Last news in Fakti

28 Април, 2019 10:11 44 726 139

Еврото може да ни удари много тежко

  • евро-
  • еврозона

Лидерът на управляващата партия в Полша предупреди, че въвеждането на общата валута би имало сериозни последици

Еврото може да ни удари много тежко - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерът на полската управляваща партия "Право и справедливост" Ярослав Качински предупреди, че въвеждането на еврото би имало тежки последици за икономиката и ще навреди на домакинствата, предаде ДПА.

"Ако въведем еврото сега, полската икономика би понесла загуби и би се развивала по-бавно", заяви Качински пред медиите на предизборен митинг в Познан, добавяйки, че домакинствата също биха загубили.

Лидерът на управляващата партия подчерта, че членството на Полша в ЕС е "императив на полския патриотизъм", като заяви, че то подобрява сигурността и статуса на страната.

Европейските избори в Полша са насрочени за 26 май. Според проведени наскоро проучвания се очаква "Право и справедливост" да получи най-голям брой гласове, между 35 и 39,4 на сто. Опозиционният съюз "Европейска коалиция" получава между 23 и 38,3 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кажи го това на

    87 41 Отговор
    Ева Миндил.

    Коментиран от #128

  • 2 Емил

    166 80 Отговор
    Всички едри крадци (тези дето крадат чрез банките и бюджета) са силно изплашени от надзора на Европейската банка. Въвеждането на еврото значи две неща - здрав контрол на банките и на управляващите! Ясно е Кой го е страх от това!

    Коментиран от #3, #4, #15, #40, #139

  • 3 Дидор

    203 91 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    На народа му дреме за големите крадци...те и след въвеждане на еврото ще си намерят вратички как пак да лапат--ама обикновенните хора ще извият на умряло след въвеждането на еврото.Цените ще станат двойни-и това е реалито...

    Коментиран от #5, #9, #104

  • 4 Има ли ги още такива като тебе

    45 58 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Хахахаххахахагаххахахахаххахахаххахсхсхаххахахаххахахха

    Коментиран от #7

  • 5 Емил

    96 69 Отговор

    До коментар #3 от "Дидор":

    Ами на народа като не му дреме - да го крадат! А точно за обикновените хора еврото ще промени много! На първо време - рязко спадане на лихвите (като в ЕС - ипотечните 0,9-1,5%). След това - спад на банкови такси. След година-две - рязък спад на разхищенията на бюджета!

    Коментиран от #34, #38, #61, #98

  • 6 Гаваз Билянов

    119 79 Отговор
    Нашия простак Горанов начело с Банкянския главорез нали искат и на нас да ни натресат еврото. Хлебче за две, нали така, шибани крадливи боклуци!

    Коментиран от #58, #129

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Руски трол

    80 91 Отговор

    До коментар #3 от "Дидор":

    Бабини приказки. Гледай статистиката за страни които са приели евро - никъде е нямало поскъпване.

    Коментиран от #12, #24, #31, #59, #63

  • 10 Citizen X

    40 34 Отговор
    Да приемем боливара в такъв случай.
  • 11 007

    21 19 Отговор
    #8, да не мислиш, че не знам.?., ,а сега си признай точно с колко тъ*качи си билa :|
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 1234

    106 34 Отговор
    От Герб нищо не може да ни удари по силно и по лошо

    Коментиран от #97

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Citizen X

    74 16 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Страх ги е същите тези, които ни обясняваха колко е страшен валутният борд, понеже не могат да печелят милиарди от инфлацията.
  • 16 ГОСТ 1

    72 68 Отговор
    По голям тъпак от тоя Емил,който вярва че крадците от високите етажи ще бъдат спряни и че лихвите ще бъдат от 0,9 до 1,5 процента след като влезем в Еврозоната не съм виждал.Нещастника се оказа и върл русофоб да го ебеш.
  • 17 Срам

    50 42 Отговор
    Оооо добър ден ! никой ли не се е усетил до сега , че нито една промяна не води към по-добро !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 закона не работи

    85 27 Отговор
    Прав е Пан Полски , не иска да го управляват с дистанционно от Брюксел, независимостта на една Държава се състои, във собствена валута ,собствен бюджет , неприкосновени граници, спазване на
    върховенството на закона от Премиера и Парламента.
    България ще стане държава тогава когато ,обикновения гражданин ,може да осъди Главния Прокурор, и Премиера за същото престъпление за което се осъжда и гражданина.
  • 20 333

    30 20 Отговор

    До коментар #14 от "Аз.съм":

    Ще ядеш пържоли!
    Гледам в Естония цените на свинското са същите, каквито са у нас. На повечето основни продукти също. Хляба у нас винаги е бил по-евтин, отколкото там, а отдавна не е стотинки.
    Откак Качински управлява Полша нещо не им се получават нещата. Словакия ги настига с всичка сила, които също така съвсем случайно приеха еврото. Ние имаме евро, откакто сме в борд. Всички негативи от него, без екстрите на ЕЦБ.
    Има онлайн хранителни магазини и в Полша, и в Естония, и в Словакия. Цените може да ги видите без да ходите там.
    Масовия хляб в Полша е малко над 2.70лв на кг. 3 злоти за половин килограм. Цените можеш да видиш в tesco.pl. Без да са в еврозоната е по-скъп, отколкото тук. В Словакия, дето било поскъпнало всичко е на същите цени.
  • 21 333

    17 18 Отговор

    До коментар #14 от "Аз.съм":

    Ще ядеш пържоли!
    Гледам в Естония цените на свинското са същите, каквито са у нас. На повечето основни продукти също. Хляба у нас винаги е бил по-евтин, отколкото там, а отдавна не е стотинки.
    Откак Качински управлява Полша нещо не им се получават нещата. Словакия ги настига с всичка сила, които също така съвсем случайно приеха еврото. Ние имаме евро, откакто сме в борд. Всички негативи от него, без екстрите на ЕЦБ.
    Има онлайн хранителни магазини и в Полша, и в Естония, и в Словакия. Цените може да ги видите без да ходите там.
    Масовия хляб в Полша е малко над 2.70лв на кг. 3 злоти за половин килограм. Цените можеш да видиш в tesco.pl. Без да са в еврозоната е по-скъп, отколкото тук. В Словакия, дето било поскъпнало всичко е на същите цени.
  • 22 Бамби

    36 21 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Ако всичко посочено от теб се случи просто ще фалираме големците ще изчезнат от страната с награбеното а такива като теб ще духат супата и ще плащат до откат....

    Коментиран от #25

  • 23 Истината

    60 42 Отговор
    До Емил.
    Точно след две години ,след въвеждане на еврото.Цените ще скочат от 3 до 5 пъти.Доказано и преживяно.Пей си ,Пенке ле,измислици.
  • 24 Направи си

    60 34 Отговор

    До коментар #9 от "Руски трол":

    Справка -Литва...и т.н.
    След приемане на еврото тук всичко ще е Х2 с изключение на заплатите! Гербаво-бесепарсо-депесарски трол!

    Коментиран от #46

  • 25 onq s konq

    23 16 Отговор

    До коментар #22 от "Бамби":

    Ха ха!Честно казано икономическите ти прогнози изобщо не ми вдъхват доверие,затова и те съветвам да се пробваш със СИНОПТИЧНИ ПРОГНОЗИ!...щото знае ли човек в коя област ще му излезе късмета?:)
  • 26 Повръщащия

    11 18 Отговор
    Това да питам ли отде си го изсмукахте?
  • 27 Диамантената ръка

    35 30 Отговор
    Ние еврото сме го приели още когато въведохме валутен борд. Сега нищо няма да въвеждаме, само ще сменим банкнотите и с едно евро ще купим два хляба, а досега с един лев - един хляб.

    Коментиран от #89

  • 28 ТРОШАЧА

    60 33 Отговор
    Да просто,, развитата ни икономика ще процъфти ” още повече ... От 2007 г. до сега не сме помръднали освен че станахме напълно зависими от икономиките на запада заради които тук беше унищожено всичко ... единствения ,,бонус” за българина е че може да си ,,бие камшиците” от тази избушена територия и това го направиха над два милиона души !!! Като влезе еврото ще има нова емигрантска вълна .Примерно като ти обърнат 1500 лв и станат 750 € а цените примерно 1.50 лв. за хляб стане 1.50€ и ще се окаже че българина рязко обеднява с 50% ??? И правейки си елементарната сметка че ако емигрира и най простия да е все ще изкара 1500€ няма да се чуди и пет минути а да не говорим че и цените на храната техника дрехи и т.н. са много по ниски !!!Та за здравите и младите има решение да се махнат от този ,,едрофеодален” строй но за болните и старите хора шанса е никакъв ! 80€ пенсия а хляб 1.50€ = на бавна и мъчителна гладна смърт ... Всеки има право на своя избор как къде и по какви причини да се установи да живее ... живота е само един и трябва да се живее по човешки а не като скот ... Но за огромно съжаление голяма част от българите днес в България живеят точно така ...

    Коментиран от #42

  • 29 Евро реалист

    49 25 Отговор
    Всъщност не цената на хляба е основният проблем при въвеждането на еврото. От еврото печелят само Германия и Холандия, и това според немско изследване. Останалите губят , включително Франция. Познайте какво ще се случи с нас. Не случайно ни притискат, без ние да го искаме.

    Коментиран от #32

  • 30 Минаващ от тук

    38 23 Отговор
    Ама те поляците още не са въвели еврото. Ние за къде сме се стегнали!? Да правим поредните глупости.
  • 31 Антисоциалист

    42 24 Отговор

    До коментар #9 от "Руски трол":

    Твърдението Ви е невярно и цели да заблуждава гражданите. В страните отказали се от националната си валута и въвели евро има ръст на цените и данъците. В Гърция и Франция ръстът е многократен, а в Гърция евроимперията наложи и понижение на заплатите и пенсиите. Твърденията на някои, че кражбите ще намалеят с въвеждането на евро са също лъжа. В Исландия и Гърция те станаха чудовищни имено с въвеждането на евроимперска валута и на пълен произвол на евробанковата система. Само Народът на Исландия успя да победи евроимперците и даде на Интерпол крадците - включително и сваления си държавен глава.

    Коментиран от #48

  • 32 Да да

    33 21 Отговор

    До коментар #29 от "Евро реалист":

    От къде се сдоби с тази информация? Ние сме с евро от 20 години! Кога последно се промени курса на еврото спрямо лева? Защото спрямо злоти, крони.долар,лири и рубли се мени всеки ден. Как успявате да пуснете компютъра?

    Коментиран от #35, #36, #45

  • 33 Да да

    30 18 Отговор
    Няма шанс да се обясни на олигофрен и комунист! Ако можеше да им се обясни, щяха да са нормални хора!
  • 34 Бачо Киро

    50 29 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Глупости, дори Германия беше озорена яко като влезе еврото и всичко автоматично получи двойна цена без оправдание... Всички цени получиха € вместо DM на следващата сутрин така както си бяха. Българските домакинства са на светлинни години от възможностите на немските. Въвеждането на еврото ще бъде абсолютно разрушително. Хората искат да имат какво да ядат. Твоите префърцунени дрънканици за банки и надзор нямат допирни точки никъде с обикновения човек. Нищо от това не достига до хората. Същото е, като да глобят Фейсбук с 3 милиарда... Ощетените потребители получават 0 от тях...

    Коментиран от #43

  • 35 Бачо Киро

    41 28 Отговор

    До коментар #32 от "Да да":

    Айде стига мозъчни пръдни... И марката беше 1:2 с еврото, но цените смениха само знака и станаха двойни за една нощ, нали? Конвертиране? Друг път... Аз бях там, ти къде беше?
  • 36 Бачо Киро

    28 25 Отговор

    До коментар #32 от "Да да":

    Същата пролет бях и в Гърция. Домати от 50 драхми бяха 1.20 евра. Да ти обясня ли колко пъти е разликата при 340.75 драхми за евро, фиксирано, или сам ще си го сметнеш?

    Коментиран от #51

  • 37 ИВАН

    32 22 Отговор
    Едни хартийки, други хартийки ... все пак е по добре да имат народите национална валута, та поне да не забравят кои са .... те, соросоидите и глобалистите, това искат - да забравим кои сме .... цените ще са в евро а заплатите в лева - справедливост европейска
  • 38 Пацо пойзана

    33 28 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Що говориш глупости,вкарат ли еврото всичко ще се вдигне поне 2-3 пъти и обратно заплатите ще паднат.виж германия-преди да вкарат еврото средната работна заплата-3000 марки преди данък, сега е 2200-2300 евро. А цените са 2 пъти на горе. Ако сега купуваш кило месо примерно за 4 или 5 евро тогава ще е 8-10евро а ти ще работиш пак за 500 700 евро и ще се биеш през г...а да не се..еш.пълни глупости са това.
  • 39 ЕРМ 2

    22 22 Отговор
    всички тук говорещи за повишаване на цените ,забравят същественият момент ERM 2-Периодът през който се "синхронизира " ВСИЧКО в икономиката към новата валутна система. Точно през този период са и промените в цените. Само няколко държави влязоха директно/за нощ/ в еврозоната и там промените се усетиха рязко.
    А една си кюта в ЕРМ 2 и до днес....
    У нас номера е колко дълго ще се синхронизираме и при какъв курс ще започнем....

    Коментиран от #41

  • 40 Пешо

    43 23 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Не лъжи толкова нагло, целта на нашето правителство е да въведе еврото за да се свали валутния борд и по този начин да се освободи за крадене около 10 милиарда валутен резерв.
  • 41 Само питам

    27 21 Отговор

    До коментар #39 от "ЕРМ 2":

    Искаш да кажеш, че е много важно дали ще ни го начукат рязко или плавно? Не, важното е, че ще ни го начукат.
  • 42 Диамантената ръка

    26 20 Отговор

    До коментар #28 от "ТРОШАЧА":

    Един хляб няма да стане 1.5 евро, това е поскъпване близо три пъти, никой търговец няма да си го позволи. Ако бензинът стане 8 лв. литър, ти ще купиш ли?

    Коментиран от #50

  • 43 Диамантената ръка

    16 20 Отговор

    До коментар #34 от "Бачо Киро":

    И заплата от 3000 марки, стана 3000 евро.

    Коментиран от #74

  • 44 малко история

    24 14 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Прочете малко какво е валутен борд, кой го е създал и с каква цел? После проверете България от кога е с наложен валутен борд! И ако сте схванали нещата добре ще разберете, че за България специално (т.е. държава, в която има валутен борд) въвеждането на еврото е най-доброто (за жалост) нещо, което може да ни се случи.
  • 45 Пешо

    22 22 Отговор

    До коментар #32 от "Да да":

    Ние сме във валутен борд, а не с евро. Ако бяхме сега защо ще кандидатстваме и то за чакалнята. Пак ще прецакат обикновените хора.
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    28 30 Отговор

    До коментар #24 от "Направи си":

    Хайде стига глупости. Цените се повишат ако има кой да купува на тези цени. Левът в момента е като "Троянско конче" за българската икономика. Колкото по-бързо се освободим от левчетата, толкова по-добре за обикновените хората и толкова по-зле за нашите и чужди мафиоти олигарси.
    България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на мафиотите-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас.
    Ще изчезнат и различните такси и комисионни при обмяна на левове в евро и обратното. На "Ченч-бюрата" и мошенниците "магураджии" ще им секне далаверата. Накратко, ползите от въвеждането на еврото са много.
  • 47 Левистѣ

    37 23 Отговор
    Драги сънародници, дойде момента да подкрепим нашата народна валута - Българският Левъ. Мощем отпор за лобистите на Новия Световен Ред. Защото собственият език, икономика, култура и валута са важните неща, правещи територията държава, а хората - народъ.

    Коментиран от #60

  • 48 истината

    28 28 Отговор

    До коментар #31 от "Антисоциалист":

    Да,еврото е страшно за всички руски тролове.Рублата ще девалвира още повече и рублите ,с които им плащат стават копейки.Справка-техният икономически идол -Путин направи преди 5 години ревалоризация на рублата-твърд курс 5 рубли -1 евро.Но твърдото се оказа много меко в Русия.Сегашна справка-1 евро-65 рубли.Така ,че русофилските комуняги да не говорят изобщо за икономика.Нека говорят за новия Запорожец.Страшен.И даже пали.

    Коментиран от #69

  • 49 Хрониките на Евразия

    26 21 Отговор
    Абе има някои които се страхуват от въвеждането на еврото и прави безпросветните колхозници ( селяни ) , на маймуни !
  • 50 Да питам

    14 11 Отговор

    До коментар #42 от "Диамантената ръка":

    Някой помни ли ... За бога братя не купувайте!...Това вече се е случвало ама или не се помни или сте малки.За една нощ изчезналота месо от 5.60 се появи на цена 20 лв. А заплатите същите! Минаха няколко дни и нещата почнаха да стават други. И с € ще е така. Нищо ново важни са оборотите.

    Коментиран от #52, #76

  • 51 Да да

    25 13 Отговор

    До коментар #36 от "Бачо Киро":

    Обясни ми Бачи Киро! Доматите и тук бяха 50 ст. а сега стигат и 5 лв. и нямаме евро! Аман от къртици - слепи, а всичко знаят! Пишеш на човек, който е обиколил цяла Европа буквално и части от Африка. Един с домати, друг с хляб, трети с горива.Доматите ги плащаме с евро на гърците! Новия внос коли, също! Пшеницата си я произвеждаме и цената на хляба съвсем малко зависи от вносни продукти, които пак плащаме с ерво! Петрола го плащаме с долари, като курса се смята през еврото, тоест пак в евро. Ама за кой ли пиша! То ако имахте повече от 2 гънки, шяхте и сами да се сетите за тези неща!
  • 52 Да да

    21 18 Отговор

    До коментар #50 от "Да питам":

    Преди да питаш, мисли! В Испания, Гермния, Портогалия Дания и др. страни се отглеждат милиони прасета. Ние купуваме свинското от тях.Ако скочи месото с 2 лв. за килограм, коя сила ще ме спре да докарам 10 тира испанско или германско свиско и да реализирам баснословна печалба? Сертифицирано европейско месо, което всеки ден си купуваш, платено с евро! А ако не си купиш на 20 лв. за кг. понеже си бедняк? Ако всички в България са толкова бедни, колкото се опитвате да изкарате, кой пазарува на тия скъпи цени? Някъде има разминаване между действителност(пазарна икономика, свободен пазар) и вашето виждане.

    Коментиран от #53, #54

  • 53 Да питам

    12 7 Отговор

    До коментар #52 от "Да да":

    Припомних миналото умнико 1990 г. Но понеже светът почва от днес и ти не го разбра. Ще ти пожелая не 10 тира да вкараш а 100 и да не си помислиш че го правя щото ти желая щастие напротив за да разбереш колко боли като ти резнат печалбата. На хитреци ... нали се сещаш

    Коментиран от #82

  • 54 Помнещ

    11 12 Отговор

    До коментар #52 от "Да да":

    Тарикат преди години в началото на един юнак като теб му светна да вкара 80 вагона с месо от бундес армията. Спечели много а от години по задушница му палят големи свещи. Та и вкарай някой и друг камион. Христос воскресе

    Коментиран от #84

  • 55 Помнещ

    7 11 Отговор
    Тарикат преди години в началото на един юнак като теб му светна да вкара 80 вагона с месо от бундес армията. Спечели много а от години по задушница му палят големи свещи. Та и вкарай някой и друг камион. Христос воскресе
  • 56 Защо ни е?

    6 19 Отговор
    Ние да не сме мазохисти? Или 10% ще могат да живеят по-лесно без да си обръщат парите, каква ви е обосновката, освен че така ни казват че трябва да го приемем скоро
    ....план за някаква фирма на изтребване...е няма да успеете да почистите страната от плява, просто ще задълбочите проблема си.
  • 57 чувяк

    18 20 Отговор
    Сигорн ви е малко повишението на цените та искате още ли-преживял ъм го в такава държава 25-30% който не знае ще го разбере.
  • 58 Веско

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гаваз Билянов":

    Ти си много неинформиран-Полша не е валутен борд,Полша провежда парична политика.Няма база за сравнение,ние сме доста лимитирани откъм парична политика заради борда.А борд какво означава:накратко че използваме еврото откакто съществува,без да поюзваме преимуществата му-ниски лихви и ниски такси по парични преводи.В момента тук са много скъпи и международен превод дори до страна членка на ес,без проблем може да удари 20% за по-крупна сума.Ето къде отиват 20% от чуждите инвестиции-в банките.
  • 59 годечанин

    16 20 Отговор

    До коментар #9 от "Руски трол":

    a колко са там заплатите и пенсиите на хората бе ,и стандарта на живот ,и разликата там е защото техните правителства не крадьт като наше тука гавази ,и си имат силна икономика и всеки работи ,защото имат заводи всякькви, верно си трол ама маи америкяански ,тьп сорос с промит мозьк .
  • 60 ТОДОР ЖИВКОВ ОТ ОТВЬДНОТО

    10 15 Отговор

    До коментар #47 от "Левистѣ":

    ВЗЕ МИ ДУМИТЕ ОТ УСТАТА ,ТОВА АЗ ТРЯБВАШЕ ДА ГО КАЖА .
  • 61 кварталната батка

    4 20 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    абе чиче мниого си тьп бе шматка ,попитаи някои които е бил в друга дьржава ,да ти обясни как вьрвят нешата там , имаш ли шипове на врать ,аз на митко тромпета често му ги лекувам , и на тоз асенчо бинокьла , мога да излекувам и твоя врат ,само ми се обади .

    Коментиран от #62

  • 62 А ДИНКО ДРАТОВЧЕДА ТИ

    4 11 Отговор

    До коментар #61 от "кварталната батка":

    ще му тьрка ушите .
  • 63 Сандо

    13 16 Отговор

    До коментар #9 от "Руски трол":

    Къде е тая статистика? Че тия испанци все за техните песети говорят, даже като питаш нещо колко струва още ти го казват в песети и трябва сам да си го пресмяташ.
  • 64 ЦиКР

    14 11 Отговор
    пенсионерите сега ще получат увеличение от 7 или 8 лв на месеци вече ще сме богати а да видим какво ще прави Цветанов и Кратунчо с техните нищожни заплати
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Павето

    12 22 Отговор
    Всички , които са приели еврото,кой повече ,кой по малко са обедняли, а да не говорим за пенсионерите....500лв.=250€.
  • 67 Ако въведат еврото

    13 20 Отговор
    В България ще бъде още по-зле ! Заплатите на половина , а цените на стоките двойни !
  • 68 Курнелия Нинова

    18 6 Отговор
    Да се въведе рублата. Само тогава цените ще са ниски, а заплатите високи.
  • 69 селянин 1

    3 18 Отговор

    До коментар #48 от "истината":

    А бе що одиш да акаш у чужд кенефь,гледай си у твою клозеть..
  • 70 СтарТИРаджия

    12 2 Отговор
    Не знам кое е правилно и кое не. С еврото в чисто личен план е по-лесно в Европа, ама, ако едно време казвахме, че сме 100 год. назад и 50 в ляво от американците, в момента спокойно можем да кажем, че сме 50 год. зад поляците! Поне! Е те това е държава в която е видно, че се работи сериозно с парите на данъкоплатеца за общото благо! Пък нека крадат.
  • 71 Jyusix

    7 17 Отговор
    ако няма референдум всички ще го ядем..!
  • 72 Анонимен

    10 21 Отговор
    Еврото ще удари обикновенните хора, ама Баце ще гушне ЕВРАЦИ за тая работа.
  • 73 Лора

    8 15 Отговор
    Някой спомогна да ни удари много по рано...!!!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Димо

    9 4 Отговор
    Хайде да не гледаме другите. Не забравяйте къде живеем. При нас всичко е различно, наглеците алчни са много.
  • 76 Диамантената ръка

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "Да питам":

    Примерът е неподходящ за случая. Говорим за съвсем различно нещо.
  • 77 Бай Добри

    4 4 Отговор
    За кой ли път повтарям Б.лгаринът е Издръжливо Животно ще понесе първоначалният ШОК все едно да играем Хоро на погребение като влезем в Евро зоната
  • 78 Диамантената ръка

    10 2 Отговор

    До коментар #74 от "Стана на некому hуя":

    Никой няма интерес оборотът да падне два пъти. Ако е станала 1500 евро, то покупателната способност е наполовина и търговецът продава два пъти по-малко.

    Коментиран от #80, #85

  • 79 Диамантената ръка

    9 5 Отговор
    А ако ти все пак продължаваш да купуваш същото количество, то значи си съгласен и имаш възможност да го правиш. Защо тогава търговецът да не ти го продава два пъти по-скъпо. Една стока струва толкова, колкото даде купувача.
  • 80 Бай Добри

    10 11 Отговор

    До коментар #78 от "Диамантената ръка":

    ДО Бриллиантовая рука Само Б.Г пенсионер с 200 гулдена пенсия да не му стане 100 еврака на месец щото ше ги дели на 30 Дана и тогава е гризнал ДЪРВОТО..

    Коментиран от #81

  • 81 Диамантената ръка

    10 5 Отговор

    До коментар #80 от "Бай Добри":

    Дали делиш 200 лв на 30, или 100 евро на 30 е едно и също.

    Коментиран от #90

  • 82 Да да

    13 10 Отговор

    До коментар #53 от "Да питам":

    Ти само миналото помниш. Светлото комунистическо минало,дето щеше да ни заведе в светлото комунистическо бъдеще! Аз живея днес! Днес ям,работя, харча. Вчера мина,а утре ако зависи от вас,няма да дойде.На теб са ти резнали нещо,ама не сиакм да уточнявам кое. Печалбата ще ми реазнат :ДДДДДД
  • 83 Диамантената ръка

    11 5 Отговор
    Да, някой ще се пробва да вдигне цените си. Ако продължиш да купуваш от него, що да не си ги остави по-високи. Всички обаче няма да ги вдигнат, винаги ще има един двама, които ще си запазят старите цени и така ще си запазят оборота и печалбата, а може и да ги увеличат, щото ще си увеличат клиентите.
  • 84 Да да

    9 7 Отговор

    До коментар #54 от "Помнещ":

    Значи когато ще подбия цената на червените търговци съм тарикат :D! Като внасям месо,ще ме утрепат! Ми тези които внасят днес,как живеят? А замислял ли си се че при много висока цена на даден продук,може да тръгне и родното производтсво! Пазара не търпи дефицити и олигофрени(ти си доказателство за второто). Или твърдо си зад идеята БСП/ДПС да разпределят парите.

    Коментиран от #94

  • 85 Ynd

    1 4 Отговор

    До коментар #78 от "Диамантената ръка":

    То така и стана.

    Коментиран от #93

  • 86 Васил

    10 12 Отговор
    Това е поредната Пунта Мара на нашият диктатор еврото е за богатите страни с икономика а не за Африкански държави като България. Евро и шенген ама през крив макарон
  • 87 веасдас

    14 18 Отговор
    Прави са в Полша , и за нас ще бъде пагубно трябва да се отмени .
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Христо

    2 7 Отговор

    До коментар #27 от "Диамантената ръка":

    Блаженни са вярващите
    😂😂😂😂😂

    Коментиран от #92

  • 90 Бай Добри

    7 7 Отговор

    До коментар #81 от "Диамантената ръка":

    До Бриллиантовая рука съгласен съм с теб с деленето само да не останат 100 ЕВРАКА пенсия на месец пък цените да скокнат че тогава ТОЙ РАМЕНЕ НЯМА....
  • 91 мухаха

    13 3 Отговор
    приемете йоана вашта мама комунистическа....
  • 92 Диамантената ръка

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Христо":

    Тук въпросът не е до вяра, а математика и пазарна икономика.

    Коментиран от #96, #113

  • 93 Диамантената ръка

    7 3 Отговор

    До коментар #85 от "Ynd":

    Това е възможно само при липса на конкуренция. Иначе излиза, че и на продавач и купувач не им е изгодно, ама продължават да го правят. Валутата дали се нарича марка или евро, няма значение за пазара. Просто едната е за по малък пазар, а другата е обща за много по-голям.

