Last news in Fakti

9 Юни, 2019 12:50 5 928 20

Чехия не желае да приема еврото

  • чехия-
  • еврозона-
  • евро-
  • андрей бабиш

Прага свързва икономическия си растеж със запазването на националната валута и не планира влизане в еврозоната

Чехия не желае да приема еврото - 1
Снимка: Shutterstock

Чехия свързва икономическия си растеж със запазването на националната валута и не планира да въвежда еврото, заяви премиерът Андрей Бабиш, цитиран от ТАСС.

Бабиш каза това по време на работно посещение в Словакия.

Чехия, за разлика от съседната страна, не планира да приема еврото, заяви Бабиш. По думите му нежеланието на Чехия да премине към еврото е свързано "със сериозните проблеми, които преживява еврозоната".

Според Бабиш тези трудности може да бъдат преодолени само ако еврозоната напуснат Гърция и Италия, които не провеждат болезнените за народа, но необходими, икономически реформи.

Бабиш критикува плановете за увеличаване на бюджета на ЕС, които представи Европейската комисия. Според него това не трябва да се прави в момент, когато Великобритания напуска съюза, поради което ЕС ще се лиши от значителни бюджетни постъпления.

Чешкият премиер е на мнение, че финансовото бреме, което Брюксел иска да наложи на оставащите 27 страни членки, може да се отрази отрицателно на социално-икономическата ситуация в тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    95 4 Отговор
    Ние пък щото сме по-умни и гледаме да си затрием валутата...
  • 2 ии бреее

    9 42 Отговор
    те едни умни
  • 3 куку руку ку

    75 5 Отговор
    Нашият тиквоний има заповед да ни затрие, затова не гони нпо-тата, както това направи Орбан и затова ще ни набута и в еврозоната на здрача. Защото има един валутен резерв, който акулите от европата искат да лапнат. Липсата на главни букви не е от мързел.

    Коментиран от #14

  • 4 Посока

    74 4 Отговор
    Известна е практичността на Чехите. Примане на "евро"-то е все едно да си си дал на "някой си" PIN-а си. Губиш НАЦИОНАЛНА ИДЕНТИЧНОСТ, робуваш под диктат на така наречените "развити" страни. Е, чехите са умни и някои ги определят като евреите на Европа!(
  • 5 Мигел

    14 47 Отговор
    Чешкото правителство е под ОГРОМЕН корупционен сканадал,от Еврокомисията излязаха с раследване за премиера-олигарх Бабиш който фиктивно е излязал от управата на бизнеса си,а всъщност уравлява през поставени лица и фирмите му ИЗТОЧВАТ ЕВРО ФОНДОВЕ!Чехия е пред наказание от Европейския съд и фондовите и са блокирани!Това е жалък опит на правителството да "отмъсти" на Европейската комисия,но има протести, скоро това правителсво ще падне и Чехия ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕВРОТО!Както и ние ушанки,вашите трудно заработени рубли няма да важат НИКОГА в България!
  • 6 1234

    61 5 Отговор
    Чехия са държава, ние сме юдейско турски катун
  • 7 Сарматиан

    73 2 Отговор
    Само идиот би искал да приеме еврото. Това би довело до крайна нищета много хора в България които сега едвам оцеляват. Единствените печеливши са големите корпорации и компании.
  • 8 анализатор

    43 0 Отговор
    Умните остават умни а нашите глупаци-винаги още по големи глупаци-че и се развъждат като плъхове
  • 9 Лора

    9 34 Отговор
    Короната, не е по добра от еврото, но те си знаят...! Нека знаят, че еврото ще стане, една много стабилна валута...!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Исках да кажа..

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Лора":

    Кроната...!
  • 11 Гошо

    36 4 Отговор
    И България не иска, но СИКаджийската мутра иска!
  • 12 БитХойнър

    10 2 Отговор
    България ще приеме БитХойна за офи валута.:-)

    Коментиран от #18

  • 13 Townboy

    20 1 Отговор
    И ние не щем евро552то, но продажните ни политици лакеи на юдеите лихвари ще ни го натресат.
  • 14 ivan4o

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Така е от векове насам получават заповеди от вън ,демек не стават за управляващи. Не им е в кръвта
  • 15 Бамби

    14 3 Отговор
    Италия и Гърция не предприемат болезнени за населението си реформи за да заздравят еврито което са приели.Затова ние ще го заздравим с болезнени реформи за населението ни като го приемем насила.ще пемем част от техния тпвар.а нашите управляващи също крадат само че не ги съдят.
  • 16 гост

    4 12 Отговор
    Умни сме и умнотата ни идва от далечната 1997 г,когато България влезе във валутен борд,защото щяхме да изпукаме от глад,нещо ката Венецуела,ама без петрол.Българският лев е вързан към еврото и няма къде да избяга от него.И в момента ,и в бъдеще ,когато приемем еврото размяната ще бъде 1 евро за 2 лева.Гледам под статията само "специалисти" са дали мнение.
  • 17 ще дойде ден

    17 3 Отговор
    И българите не щем. Не щем и 240 разбойници, не щем даже лев за кръвопийците. Не щем и ОРЪЖИЕ, не щем и Бойко, но той ни заробва , закопава, унижава, унищожава, прогонва систематически слушайки и изпълнявайки краварските наредби.
  • 18 Бате гойко

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "БитХойнър":

    Бай хойна
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 1 Отговор
    1. Чеха си гледа само келипира.....
    2. Червената петолъчка, върху бившиия хотел "Интернационал" в Прага си стои непокътната.
    3. Паметникът на маршал Конев, близо до "Площада на Героите"/"Витьезне намести"/ в Прага си стои непокътнат. 4.Паметникът на "Освободителите", на който чешки партизанин поднася цветя на червеноармеец,намиращ се в градинката пред централната ЖП гара в Прага си стои непокътнат.
    5''''''
  • 20 Цар Вул

    4 0 Отговор
    Брависимо братя славяни!Покажете на нашите тъпунгери от къде са излезли и къде са тръгнали"С ДВА ЛЕВИ КРАКА ПО ДЕСНИЯ ТРОТОАР"!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания