Last news in Fakti

25 Май, 2019 18:40 3 589 12

Тръмп отиде в Япония и каза на японците: Да правим бизнес!

  • бизнес-
  • доналд тръмп-
  • япония-
  • сащ-
  • посещение-
  • президент

Никога не е имало по-подходящо време да се инвестира в САЩ

Тръмп отиде в Япония и каза на японците: Да правим бизнес! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп днес прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ, в началото на държавното си посещение в Япония, предаде "Ройтерс".

Визитата цели да изтъкне силните връзки между двете страни в обстановка на напрежения заради търговската война между САЩ и Китай. Скоро след пристигането си Тръмп присъства на прием в резиденцията на посланика на САЩ Уилям Хагърти, на който според Белия дом са присъствали водещи ръководители на Toyota, Nissan, Honda, SoftBank и Rakuten.

Тръмп е казал на тези бизнес лидери, че никога не е имало по-подходящо време да се инвестира в САЩ и отново се оплака, че политиката на Управлението на федералния резерв пречи на американската икономика да осъществи потенциала си в пълна степен. В момент, когато се водят преговори по двустранно търговско споразумение между Вашингтон и Токио, Тръмп заяви, че иска в него да се обърне внимание на търговския дисбаланс между двете страни и да се гарантира честност и реципрочност.

"Япония от дълги години има преимущество, но това е окей, може би затова толкова ни харесвате", каза шеговито Тръмп. Вашингтон обмисля да наложи мита на японския автомобилен износ, който според администрацията на Тръмп е потенциална заплаха за националната сигурност.

САЩ водят скъпоструваща търговска война с Китай, която поражда напрежения с Япония и ЕС. Утре Тръмп ще се срещне с японския премиер Шиндзо Абе, с когото ще играят голф, ще присъстват на турнир по сумо и ще се срещнат на неофициална вечеря. В понеделник Тръмп и Абе ще обсъдят официално търговските отношения. Очаква се тема на разговор да бъде също ядрената и ракетна програма на Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    20 3 Отговор
    Хайде идвай в Булгаристан да правиш бизнес БЛОНДИ :)))
  • 2 американската нация е най гнусната нация

    18 5 Отговор
    Да бе да! инвестирайте в краварника и като ме видят че сте талантливи работливи и имате Успех веднага санкции защото ставате заплаха за националната сигурност! и всичкия ви Труд упоритост инвестиции отиват по дяволите!
  • 3 Бай хой

    3 2 Отговор
    Трампи да им сключи договори та да има от какво да се отметне га се прибере у краварнико.
  • 4 Meganoob BG

    11 2 Отговор
    Че тя Япония си е американска фирма още от 45-та година. Те и да искат друго не могат да правят.
  • 5 Нагъл идиот

    3 4 Отговор
    Като го гледам тоя започвам сериозно да се съмнявам в напредъка на медицината. Хеле па у некои психиатрични области.
  • 6 ТРЪМПИ Е ПИЧ. НАЗОВА ВРАГА НА

    1 1 Отговор
    ВСИЧКИ- ФЕД. РЕЗЕРВ.....
  • 7 Критик

    2 2 Отговор
    Тази новина поражда надеждата, че ще има Тойота или Хонда електромобил, с габаритите на Крайслер Вояджър и цената на индийска Тата Индикатор и у нас. Но съдейки по крадливата мафия антибългарска по администрация и комисии, шанса е нулев. Щом една Веста за 8000 евро тук е над 23000 лева.
  • 8 А,де ...

    4 0 Отговор
    '' Тръмп отиде в Япония и каза на японците: Уакаримаска ? '' На което, джапанките отговориха като през 45-та : ''Хай, уакаримас.'' Нищо ново. Който слушка - папка. :-)
  • 9 onq s konq

    3 1 Отговор
    Тръмп е на точното място в точното време.ЗАЩОТО:1/ЩЕ КОМПЕНСИРА драстичното намаление на Китайски стоки на Амер. пазар/ поради наложените мита на Китай /стават непродаваеми/ със Японски.2/ЗАЗДРАВЯВА ВОЕННАТА КОМУНИКАЦИЯ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ с Япония,осигурявайки Тактическо ТРАЙНО военно присъствие в Региона на Американските военни сили- морски и въздушни.За инфо-Системата за ПРО-"THAAD" вече функционира ...за "радост" на Русия и Китай:)
  • 10 ivan4o

    0 2 Отговор
    Щом почна тоа басун да праси амитата фалирали значи
  • 11 Rosa

    1 2 Отговор
    Тръмп искам да умре в някоя кофа, защото мястото му винаги е било и винаги ще бъде там.
  • 12 Госあ

    1 2 Отговор
    туити определено е хитрец, държи връзка с Япония, Великобритания, Канада и Австралия. Затова си позволява да се репчи и на Китай и на Русия, че и напоследък и на ЕС. Голям мизерник е. А японците това и искат да чуят,просто бизнес... въпросът е ЕС да му ритне канчето с Япония и Канада. В Австралия се видя че останаха неговите хора...
Новини по държави: