячо,прочети малко повече за виетнамската война и тогава говори,американците се изтеглят от там поради други причини и те са си вътрешно-политически,до последно докато са там те диктуват правилата.Виж за Афганистан там и самият горби си призна че това е най-голямата им грешка довела до разпада впоследствие.

    Коментиран от #30

  • 30 Borislav Popov

    29 7 Отговор

    До коментар #29 от "СссереМ":

    И какви са вътрешнополитическите причини поради които краварите бягат от там ??!! Огромните неприемливи загуби - както в жива сила , така и в техническа ?!! Губят половината си авиация !

    Коментиран от #35

  • 31 Руските свине

    6 22 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    са губели в Корейската война и в израело-арабските конфликти. И в Сирия, разбира се.

    Коментиран от #41

  • 32 Borislav Popov

    31 5 Отговор
    Какво изгубиха руснаците в Сирия ? Изринаха една коалиция от 67 държави барабар с талибаните !!....А какво общо има Русия с израело - арабските конфликти ??!!!.....................Относно Корея - Съществува ли С Корея или не ? Краварите удариха ли на камък там ? Какво стана с големите приказки на перчема ??!! Що тъй изведнъж спряха да пращат самолетоносачи на там за да плашат корейците ??!!!
  • 33 Гост

    3 17 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Ти затова ли си в България?
  • 34 Дориан

    24 4 Отговор
    Господин Помпео ясно доказва няколко неща. Първо, некомпетентен е за позицията първи дипломат. Тези гръмки и непремерени изказвания са абсурдни. Второ, възпитаник е на иначе най престижния университет в САЩ, Харвард. Ясно що за образование предлагат там. Трето, това е човек от еквивалента на Цв. Цв. Иначе казано, мутрата от службите в управлението. Четвърто, явно е лоби на някои военни фирми.
  • 35 СссереМ

    6 23 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Ей палячо,50 226 са жертвите от американска страна срещу 3-5 милиона от червените боклуци,и пак ти казвам те се изтеглят поради вътрешно политически причини,ама си много глупав за да ти ги обясня и да разбереш.
  • 36 Аз казах

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Роналд Рейган":

    Източна Европа е поробена !!

    Коментиран от #37

  • 37 Гост

    4 18 Отговор

    До коментар #36 от "Аз казах":

    Беше до 1990 година, под руско робство.
  • 38 Joe Black

    18 4 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    Много добре казано и на мен много ми се иска да се случи. Обаче далновидност е това което им пречи на Путин и Русия. Какво имам впредвид- те знаят, че ако отговорят на агресията на американците се вкарват в тяхната мръсна игра, т.е. не се оставят на долни провокации изчакват си удобния момент да им го върнат тъпкано и така се запазва статуквото. Ако отговорят по начин по който ми се иска както и на теб това значи 3-та световна, а при сегашното въоръжение и напрегнато м/у народно положение това е края на тоя свят. За пример мога да ти дам какво правят американците след пърл харбър....пускат 2 ядрени бомби върху мирно население! представи си ако Русия им забие един юмрук в мутрата открито....няма да го преглътнат и ще стане сакътлъка.
  • 39 ПЕНКО

    19 2 Отговор
    КАКВА Е РАЗЛКАТА МЕЖДУ ХОРАТА И ЖУРНАЛИСТИТЕ ??? ХОРАТА ЖИВЕЯТ ЧРЕЗ РАЗУМА СИ / ПОРАЖДАЩ ЛИЧНОСТНА СЪВЕСТ-ДО СМЪРТТА ИМ/ ... -ЖУРНАЛИСТИТЕ СА "БЕЗСМЪРТНИ " И ПРОДАВАТ РАЗУМА СИ И СЪВЕСТТА СИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ !!! ВИЖТЕ КАК ДНЕС НЕ ПИШАТ ЗА СИРИЯ , А И ЗА ЙЕМЕН -ЗА ВЕНЕЦУЕЛА КАКВОТО КАЖЕ САЩ !?!?!?
  • 40 Бкп

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Роналд Рейган":

    Със сигурност са ти дали няква свобода обаче са те превърнали в маймуна без култура без икономика и държава дали са ти и много банани не както преди също така са ти дали възможност да пътуваш на запад и да береш ягоди или да чистиш обществени тоалетни... А да не забравим и за капак разцвет на чалгата вследсвие на освобождението за да ти е веселоо в демократичната европейската българска джунгла с банани и чалга напред и с 20 годишни трошки.. Определено си щастлив човек да живей западната идеология и бай ганьовците прости като тебе!!
  • 41 Диетолог

    8 7 Отговор

    До коментар #31 от "Руските свине":

    Много руско "свинско" ма'аш - ще.'дигнеш кръвното и... форумът ще остане с едно чифтокопитно по-малко:-(...
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Форумите говеда

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    пак ще направят мечешка услуга на отвъд0кеанските такива:-(...
  • 44 Rambo

    5 12 Отговор
    Ще върна руснаците на Русия в ковчези, както вагнеровцити от Сирия!

    Коментиран от #45

  • 45 Аналог

    10 3 Отговор

    До коментар #44 от "Rambo":

    Или кат' "Рамбо" вците от Виетнам?
  • 46 8888

    7 0 Отговор
    НЕЗНАМ НА КЖЛСЖ ГОДИНИ СИ НО АЗ СЪМ БИЛ НА 25 Г. ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ И СЪМ ГЛЕДАЛ КАК АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ С НАПАЛМ ИЗГАРЯТ ЦЕЛИ СЕЛА ..
  • 47 no name no face no number

    5 1 Отговор
    ffuck off фащ
  • 48 Минаващ от тук

    3 1 Отговор
    Като загубиха Сирия гледам пак са отворили фронта в Либия. Навсякъде са се нацвъкали, но обвиняват другите точно в това, което вършат. Ще завъртят световната война без да се замислят. Ще се пържат всички. И ние. Жалко. Който, ако някой оцелее, ще брои пилците.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.