    Коментиран от #112

  • 94 Да питам

    4 3 Отговор

    До коментар #84 от "Да да":

    Да не би да си завършил унсс? Умниците от там доведоха БГ до състоянието днес. Не това е темата а дали € ще влияе на полша не на бг и на нашият пазар. Ти си умник и креативен и ще спечелиш както и ти пожелах. За съжаление твое не мое тарикатлъкат ти ще те прецака. Но мечтай аз моята мечта съм реализирал и дано остарееш но едва ли

    Коментиран от #95, #100

  • 95 Анонимен

    2 3 Отговор

    До коментар #94 от "Да питам":

    Явно си млад и не помниш мизерията на 90-те, но поне можеш да почетеш да се поинтересуваш.
  • 96 Христо

    3 5 Отговор

    До коментар #92 от "Диамантената ръка":

    Има една поговорка . Пилците се броят на есен. 👍
  • 97 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "1234":

    Само комунягите могат!!!!
  • 98 Хайл

    4 20 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Ти нормален ли си???? Глупаци ли ни мислиш??? Заплатата от 1000 лв ще ти стане 500 евро,сиренето от 7 лв ще ти е 7 евро,та какво казваш че ще е добре??? Лихвите по заемите ще ти се вдигнат защото 12% в лева ще станат 12% в евроооо така че си заври тъпите мисли на тъмното ти място

    Коментиран от #101, #103

  • 99 333

    8 1 Отговор
    Ние нямаме самостоятелна монетарна политика. Не и във валутен борд. А валутата ни е вързана с еврото. Ако ви кажат сега, че ще махнат борда, ще писнете всички, защото помните хиперинфлацията.
  • 100 333

    8 2 Отговор

    До коментар #94 от "Да питам":

    Именно. Искаш пак умниците от УНСС ли да ти управляват страната? 97-ма фалираха 9 банки, преди няколко години още една. Може да ги управлява ЕЦБ, там сякаш знаят по-добре. Всички държави в еврозоната са по-добре от нас.
  • 101 333

    17 1 Отговор

    До коментар #98 от "Хайл":

    12% са си 12%, не зависят от валутата. Не виждам какво ще ми попречи да си купя телевизора от Румъния, например от емаг, ако тук се вдигне двойно. Там ще си е на същата цена. Ако не от там, мога и от Германия да си го купя. 12% от 1000лв са 120лв, от 500 са 60. Закръглил съм.
    Между другото, лихви от 12% вече трудна работа. Понеже КТБ умря. КТБ помпеше лихвите откак се появи. Понеже измамниците от КТБ могат да купят надзорниците в БНБ и в КФН. Ако бяхме в еврозоната щеше да им се налага да купуват ония в ЕЦБ. Капитала на банката няма да им стигне.
  • 102 Dido

    14 3 Отговор
    Има два варианта цените да се вдигнат след като приемем Еврото - чиста спекулация на местните търговци и преди приемането на Еврото да се отвържем от валутния бирд! И в момента сме вързани към Еврото, така, че като го приемем ще има само позитиви, що се отнася до лихви и банкова сигурност. Тези които са против приемането на Еврото и за излизане от валутния борд, са тези, които искат да се повтори девълвацията на Лева от 1996г. Така, че мислете какво си пожелавате, че падне ли борда без да сме влезли в Евро зоната, ако днес имате 10 000лв които са равни на 5000 Евро, една сутрин може да се събудите с 10 000лв които са равни на 50 Евро!!!!

    Коментиран от #107

  • 103 Миро

    18 4 Отговор

    До коментар #98 от "Хайл":

    И как сирене което е сега е 7лв ще стане 7 Евро, били обяснил?!?! При все, че в момента цените на дребно на повечето стоки в БГ са по-високи от цените в държавите от Еврозонота, трябва да се супер глупак за да си купиш нещо което знаеш, че вчера е било 3,5 Евро, в Германия е 3,5 Евро, а ти се предлага на 7 Евро. Веднага ще започне внос от съседни страни и екскурзии за пазаруване които и в момента са правят до Турция и всичко ще се дойде на мястото за една седмица!

    Коментиран от #105

  • 104 И аз да кажа

    11 18 Отговор

    До коментар #3 от "Дидор":

    Наистина е така. Работих в Кипър когато еврото смени кипърската лира и положениетозабеше катастрофално ,защото преизчислението стана за сметка на джоба на обикновените хора.
  • 105 Хайл

    12 21 Отговор

    До коментар #103 от "Миро":

    За това може да попиташ тези които са го приели еврото,аз го видях лично когато германия и франция го приеха-в германия нафтата беше 1,01 марки а на другия ден беше 0,99 евро-според теб защо не стана 0,50 евро а 0,99...една французойка се радваше че от 1. 01 ще може навсякъде да пазарува с евро-видях я след месец,каза че работи които е купувала преди с франкове сега с евро са се покачили двойно...така че аз на теб ли да вярвам или на моите очи...никой няма да ти направи цената която очакваш,още по малко да ти я свалят-ЗАПОМНИ ЧЕ 1 ЛЕВ ЗАПЛАТА ЩЕ СТАНЕ 0,5 ЕВРО НО В МАГАЗИНА 1 ЛВ ЩЕ Е 1 ЕВРО И СИ ГУБЕЩ

    Коментиран от #106, #108, #132

  • 106 Да да

    19 6 Отговор

    До коментар #105 от "Хайл":

    Е толкова тъп народ, дето да ти повярва на глупостите, даже и във Факти няма да намериш! Я пак ни обясни, че нещо сме се разсеяли! После ни кажи, защо същата французойка работи за минимум 1300 евро! Не и стигат, ама с франковете не са я сънували тази заплата!

    Коментиран от #117

  • 107 333

    12 8 Отговор

    До коментар #102 от "Dido":

    Не е девЪлвация, а девалвация. В прибалтийските републики бяха с борд и приеха еврото. Хиперинфлация и девалвация не може да има, защото има борд. Това не е някаква хартийка, а монетарни механизми, гарантиращи курса на лева. БНБ има валутни резерви. За да печата левове, трябва да увеличава резервите. Грубо казано, няма толкова левове в обращение, за да се вдигне курса. Та и тия опасения са съвсем безпочвени.
  • 108 Диамантената ръка

    8 3 Отговор

    До коментар #105 от "Хайл":

    Германия не е имала валутен борд първо, а и кой ти е казал че 1 евро е струвало 2 марки, та да очакваш, че 1 марка ще стане 0.5 евро. 1 марка е станала 1 евро.

    Коментиран от #115

  • 109 анльчик

    8 15 Отговор
    еврото ще изгони от България и останалите читави българи
  • 110 Шаран БГ

    7 17 Отговор
    На "Емил" № 2 и № 5 Простете, но Вие в коя страна бяхте, когато се въведе еврото там ? Колко пари получавахте и какви лихви плащахте ПРЕДИ и СЛЕД? Това , което сте написали са ПОЖЕЛАНИЯ и моля Ви, не пригласяйте на нашите и европейските връскосани с бели якички хайдути / освен , ако и Вие не сте от тях/? Много Ви моля!!! Аз бях в Испания и изпитах на "гърба" си тая "европейска благодат" и видях с очите си , как си брояха евроцентите обикновените испанци тогава !! !! Едва сега, след толкова години, започнаха да" стъпват на краката си" и то при много по-здрава икономика от нашата. Защо никой / дори и финансовия гений Хампарцумян/ след многото "ЗА" за еврото не каже в прав текст : КОЛКО ЕВРА ЩЕ БЪДЕ ПЕНСИЯТА НА ДЯДО ДАНЧО ? Сега тя е 250 лева. И защо министър Горанов / бюджетния гений/ ,като е апологет на еврото, не си заложи министерската глава, че живота няма да поскъпне ?? Промяната няма да я "усетят" само тези, които могат ,както и сега, да "усвояват" държавни и европейски пари !!! Аман от"фурнаджийски лопати" ! В България такава бе ситуацията 1945-1955, такава и сега. И то след 30 години откровен грабеж--лъжа и измама на всички от всички ...........
  • 111 бсп

    16 3 Отговор
    Въвеждането на еврото в България ще удари само и единствено мафията ни която иска на всяка цена да извземе властта както го направи през 2013г с аферата си "Костинброд 2013" със съдействието на Бареков!Тя да му мисли!За мен лично няма да имам никакъв проблем с моите левчета!!!!!!Техните са милярди левове от 1990г насам!!!!
  • 112 Яверт

    1 16 Отговор

    До коментар #93 от "Диамантената ръка":

    Има значение каи ги печата..
    То поръчва музиката

    Коментиран от #120

  • 113 Яверт

    2 17 Отговор

    До коментар #92 от "Диамантената ръка":

    Въпроса е до контрол. Ако слушаш повече хлебец ама никога кокъл. Приеми страните с въведено Евро до сега като много умна реклама.

    Коментиран от #114

  • 114 Яверт

    1 17 Отговор

    До коментар #113 от "Яверт":

    Затова опрости ха дълговете на Гърция. Тя е реклама също
  • 115 Яверт

    3 15 Отговор

    До коментар #108 от "Диамантената ръка":

    Прав си Германия не е била във валутен борд. Била е независима държава.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Насран русофилистик

    16 5 Отговор

    До коментар #106 от "Да да":

    Комундерите да го лапате сополив. Бавно, но сигурно измират.. Взимайте си рублята и бегай те в Сибир. Там Бояришника е без пари за родоостъпници..

    Коментиран от #118

  • 118 Яверт

    5 16 Отговор

    До коментар #117 от "Насран русофилистик":

    Стига с тази рубла. Имаме си лев. Знаеш ли от къде е името? Ако политиците милеят за България не ни трябва Евро. Могат да направят лв. по - силен
  • 119 Яверт

    5 16 Отговор
    За качиш ли се на кукичката- няма откачане. В тигана си!
  • 120 Диамантената ръка

    7 3 Отговор

    До коментар #112 от "Яверт":

    Ние левове не печатаме. И няма да печатаме, надявам се...

    Коментиран от #121

  • 121 Яверт

    2 16 Отговор

    До коментар #120 от "Диамантената ръка":

    Щом сте вие не ни трябва те. В България все още печата е и се надявам така да си остане

    Коментиран от #124

  • 122 Гоголондон

    5 16 Отговор
    Като чета коментарите разбирам че много от тези хора не са информират от различни страни.В Лондон съм от 15 години.Имам приятели и познати от целия бивш СССР.Няма страна в която да е станал народа по платежно способен.Мислих че в Латвия ще са по добре, защото 1лат беше по скъп от £ (лира,паунд).1лат~=1,15£.На моя приятелка дъщеря е учителка , беше теглила заем за ремонт на къщата,не може да го изплаща и майка й праща пари все още.Може ли някой от тези които са за еврото,да ми посочи в коя страна са станали по добре.А защо по напреднали страни от България не са го приели ? ? ?

    Коментиран от #125

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Диамантената ръка

    7 0 Отговор

    До коментар #121 от "Яверт":

    Печатът, за който говориш е само за подмяна на остарели банкноти, а не че може да се печатат нови количества и да се пускат в обръщение.
  • 125 Да да

    14 4 Отговор

    До коментар #122 от "Гоголондон":

    Сега ще ти посоча по-напреднали страни от България,които са приели еврото - Германия, Франция, Италия, Испания, Гърция, Словения, Португалия, Австрия, Белгия,Холандия, Кипър, Словакия, Финландия, Естония! Ако не ти стигат,да дам и други? Не е лесно да си прост! А пък и да ти личи от разстояние! Тези освен от България,са по-развити и от пРосия и от Румъния, даже и от "великата" турция в момента! Най-закъсалата - Гърция,получи помощ точно от еврозоната и ЕЦБ и успя да преодолее кризата и да тръгне нагоре. Щеше да е интересно да си бяха върнали драхмата! Лумпени

    Коментиран от #127, #130, #133

  • 126 Да да

    7 1 Отговор

    До коментар #123 от "ПЕНКО":

    Свършил си курса? Запиши друг,че си зациклил! Кой определя цените на валутите? Единствено пазара. Ако си склонен да дадеш 5 лв.за рубла,това ще е цента за теб. Ако повечето дават 5 лв.за рубла,това ще е световната цена. Ти колко би дал за една пуешка лира? А давам 15 ст.,ама и искат 29 ст.и затова не си купувам пуешки лири,а другите си купуват.
  • 127 333

    6 1 Отговор

    До коментар #125 от "Да да":

    Ма не си поискаха драхмата, значи. Жалко! До сега щяха да са я девалвирали толкова, че да паднат станат горе-долу на нашия стандарт. И щеше да ни е евтино морето в Гърция, ама за несвикналите с по-ниски доходи гърци щеше да е мор.
  • 128 КАКВО ОБЩО

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кажи го това на":

    има Ева бе, путлераст?

    Иначе Качински, след като рАЗИЯтците утрепаха брат му, съвсем изтрещя, и стана бетер наште патрЕоти. Тая опорка с бум на цените, ако въведем еврото, работи само за напълно неграмотен матрял. Едно нещо струва толкова, колкото са готови да платят за него основната маса купувачи. Хибридните лъжи как в Германия и Холандия всичко поскъпнало зарад еврото мълчат за главното - че там цените по 12-15 години бяха изкуствено държани (от правителства, доминирани от социалисти) и еврото просто лиши политиканите от тоя популистки инструмент. Иначе отрадно е в това про-рАЗИЯтско сайтченце човек да вижда все повече смислени коментари без псувни ("соросня", "краварска подлога"), и най-важното, те да получават повече плюсове отколкото тролски минуси
  • 129 Поздрави дебил

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гаваз Билянов":

    Много се пениш и очевидно ще пострадаш от € ! Ха Ха Ха. Мнооого страх от контрол ! Така приказват собствениците на. БУЗЛУДЖА !
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Гоголондон

    6 15 Отговор
    Не разбирам защо премахвате коментари?И по специално моят ? Нямаше цинизъм !Или не ви хареса че 30години нищо добро не видях .И че пенсията ще е160 € а хляба 1 € !Манипулирате общественото мнение и от това страда НАРОДА БЪЛГАРСКИ.
  • 132 ЗДРАВСТВУЙТЕ

    14 3 Отговор

    До коментар #105 от "Хайл":

    дарагой "хайл", и стига лъгахте. В Германия, където сте "бил при въвеждането", даваха 6 м. цените в Е и в ДМ. В Естония и Франция още има магазини, където го правят, в Холандия и Белгия - 1 цяла година. Е, как ще ми направят цената от 1 лв на 1 Е и аз няма да забележа и ще си трая? Трябва да съм тъпа рАЗИЯтска ушанка-трол, ма дори тогава не е сигурно.
  • 133 Не съм наивник

    2 2 Отговор

    До коментар #125 от "Да да":

    А ти ,да да ,наистина си проЗ по наследство.Тези страни не са от бившия СССР. На Европа им бяхме нужни за да имат пазар.И няма страна от бившия СССР , който са приели еврото да са по добре.А тези глупаци които ще си купуват от други страни, Германия и други ,леко пътуване .
  • 134 INOT

    2 0 Отговор
    При въвеждене на еврото, инфлацията е от 10 до 100%, и това зависи колко е богата една държава, колко е брутният вътрешен продукт, колко изнася на външния пазар, и най-важното - дали си конкурент! От изброените неща се вижда, че България не отговаря на нито едно - което е много жалко. Хората с пари(халал да са им) не ги мислете, бедните - също, те и без това ги водят ''бедни''.Помислете за средната класа - основният двигател на едно общество.
  • 135 Азиатският дракон

    2 0 Отговор
    Как си представяте Европейската централна банка да даде на България милиарди евро за да бъдат пуснати в обращение. Тези милиарди не се дават даром! БНБ трябва да ги плати или със златния си резерв или срешу фискалния си резерв. ТОВА ЗНАЧИ ТРЕЗОРИТЕ НА БНБ ДА СЕ ИЗПРАЗНЯТ! Ето защо българите ЩЕ ПЛАЩАТ СМЕТКАТА И ЩЕ ОБЕДНЕЯТ. Да не говорим, че БНБ ще загуби монетарни си суверинитет и ще има вече декоративна функция.
    Кой ще спечели от въвеждането на еврото? Само българската мафия, която е най-добрата във фалшифицирането му. Страната ще се напълни с фалшиви евробанкноти без да разберем. Сега се сетете защо правителството толкова иска да въведе еврото: защато е правителство на народа или на мафията?
    Защо ВЕЛИКОБРИТАНИЯ за 30 г. членство в ЕС не е ПОИСКАЛА НИКОГА ДА ВЪВЕДЕ ЕВРОТО И СЕГА НАПУСКА ЕВРОСЪЮЗА? Да не би тази държава да се е управлявала от наеуки политици или от английската мафия, ако е има изобщо?
    Спомнете си за финансовия министър Ми-лен Велчев на самозвания цар, който превърна валутния резерв на БНБ от дола-
    ри в евро и то при нисък курс на долара!!!!
    Освен това когато се купува чужда валута за милиарди, курсът на еврото е ПО ДОГОВАРЯНЕ между банката и купувача, в случая финансовия министър. Кой е спечелил от тази транзакция няма да научим, но знаем кой беше губещият.
    И още нещо, което има връзка с горе каза-ното. Правителството плати на САЩ изтребителите F-16 в долари при курс 1,76 лв.за $. Вие сметнете колко изгуби БНБ при обмяната на част

    Коментиран от #137

  • 136 Лили

    1 0 Отговор
    Не им вярвайте! Гласят го така: 4,75 лв за 1 евро и ще ни ...мамата. Лъжат ви!

    Коментиран от #138

  • 137 Красимир

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Азиатският дракон":

    Точно така, напълно си прав!
  • 138 Красимир

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Лили":

    Дори под тази сума да стане едно Евро пак сме яко... Отзад!
  • 139 Пацо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Контрол като в Гърция ли?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания