Last news in Fakti

4 Юни, 2019 10:44 2 872 10

Тежък банкет в Бъкингам в чест на Тръмп (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • елизабет втора-
  • мелания тръмп-
  • принц чарлз-
  • бъкингамски дворец

Американският президент припомни приноса на кралицата през Втората световна война

Тежък банкет в Бъкингам в чест на Тръмп (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

С вдигане на тостове и кратки речи в банкетната зала на Бъкингамския дворец премина приемът, даден от британската кралица Елизабет Втора в чест на американския президент Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

На банкета Тръмп беше придружаван от съпругата си Мелания, от двете си дъщери - Иванка и Тифани, от съпруга на Иванка и негов съветник - Джаред Къшнър, от двамата си синове Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп и от съпругата на Ерик - Лара.

В началото на банкета прозвучаха химните на двете държави. Първо Елизабет Втора вдигна тост в чест на госта си и на неговата съпруга и произнесе кратка реч. Кралицата изрази увереност, че ценностите и интересите, споделяни от Великобритания и от САЩ, ще продължат да обединяват двете страни. Елизабет Втора припомни колко здрави са икономическите връзки между двете страни.

"Като погледнем към бъдещето, аз съм уверена, че нашите общи ценности и споделени интереси ще продължат да ни обединяват", каза британският монарх. "Днес ние празнуваме един съюз, който помогна да се осигури безопасността и просперитета на двата ни народа в продължение на десетилетия и който, аз вярвам в това, ще продължи още години напред", допълни Елизабет Втора.

Тежък банкет в Бъкингам в чест на Тръмп (СНИМКИ)

После тост вдигна Тръмп и произнесе кратко слово. Той каза, че куражът, засвидетелстван от британския народ през Втората световен война, гарантира, че "вашата съдба ще остане винаги във външните собствени ръце".

"През войната кралското семейство беше изпълненото с решителност лице на твърдата солидарност на Общността на нациите", добави той.

Тръмп припомни приноса на Елизабет Втора през Втората световна война, а именно периодът, в който тя е била механик и шофьор във редиците на Женския спомагателен териториален корпус.

"Този млад механик беше бъдещата кралица", подчерта Тръмп. Той нарече Елизабет Втора "велика, велика жена" и каза, че тя е "вдъхновила" народа да подкрепя военните. Гостът отдаде почит и на военната служба на принц Филип - съпругът на Елизабет Втора.

Президентът на САЩ допълни, че "великият кръстоносен поход" на войната е "поставил печат върху връзките между нашите народи и е утвърдил ценностите, които ще ни обединяват дълго в бъдеще".

Сред ценностите Тръмп изброи свободата, суверенитета, върховенството на закона и самоопределението.

Самият банкет включваше четиристепенно меню. Гостите хапнаха филе от риба камбала с гарнитура, агнешко филе с гарнитура, тарталета с ягоди, лимон, върбинка и сметана и селекция от пресни плодове. Бяха сервирани и традиционни напитки. Ястията се поднасяха в сервиз от позлатено сребро, състоящ се от 4000 части, поръчан от Джордж Четвърти по времето, когато е бил принц на Уелс през 1806 г.

Представители на двореца припомнят, че банкетната маса започва да се приготвя около пет дни преди пристигането на гостите. Всеки детайл е одобрен от кралицата лично.

Тежък банкет в Бъкингам в чест на Тръмп (СНИМКИ)

За банкета Кралицата, Камила - съпругата на британския престолонаследник принц Чарлз, и Мелания Тръмп бяха заложили на белите тоалети.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мечо Пух

    9 1 Отговор
    Като две невестулки гледат на фотос-1.те иначе са над тези неща обаче нямат да откажат да си натъпчат стомасите!
  • 3 Зевзека

    10 1 Отговор
    Виж на Тръмп как му подхожда кралицата за жена.............а аз да взема Мелания.
  • 4 Обикновен човек

    8 0 Отговор
    Тия двамата от снимката като ги гледам си мисля:Господи колко мъка има по този свят ,ела да си прибереш версиите ,не ни измъчвай нас хората да гледаме тези същества по вестници и телевизия това не е човешко!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СССРБарета

    7 0 Отговор
    Ето тази много повече му отива отколкото Мелания! Хахахаааааа! ама още повече ще му отива дъртата Камила!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай хой

    5 1 Отговор
    Вай трампито домъкнал целийо катун да маат мазни мръвки и свинска пача с чесън и оцеть.
  • 9 Borislav Popov

    4 1 Отговор
    Тия на частна семейна сбирка ли са тръгнали или на държавно посещение ???
  • 10 Ввв

    3 0 Отговор
    Изроди,марш от ЕС,ще търгувате с краварите
Новини по държави: