Last news in Fakti

5 Април, 2019 10:40 1 662 61

НАТО: Днес сме по-силни от всякога

  • нато-
  • силни-
  • русия-
  • екатерина захариева-
  • вашингтон-
  • сащ-
  • заплаха

Ще се изправим пред всяка заплаха

НАТО: Днес сме по-силни от всякога - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

“С непрекъснато адаптиране към новите реалности ние ще се изправим пред всяка заплаха, по всяко време, от всяка посока. Със силата на нашите ценности ние ще направим НАТО още по-силна” - с тази декларация завърши юбилейната среща на външните министри на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) във Вашингтон, посветена на 70-ата годишнина от основаването на алианса. Българската делегация на срещата се оглавява от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Първите дипломати от НАТО заявяват още, че са готови да се противопоставят единни на тероризма във всичките му форми, предизвикателствата на миграцията, кибер заплахите и дезинформацията. “Днес нашият съюз е по-силен от всякога, гарантирайки свободата на своите почти един милиард граждани, сигурността на своята територия, защитата на общите ни ценности: демокрация, индивидуални свободи, човешки права и върховенство на закона”, се казва още в декларацията на срещата.

Министрите обсъдиха състоянието на отношенията с Русия, включително ситуацията около Договора за унищожаване на ракетите със среден и малък обсег. Те отново призоваха Москва да освободи задържаните в Керченския пролив украински моряци и да гарантира свободното корабоплаване в региона, предадоха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

“Сигурността в Черно море е изключително важна за България. Страната ни подкрепя двупистовия подход спрямо Русия, който от една страна изисква политика на възпиране, а от друга - поддържането на конструктивен диалог”, изтъкна Захариева. Пакетът за Черно море, който одобриха министрите, предвижда подобряване на координацията на НАТО с Грузия и Украйна и увеличаване на подкрепата за тези две държави, но не води до поемане на нови ангажименти от страна на България и до разполагане на нови сили на НАТО в Черно море. Външните министри обсъдиха и борбата с тероризма, който продължава да бъде пряка заплаха за НАТО и страните-партньори. През декември 2018 г. беше актуализиран Планът за действие за засилване на ролята на НАТО в борбата на международната общност с тероризма, който определя бъдещите действия по оценка, превенция, подготвеност, ангажираност и изграждане на способности.

Всички външни министри приветстваха своя колега от Северна Македония Никола Димитров, който присъства за първи път като представител на бъдещ член на НАТО. А той емоционално благодари на първите дипломати на България и Гърция - Екатерина Захариева и Йоргос Катругалос, за подкрепата и сключените двустранни договори, позволили даването на зелената светлина за членство на Скопие в Алианса и започване на преговори с ЕС.

НАТО: Днес сме по-силни от всякога
Снимка: МВнР


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Citizen X

    10 33 Отговор
    Слава на НАТО!
  • 2 Георги петров

    34 12 Отговор
    Престъпна организация
  • 3 Жоро

    37 10 Отговор
    НАТО се доближава все повече до Русия а после кой е агресора.

    Коментиран от #5

  • 4 боцмана

    25 8 Отговор
    На думи всичко е така , а иначе орел , рак и щука , теглят крава за опашката.
  • 5 Само питам

    9 26 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Задай си въпроса защо съседите на мръсната руска кочина чакат на опашка за НАТО, пък тогава квичи.

    Коментиран от #8, #10, #15

  • 6 Кимчо

    23 7 Отговор
    НАТО-национална американска терористична организация
  • 7 Приятел

    20 3 Отговор
    Някъде по средата започнах да се смея.

    Коментиран от #25

  • 8 НАТО са

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Пет каруци със боклуци.

    Коментиран от #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Защото иначе краварите ще им спретнат я арабска пролет, я майдан...

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Оле

    19 5 Отговор
    НАТО личната банда на САЩ ! Мутренска групировка за рекет, заплахи, саморазправа, грабежи и поръчкови убийства !
  • 13 Borislav Popov

    20 5 Отговор
    А защо на всяко учение фалове ? Есента три кораба дадоха вира - като единия потъна директно ! На ученията в Португалия станахте за смях на туристите ! На учението в Германия щяхте да изпотрепете мирното население ! Хамърите падаха от небето без парашути !
  • 14 Borislav Popov

    21 5 Отговор

    До коментар #9 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    То Соломон Паси от 30 години чака Русия да се разпадне ! Ама както върви - няма да го дочака ! Тъй че ако искаш - ходи при него да чакате двамата !
  • 15 Само отговарям

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Защото "ръководителите" им са продажни копелдаци. Господарите им ги държат за топките с компромати, крадените пари и сребърниците, за които са се продали са в правилните банки и няма мърдане. А бедния народ навсякъде го баламосват. Е има и платени тролове или заблудени оФци като тебе. Та за това се "натискат".

    Коментиран от #17

  • 16 Барчо

    19 5 Отговор
    Не се съмнявам, че НАТО е силна организация и може много, но не и всичко. Може да изпепели Сирия, но само ако руснаците не са там. Може да изпепели Виетнам, но ако руснаците не са там. Може да изпепели Венецуала, но ако руснаците не са там. Нямате ли чувство, че всички генерали и генералчета се надпреварват да обявяват ЛОЗУНГИ по медиите. НАТО е голяма работа, но кагото руснаците отидоха в Сирия, нато нищо не направи, а конгреса наложи санкции. Когато Крим се присъедини към Русия, нато нищо не направи, а конгреса пак наложи санкции. Когато обвиниха руснаците за скрипал, нато пак нищо не направи, отново икономически санкции и гонене на дипломати. Сега с Венеуела нато пак нищо няма да направи и ще има пак санкции, които не вършат никаква работа. Питам се НАТО какво прави освен учения, които лапат милиарди???

    Коментиран от #56

  • 17 Само питам

    4 16 Отговор

    До коментар #15 от "Само отговарям":

    Руските пропагандни клишета ги знаем бе путлераст непоръбен. Народите били за руската кочина, управниците им били продажници. продажник бяха Янукович и нашите дебили, които искаха да ни правят 16 република!

    Коментиран от #18, #22, #34, #47, #57

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Само питам

    4 15 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    коментар #15 е и за теб. Ако Грузия и Украйна бяха членки на НАТО Русия нямаше да им отнеме територии.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Само питам

    4 14 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО са":

    А има ли по-голям боклук от руската кочина и руските роби?

    Коментиран от #24, #58

  • 22 Оле

    15 3 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    16-та република ? Това са басни за такива като теб нямащи и 16 гънки на мозъка ! Ако имаш мозък де!

    Коментиран от #26

  • 23 Borislav Popov

    15 4 Отговор

    До коментар #19 от "Само питам":

    Кои територии е отнела Русия ? Я взе отвори една карта на Украйна от 1918 година ! Къде минава границата ??? А Грузия до 1993 година не съществува като държава ! Грузия като държава съществува от 12 до 14 век ! Ако не беше Русия - турците щяха да ги изколят до сега !

    Коментиран от #28, #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 а така

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Приятел":

    А аз още като прочетох заглавието........ама изчетох статията докрая че да се посмея повече, тия направо ни оправят настроението с техните жалки и смешни напъни и клиширани "декларации"!
  • 26 Черна Врана

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "Оле":

    Ти са не го обиждай тъй то носи титлата Цепеняче на Републиката на него гънки му не трябват, компенсира с други заложби!
  • 27 Хичкок

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Черна Врана":

    Оле, Kcaniba успокой се малко ще ти опадат перата. Питай Румяна тя ще ти каже.

    Коментиран от #40

  • 28 ха ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Точно така. Грузия влиза в състава на Руската империя по нейна молба, за да се спаси от турското нашествие. Исторически документи колкото искаш.
  • 29 Барчо

    10 2 Отговор
    За голямо съжаление НАТО въпреки че се разширява отива към разпад. И той ще бъде отвътре. Грешката е, че вземат в този съюз такива държави като нас, като макетата, като Черна гора и ред подобни слаботелесен баласт. Ние не можем да един нов самолет да си купим. Тежим като камък на шията. Стане ли обаче нещо, ние ще сме първите, които ще се обърнем срещу САЩ. Историята на България е свързана с Русия искаме или не искаме. Показателно е това, което се случи преди няколко години на съвместно учение. Бяха облекли "противниковата" войска с руски униформи за достоверност и българите отказаха да стрелят.... На някой това дали му говори нещо или не???? Русия не ни е враг и никога няма да бъде, ако ние не я направим такъв. Когато в миналото се е случвало Русия да ощети българската държава с нещо, то е било точно заради българските политици, които поради продажност или недалновидност са допускали да се случват тези неща. Не винаги сме били съответно и на първо място на техния дневен ред. Руснаците винаги са имали и ще си имат и други големи проблеми и се е случвало недоглеждане. Имам в предвид да изпратят някой аджамия аз преговори, но пак повтарям. Това е ставало, защото нашите политици не са били на мястото си. И сега е така. Чудим се защо бензина ни е скъп. Ами елементарно. Защото сме в НАТО и подкрепяме санкциите. Защо тока ни е скъп? Ами защото сме в НАТО и подкрепяме санкциите. Пита ли се някой защо през 1970 г бензина А 98 беше 10 ст. Ами защото бяхме с Русия.

    Коментиран от #33

  • 30 Само питам

    3 10 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Според теб Молдова, Грузия и Украйна ли са отнели руски територии , бе неграмотник ресофилски?

    Коментиран от #32

  • 31 Бай Натю

    4 11 Отговор
    Единствения проблем пред НАТО е, че няма да има кой да подпише пълната и безусловна капитулация на Русия. Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея.

    Коментиран от #35

  • 32 Borislav Popov

    11 2 Отговор

    До коментар #30 от "Само питам":

    Казах ти да четеш - ама чукча не читател - чукча е писател !!!!!!!!!
  • 33 Барчо

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Дори да съпоставим цени бензин и заплати, пак ще е в пъти по-евтин от сега. Билетчето за трамвая беше 4 ст, а сега колко е???

    Коментиран от #36, #41

  • 34 Само отговарям

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    По - полека. Успокой топката. Вземи едно дезепанче под езика, че ти се напукаха от напъни хемероидите. И се обосновавай с доводи. Стига с тези нпо клишета. С това си като стара, повредена латерна. Обидите говорят за липса на интелект, аргументи и лабилна психика, а някой може и да те поръби за това.
  • 35 Borislav Popov

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Натю":

    Правилно си го казал - да ! Няма да има кой да подпише - щото алианса няма да го има ! Германия няма да уйдиса на акъла на краварите и да тръгне да воюва с Русия ! Франция - също. Италия , Португалия , Испания , Гърция - също ! Унгария , Словения , Чехия , Словакия , Австрия - също ! Турците също ги отпиши ! Кой остава ? Полша , България , Албания ,Румъния , Черна гора , Литва , Латвия и Естония !!!! Ей - голяма сила се заформя !!!!

    Коментиран от #37

  • 36 Хичкок

    2 10 Отговор

    До коментар #33 от "Барчо":

    Ти на тази талига дето си се возил трамвай ли и казваш?

    Коментиран от #43

  • 37 Бай Натю

    4 8 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Повтарям за невменяемите боклуци: Публикувано във факти.бг: Единствения проблем пред НАТО е, че няма да има кой да подпише пълната и безусловна капитулация на Русия. Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея.

    Коментиран от #38, #59

  • 38 ха ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Натю":

    И от къде те осени това прозрение? В кристално кълбо ли го видя или на боб хвърля?

    Коментиран от #42

  • 39 Сталин

    8 2 Отговор
    Долу САЩ и НАТО!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Citizen X

    3 9 Отговор

    До коментар #33 от "Барчо":

    То се вижда на каква възраст сте тези с антинормалните разбирания и тук таме, някой по-млад, заблуден да ви прави компания. България обаче, не ви е родина.!

    Коментиран от #45, #48

  • 42 Бай Натю

    4 8 Отговор

    До коментар #38 от "ха ха ха":

    Единствения проблем пред НАТО е, че няма да има кой да подпише пълната и безусловна капитулация на Русия. Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея. А от украинците и грузинците ще стане прекрасен окупационен корпус, който да пази реда и да провежда депутинизацията в Русия. Хем знаят езика, хем манталитета на рашките.
  • 43 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хичкок":

    Може да погледнеш в нета, че през 1970 г американци и англичани не са се возили на самолети, а на същите талиги. И така наречените от теб талиги ги произвеждаха в наши български заводи в България, а сега какви трамваи произвеждаме, че нещо нищо не намирам???
  • 44 Асан

    0 4 Отговор
    Слава на Турската Армия

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Приятел

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Асан":

    При нужда можем да разположим войски на българо-турската граница в рамките на няколко часа, най-много 24. Така,че българите могат да спят спокойно!Путин пред ТАСС.Да не се бъркаш с Пре-слава?

    Коментиран от #49, #51

  • 47 Име като гост

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Само питам":

    Натовските пропаганди си ги заври,дето не те огрява слънцето,бе Педераст долен,свиня на хранилка!
  • 48 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Citizen X":

    Точно така. Живял съм по онова "мракобесно" време и знам много добре какво беше. Живея и в сегашното и също много добре виждам какво е. Не става въпрос само за цени естествено. Явно не е тук обаче мястото да обяснявам какво беше и какво е сега. Всичко се вижда, но само от виждащите, а не от слепите.
  • 49 Барчо

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "Приятел":

    Българин съм, но не съм сляп. Можем да разположим, но колко и с каква военна техника. Същото както украинците се дървят на руснаците. Не могат с един Донбас и Логанск да се справят, а чак щели да мачкат Русия. Та и ние така. Излезе ли Турция от НАТО, което вече не е чак такава химера, ще патим.

    Коментиран от #50

  • 50 Приятел

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Барчо":

    География,какво да се направи.Такава е съдбата на войника.
  • 51 Асан

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "Приятел":

    Вие Армия нямате имате едни 27000 голи наркомани които немогат даже още при първия ракетен удар от Турските Ф-16 или първите изтреляни снаряди от Турските танкове да запалят агрегатите или да заредят автоматите си и щесе разбягат като пилци!Имате в вашата Армия едни 80 танкове без акумулатори,8 самолета МИГ-29,и 6 бойни кораба чиито подове заливате с бетон дане потънат хахаха

    Коментиран от #52

  • 52 Приятел

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Асан":

    Думите са на Путин за руски войски.Ти можеш ли да четеш ?
  • 53 Citizen X

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Приятел":

    Служил съм в бригада, помня комунистическото време, но не съм на преклонна възраст.

    Коментиран от #54

  • 54 Приятел

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Citizen X":

    Браво.
  • 55 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    З А Щ О !?!?!?
  • 56 Мммм

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Напротив колега,санкциите вършат много добра работа,ама в полза на руснаците и руското производство е в подем,а западните държави ,вкупом искат да продават там,защото пазара в Русия е огромен и апетитен.Така,че санкциите са добре дошли за руснаците и са кофти за западняците.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Мммм

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Само питам":

    Да и веднага ти отговарям американският боклук и натовските му поддръжници са най-големият боклук. Ти сам определи към кои спадаш.
  • 59 Мммм

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Натю":

    Натю,Натю,ще ти пращи задника якоооо,за лъжливи сведения.
  • 60 Браво рагацци

    0 2 Отговор
    Разбира се че нато е в разцвета на силите си та нали ние сме в нато. Всичко е благодарение на нас. Ех ако запали танка който протежаваме ако не бад динко ще удари 1 рамо там пишовин фрегата имаме на 3 века но с чисто нова блажна боя 2 ра ръка и ся кат докарат тоя самолет за 2 милиарда нато още 5 пъти по мощен военен съюз ще бъде евала слава на България. Ако не бяхме ное дп сега ни като но европа ни германия ни меркел щеше да ги има
  • 61 бивш негар педераст комунист

    3 0 Отговор
    Болшевиките изпадат в шок и ужас и се насират като чуят НАТО