18 Февруари, 2019 13:15 6 939 13

Британците се запасяват с евро

  • брекзит-
  • евро-
  • великобритания-
  • пари-
  • британци

Има опасения, че паундът може да се сгромоляса

Британците се запасяват с евро - 1
Снимка: Shutterstock

Докато британският министър за Брекзит Стивън Баркли днес продължава в Брюксел с усилията на правителството за получаване на допълнителни отстъпки от ЕС по сделката на премиера Тереза Мей, британците се запасяват с евро на фона на бързо наближаващата дата за Брекзит - 29 март.

През ноември, декември и януари е отчетено голямо увеличение на продажбите на евро в Обединеното кралство. Данните са на пощенските служби, през които минава основният дял от обмена на валута. Макар и данните да показват, че апетитът на британците към отпуски в Европа да не е намалял, те също свидетелстват за опасения, че паундът може да се сгромоляса, ако Обединеното кралство излезе от ЕС на 29 март без сделка, според експертите.

Британското правителство продължава и днес с опитите за излизане от застоя около „предпазния механизъм“ за ирландската граница, който спъва одобряването на сделката на Тереза Мей в парламента. Министърът за Брекзит Стивън Баркли ще разговаря в Брюксел с главния европейски преговарящ Мишел Барние, а Тереза Мей също се очаква през седмицата в белгийската столица.

Опозиционната Лейбъристка партия обаче също има проблеми. Очаква се днес няколко депутати да напуснат партията, защото не са съгласни с политиката на Джеръми Корбин за Брекзит и по отношение на антисемитизма. Критиците на Корбин са особено разгневени от постоянния му отказ да подкрепи втори референдум за Брекзит, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    49 4 Отговор
    Чакам паундът да стане левче и отивам на обиколка в Англия. Набеляазал съм колелото и лифта в Лондон и камънаците в Стоунхендж, ще отида и до Шотландия за да видя най-големите тъпанари на планетата.

    Коментиран от #5

  • 2 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    13 0 Отговор
    А защо не и с левове
  • 3 ДДРОнег

    20 0 Отговор
    Голяма работа, че се сгромолясал паундът ... важното е румънците и ние Българите да не влошим живота на арабелите и негрите, пардон, ингилизите !!!
  • 4 Borislav Popov

    26 1 Отговор
    Нали тук някой ни кръщаваше колко велика била икономиката на пиратите ?!! Икономика ама друг път .Самите англета не вярват на това! Свърши се с Лондонската борса и банките ! Даже ягодките няма да има кой да купува !
  • 5 Практик

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Циник":

    Вземи си и малко домашна сливова (една дамаджанка 8-10 килца, да речем) и малко амфетки - както правят англетата лятото в България....
  • 6 Джентълменът русофил

    6 18 Отговор
    Извинявайте, но паунда вече започна да се покачва. Очаквам да се върне на нива до 2,70 лв за паунд. Запомнете ми думите и пак, ще говорим след някоолко месеца само. Вижте, колкото по-недостъпна става Великобритания, толкова по-голям, ше е интересът към нея. Нещо като забраненият плод. Честно казано се радвам, че това място, ще бъде недостъпно за всякакви прошляци и шапшали, които прииждаха на тълпи досега.

    Коментиран от #7, #8, #9, #10

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    Англия без ЕУ, но и без колониите си, скоро ще се превърне в това което е в края на 16 век - бедна изостанала европейска провинция. Тия главорези още се изживяват като Империя. Проблемите им не произтичат от членството в ЕУ, а от пробуждането и укрепването на бившите им колонии, което води до спад на благоденствието им.
  • 8 чичо ви

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    Пичага, бързо си наплискай лицето със студена вода, да се освестиш малко
  • 9 998877

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    До 1947 Англия доеше както си реши огромната, плодородна Индия. Прочети малко за икономическите им проблеми от 1970 та до ден днешен и си направи изводите. Ако можеш
  • 10 РЗС

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    Би било хубаво да прочетеш откъде идват парите на англичаните. Това е финансовия сектор и лондонското сити. Великобритания е страна изхранваща се почти изцяло от сектора на услугите и най-вече финансовите. Селското стопанство е направо смешно, в ирландия в недалечно минало са измрели милиони народ, щото е растял само картоф, но и това взело да не покълва. След като излязат от ЕС цялото лондоско сити ще се изнесе в ЕС и познай кой ще намаже от цялата тая работа. Бизнеси затварят или се изнасят в момента всеки ден. Хората получават писма за съкращения в големи и малки фирми. ББС нарочно държи хората в информационно затъмнение за нещата, защото иначе ще стане гражданска война. Но аз виждам какво се случва, до нас в шопинг центъра в права редица затвориха 10 магазина, малко по-далечния център също. Паунда при излизане без сделка ще скочи от скалата. И може за една година да удари 3 паунда за евро, както се случи с турската лира. Говори се за дефицит на лекарства, храни и още маса вносни стоки от ЕС, порше ще вдигнат цените с 10%, по-тях и останалите вносители от ЕС. Английските авио компании нямат лиценз да летят в страни от ЕС при излизане без споразумение, от 30 март никой няма да лети никъде в ЕС при no deal вариант със анг компании. Също така ЕС нямат лицензи за всички желаещи тираджии, които ще изкарват стоки за ЕС. Оставям на въображението ти да си го представиш. Това се случва реално в момента. А какво ти обещават торите са бойкоборисови приказки, те не

    Коментиран от #11

  • 11 Schumyy

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЗС":

    Колко много си прав, не е истина!
  • 12 Токо

    3 0 Отговор
    ХЕ ХЕ , добро утро , запасявали се с пари ! Верно ли бе ? Нашите политици и държавни служители го правят от векове. Сега вече го правят и обръчите от фирми , и то доста по успешно Лондонското Сити!
    Тия последните са аматьори спрямо нас! Требва малко Костов и Борисов да им измият прозорците ,че нищо не виждат !!!
  • 13 123

    4 0 Отговор
    Да се запасят и с брашно, захар, сол и т.н. ;)
Новини по държави: